kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

1 Mayıs 2019 Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi?

1 Mayıs 2019 Okullar Tatil Mi? Resmi Tatil Mi? 1 Mayıs nedir? Ne Demek? 1 Mayıs İşçi Bayramı nedir? 1 Mayıs 2019 İşçi Bayramı hangi güne denk geliyor? 1 Mayıs 2019 bankalar, hastaneler, PTT, noterler, devlet daireleri açık mı?

A+
A-

Türkiye için 2019 yılı oldukça hızlı geçti. Göz açıp kapayıncaya kadar 2019’un ilk çeyreği geride kaldı. Zaman ilerledikçe insanlar yılın yorgunluğunu hissetmeye başladı. Bu nedenle yıl içindeki tatil günleri merak konusu oldu. Bu nedenle pek çok kişi resmi tatiller, bayramlar, dini bayramlar için araştırmaya koyuldu. 1 Mayıs 2019 tarihi tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. Peki 1 Mayıs nedir? 1 Mayıs 2019 hangi güne denk geliyor? 1 Mayıs tatil mi? Resmi tatil mi? Okullar tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı nedir? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedir? Tatil mi?

1 Mayıs Nedir? Ne Demek?

1 Mayıs denildiğinde dünyanın neresine giderseniz gidin akıllara işçi bayramı gelmektedir. Emek ve Dayanışma günü olarak bilinen ve işçiler tarafından çoşku ile kutlanan 1 Mayıs bayram olarak kabul edilmektedir. Dünyanın her yerinde işçiler bu tarihi sahiplenmektedir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İşçi ve Emekçiler Bayramı olarak da bilinmektedir. İşçiler bu tarihte işçi hakları için ve haksızlıklara karşı mücadele eder. Kamu Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı Nedir?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak dünyadaki tüm işçiler tarafından bayram kabul edilmiştir.  Dünyada 120 yılı aşkın bir süredir kutlanan İşçi Bayramı Türkiye’de ilk kez 1923 tarihinde resmi olarak kutlanmıştır. Türkiye başta olmak üzere dünyanın her yerinde 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye 2008 yılının Nisan ayında 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan etmiştir. 1 Mayıs İşçi Bayramının tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. 1856 yılında Avustralya’da işçi hakları için taş ve inşaat işçileri yürüyüş düzenlemiştir. Melbourne kentinde düzenlenen bu yürüyüş ile işçi haklarına dikkat çekilmiştir. Daha sonra ise 1886 yılında ABD’de İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler iş bırakma eylemi yapmıştır.  Dünyanın farklı yerlerinde farklı tarihlerde işçi hakları için eylemler düzenlenmiştir. Eylemler arttıkça 8 saatlik iş günü bir standart olarak pek çok ülke tarafından kabul edilmiştir. Böylece 1 Mayıs işçilerin birlik ve dayanışma ile haklarını kazandıkları bir bayram olarak anılmaya başlanmıştır. Özellikle sosyalist ülkeler için 1 Mayıs İşçi Bayramının önemi çok fazladır. Çin Halk Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Vietnam, Küba, Venezuela, Nepal, Bolivya gibi ülkeler bu ülkelere örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca Rusya’da da 1 Mayıs’a büyük önem verilmektedir. 1978 yılında 1 Mayıs’ta İşçi Bayramı çoşkuyla İstanbul Taksim Meydanında kutlandı. Ancak 1979 yılında Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından bayram kutlamalarına izin verilmedi. 1981’de MGK tarafından 1 Mayıs resmit atil günü olmaktan çıkarıldı. 1977 yılında İstanbul’da İşçi Bayramı Kutlamalarında bayramın tarihine gölge düşürecek bir olay yaşandı. İstanbul Taksim’de kutlamalar sırasında kalabalığın üzerine ateş açıldı ve 34 kişi hayatını kaybetti.

1 Mayıs 2019 İşçi Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?

1 Mayıs İşçi Bayramı başta Türkiye olmak üzere dünyanın hemen hemen her yerinde resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Dünyadaki işçiler 1 Mayıs’ta bayram çoşkusu yaşamaktadır. 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle işçi bayramının hangi güne denk geldiği merak edilmektedir. 1 Mayıs 2019 tarihinde çarşamba gününe denk gelmektedir. İşçi bayramı hafta içi kutlanacaktır.

1 Mayıs 2019 Çarşamba Tatil Mi? Okullar Tatil Mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı hafta içine yani çarşamba gününe denk gelmektedir. Hafta içine denk geldiği için 1 Mayıs’ın tatil olup olmadığı merak edilmektedir. 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü tatildir. 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü okullar tatildir. Tüm Türkiye’de öğretmenler, öğrenciler, işçiler ve devlet memurlar için 1 Mayıs tarihi resmi tatildir.

1 Mayıs Resmi Tatil Mi?

Türkiye’de işçi bayramı ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmıştır. İşçi Bayramı 22 Nisan 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen kanun ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. O günden bugüne kesintisiz olarak 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilmektedir.

1 Mayıs 2019 Devlet Daireleri Açık Mı?

1 Mayıs 2019 tarihinde devlet dairelerinin tamamı kapalı olacaktır. İşçi Bayramı tatil olarak kutlandığı için tüm kamu kurum ve kuruluşları tatil olacaktır. Bu nedenle resmi kurumlarda işlemler 30 Nisan 2019 tarihinde Salı günü veya 2 Mayıs 2019 tarihinde Perşembe günü yapılacaktır.

1 Mayıs 2019 Bankalar Açık Mı?

1 Mayıs 2019 tarihinde Çarşamba günü kamu bankalarında ve özel bankalarda çalışanlar izinli olacak. 1 Mayıs resmi tatil olduğu için banka çalışanları da izinli olacaktır. Vatandaşlar işçi bayramında ATM’ler aracılığı ile işlem yapabileceklerdir.

1 Mayıs 2019 Hastaneler Açık Mı?

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz verilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle resmi tatil ve bayramlarda hastaneler kapanmamaktadır. Türkiye’nin dört bir yanında sağlık hizmetleri kesintisiz bir şekilde verilmektedir.

1 Mayıs 2019 PTT Açık Mı?

1 Mayıs 2019 tarihinde PTT’ler kapalı olmaktadır. Bu nedenle doğalgaz, su, elektrik faturası ödeyecekler veya posta gönderecekler dikkatli olmalıdır. PTT şubeleri 1 Mayıs 2019 tarihinde Çarşamba günü çalışmamaktadır.

1 Mayıs 2019 Noterler Açık Mı?

Noterler resmi kurum olarak kabul edildiği için 1 Mayıs 2019 tarihinde Çarşamba günü Türkiye’de tüm noterler kapalı olacaktır. Noterlerde işlemler 30 Nisan veya 2 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecektir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIM İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.