kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

19 Haziran tarihte bugün ne oldu?

Tarihin tozlu takvimi içerisinde pek çok önemli olay yaşanmıştır. Peki 19 Haziran tarihinde yaşanan önemli olaylar nelerdir? 19 Haziran tarihte bugün ne oldu? 19 Haziran tarihinde yaşanan önemli gelişmeler nelerdir?

A+
A-

Tarihin tozlu sayfalarını geriye doğru taradığımızda her bir sayfada binlerce yaşanmışlık bulunmaktadır. Savaşlar, barışlar, icatlar, keşifler, doğumlar ve ölümler gibi önemli olaylar binlerce yıllık tarihe sığmamaktadır. Peki 19 Haziran tarihinde neler oldu? 19 Haziran tarihte bugün ne oldu? 19 Haziran tarihinde yaşanan önemli gelişmeler nelerdir? 19 Haziran tarihinin önemi nedir? www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruyu sizler için cevapladık..

2 Ağustos Tarihte Bugün Ne Oldu?

19 HAZİRAN TARİHİNDE NE OLDU? 

1862- ABD’de kölelik yasaklandı.

1868- Mithat Paşa Emniyet Sandığı’nı kurdu.

1885- Hürriyet Heykeli, Fransa’dan New York’a getirildi.

1910- Dünya Babalar Günü, ilk kez ABD’de kutlandı.

1910- Almanya’da ”Deutschland” adlı ilk Zeplin balonu başarıyla havalandı.

1926- Mustafa Kemal, İzmir gezisini izleyen Anadolu Ajansına hafızalardan silinmeyecek şu sözlerinin yer aldığı demecini verdi: ”Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

1934- İran Şahı Rıza Pehlevi ve Atatürk, ilk Türk operası ”Özsoy”u izledi.

1953- Sovyetler Birliği hesabına casusluk yaptıkları iddiasıyla ölüm cezasına çarptırılan Ethel ve Julius Rosenberg çifti idam edildi.

1973- Dünya Sevgi Birliği Madalyası ”Sev Kardeşim” ve ”Hayat Bayram Olsa” şarkılarından ötürü Şenay’a verildi.

1978- Çizgi bant ”Garfield” 21 gazetede birden yayımlanmaya başlandı.

1981- Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı ile aynı davadan yargılanan 13 sanık, Yüce Divan’ın aldığı karar gereği tutuklandı.

2005- Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde üç günde sekiz bebek öldü. Ölümlere ”Serratia Marcescens” adlı bakterinin yol açtığı açıklandı.

2011- NATO savaş uçakları, Libya’nın başkenti Trablus’u bombaladı.

2012- Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na teröristlerce yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı.

2012- Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, Güney Amerika ülkelerinden Ekvador’un İngiltere’nin başkenti Londra’daki büyükelçiliğine sığınarak siyasi iltica talebinde bulundu.

2016- Endonezya’nın Orta Cava bölgesinde birkaç gün süren şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında 56 kişi hayatını kaybetti.

2017- Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında 47 yaşındaki İngiliz vatandaşı Darren Osborne “Müslüman Refah Evi”ndeki teravih namazından çıkan cemaatin üzerine aracını sürdü. 51 yaşındaki Makram Ali olay yerinde hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. kamu haber

1 Ağustos Tarihte Bugün Ne Oldu?

19 Haziran özel gün mü?

19 Haziranda önemli bir etkinlik kutlanmıyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.