kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 KPSS Başvuruları Nasıl Yapılır? KPSS Başvuru Yapma

2018-2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru süreci 10 Mayıs tarihinde başladı ve 21 Mayıs tarihine kadar sürecek. Peki 2018 KPSS Başvurusu nasıl yapılır? KPSS başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 2018-2019 KPSS Geç Başvuru Günü Ne Zaman? KPSS başvuru ücreti nasıl ödenir?

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2018-2019 döneminde başvuruları açıldı. KPSS başvuruları devam ederken binlerce kişi de nasıl başvuru yapacağını ve KPSS başvurularıyla ilgili araştırmalar yapıyor. Bu sene KPSS’ye girip yeterli puanları alan adaylar kamu kurum ve kuruluşları tarafından çıkılan ilanlara başvuru yapabilecekler. KPSS’ye giren adayların memur olabilmeleri için almaları gereken en az puan 70. Ancak KPSS’den en yüksek puan alan adayların şansı daha fazla oluyor.

2018-2019 KPSS LİSANS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2018-2019 KPSS Lisans başvuruları 10 Mayıs tarihi itibariyle başladı ve 21 Mayıs tarihine kadar sürecek. Adayların KPSS Lisans’a başvuru yapabilmeleri için ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr girmeleri gerekmektedir. Ardından da adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebilir. Ayrıca e-Devlet sistemi üzerinden de ÖSYM’ye giriş yapılabilmektedir.

2018-2019 KPSS Lisans hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar için ÖSYM “Sıkça sorulan sorular ve cevaplar” bilgilerini yayımladı. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılan “sıkça sorulan sorular ve cevaplar” bilgisi adaylar için oldukça faydalıdır. KPSS

2018 KPSS Lisans başvuru yapacak olan adaylar 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvurularını yapabilirler. Başvuru işlemleri, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak gerçekleştirilebilir.

2018-2019 KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2018-2019 dönemi KPSS Lisans için başvuru yapan adayların başvurularını tamamlayabilmeleri için başvuru ücretini ödemeleri gerekmektedir. Peki 2018 KPSS Başvuru ücreti ne kadar? Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı için adayların 60 Türk Lirası ödemeleri gerekirken, eğitim Bilimleri için 60 Türk Lirası ve alan sınavlarının her bir oturumu için 40 Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir.

2018-2019 KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

2018-2019 KPSS Lisans sınavına başvuru yapan adaylar başvuru ücretlerini başvuru yaptıkları sayfadan ödeyebilirler. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerindeki “ÖDEMELER” kısmından adaylar başvuru ücretlerini elektronik ortamdan ödeyebilirler. Ayrıca elektronik ortam dışında adaylar ilgili bankalara giderek ödemelerini gerçekleştirebilirler.

Başvuru Ücreti Ödenebilecek Bankalar:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık seçenekleri de kullanılabilir.

2018-2019 KPSS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2018-2019 döneminde KPSS Lisans başvuruları 10 Mayıs’ta başladı ve 21 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki başvuru dönemini, başvuru tarihlerini kaçıracak adaylar ne yapacak? Eğer 10-21 Mayıs tarihleri arasında KPSS Lisans başvurularını yapmadıysanız endişelenmenize gerek yok. Sınavı kaçırmış sayılmazsınız. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar geç başvuru gününde KPSS başvurularını yapabilirler. ÖSYM tarafından belirlenen geç başvuru tarihi 6 Mayıs 2018 tarihidir. Geç başvuru gününde adayların tüm başvuru işlemlerini aynı gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ayrıca geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar normal başvuru ücretinden daha fazla başvuru ücreti ödemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.