kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

10 Kasım 2020 Atatürk'ün Ölümü Resmi Tatil Mi? Okullar Açık Mı?

10 Kasım 2020 Atatürk'ün Ölümü Resmi Tatil Mi? Okullar Açık Mı? 10 Kasım 2020 Okullar Açık Mı? Tatil Mi? Okullar Kapalı Mı? 10 Kasım 2020 Bankalar Açık Mı? Bankalar Çalışıyor Mu? 10 Kasım 2020 Hastaneler Açık Mı? Çalışıyor Mu? 10 Kasım'da Resmi Kurumlar ve Devlet Daireleri Açık Mı?

A+
A-

Cumhuriyetin öneminin anlaşıldığı bugünlerde sık sık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anılıyor. 1881 yılında doğan ve 10 Kasım 1938 yılında hayatını kaybeden Atatürk için her yıl 10 Kasım ulusal yas günü olarak değerlendirilir. 10 Kasım’ı içine alan hafta da Atatürk Haftası olarak bilinir. Böylece ülke genelinde Mustafa Kemal Atatürk anılmaktadır. Okullarda etkinlikler, törenler düzenlenir. Ankara’da Anıtkabir’e, İstanbul’da ise Atatürk tarafından kullanılan adreslere akın edilir. 10-16 Kasım tarihleri arasında gelen bu haftada milyonlarca kişi Cumhuriyetin Kurucusunu anar.

10 Kasım’da her sene saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalınır. Atatürk’e olan saygı gösterilir. Ülke genelinde milyonlarca kişi saygı duruşuna geçer. Türkiye Büyük Millet Meclisi dışında ülkedeki tüm bayraklar yarıya iner. Ayrıca şunu da söylemek gerekir Anıtkabir’de olan bayraklar hiçbir gün yarıya indirilmez. 10 Kasım’da öğrenci, işçi, memur, milyonlarca kişi Atatürk’ü anar. Ayrıca 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs gibi günler resmi tatilken 10 Kasım’ın da resmi tatil olup olmadığı merak edilir. kamu haber

10 Kasım 2020 Salı Resmi Tatil Mi?

Ata’nın hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım tarihinin yıl dönümleri resmi tatil değildir. 10 Kasım 2020 salı günü ne okullar, ne iş yerleri kapalıdır. İşçi, memur, çalışan, öğrenci günlük rutinlerine devam eder. Bazı kurumlar bugün için özel etkinlikler veya programlar düzenlese de bazı kurumlar ise bugün hiç yokmuş gibi davranır. Bu durum da ülkemizdeki pek çok olay gibi vicdanlara havale edilir.

10 Kasım 2020 Okullar Açık Mı? Tatil Mi? Okullar Kapalı Mı?

Yeni tip Koronavirüs salgınına karşın okullarda yüz yüze eğitim kademeli olarak başladı. Bu nedenle milyonlarca öğrenci ve veli okul hazırlığı ve koşuşturması içerisinde. Peki 10 Kasım’da okullar açık mı? Resmi tatil olmadığı için bu tarihte ilkokul, ortaokul, lise, üniversite gibi eğitim kurumlarında eğitim-öğretim faaliyetleri devam edecek. Bazı okullarda etkinlik ve program düzenlenebilir. Ancak uzaktan eğitim faaliyetlerinde aksama olmayacak.

10 Kasım 2020 Bankalar Açık Mı? Bankalar Çalışıyor Mu?

Özel sektörde resmi tatillerde bile işleyiş genellikle devam ederken resmi tatil olmayan 10 Kasım’da hiçbir değişiklik olmayacaktır. Bu tarihte tüm bankalar açıktır ve işleyişini sürdürmektedir.

10 Kasım 2020 Hastaneler Açık Mı? Çalışıyor Mu?

10 Kasım’da tüm hastaneler açıktır. Özel veya devlet ayrımı olmaksızın her hastanede hasta kabulü yapılır. İşleyiş her zamanki gibi devam etmektedir.

10 Kasım’da Resmi Kurumlar ve Devlet Daireleri Açık Mı?

Tüm devlet kurumları, kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, bakanlıklar, genel müdürlükler, müdürlükler, vergi daireleri, SGK büroları, nüfus daireleri, noterler, sağlık ocakları 10 Kasım’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Atatürk’ün hayatını kaybettiği 10 Kasım anma törenleri olsa da olmasa da özel sektörde ve kamuda işleyiş devam eder.

Yorumlar

  1. fvrnvjrnvjrv Avatar fvrnvjrnvjrv dedi ki:

    neden 10 kasım tatil değil