kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınavları Başladı Mı?

2018-2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınavları Başladı Mı? Binlerce öğretmen adayı bu soruya cevap arıyor. Öğretmen olmak isteyen binlerce kişi 2018-2019 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili internette araştırma yapıyor. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları başladı mı? Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl binlerce öğretmen alımı yapılmaktadır. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını duyurmuştu. O duyurunun ardından binlerce öğretmen adayı öğretmen alımı başvurusunu yapmıştı. Ön başvuruların ardından binlerce öğretmen adayı için bekleyiş başladı. Aralık ayı başı itibariyle binlerce öğretmeni heyecanlandıran bir gelişme daha yaşandı ve Bakanlık sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yerlerini adayların erişimine açtı. Binlerce öğretmen adayı sözlü sınavlarına yani mülakatlarına gireceği yerleri öğrendi. Gündem

2018-2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları

Türkiye’de binlerce işsiz öğretmen adayı bulunmaktadır. Sayıları on binlerle hatta yüz binlerle ifade edilen öğretmen adayları için öğretmen alım ilanları kritik önem taşımaktadır.Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin kişilik öğretmen alımı pek çok kişiye umut oldu. Binlerce kişi 20 bin kişilik öğretmen alım ilanına başvuru yaptı. Ön başvurular tamamlandı ve sözlü mülakat yerleri belli oldu. Ardından da öğretmenlik alımı taban puanları da açıklandı. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınavları ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik mülakatları başladı mı?

20 bin kişilik öğretmen alımı için sözlü sınavlar yani mülakatlar 10 Aralık 2018 tarihi itibariyle başladı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakatları 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek. Binlerce kişi öğretmen olabilmek için mülakatlarda ter dökecek. Peki sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018-2019 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözlü Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Binlerce öğretmen adayı 10 Aralık 2018 tarihi itibariyle öğretmen olabilmek için sözlü sınavlara girecek. Mülakatlarda ter dökecek binlerce öğretmen adayı başarı sağlamaları durumunda öğretmen olmaya hak kazanacak. Mülakatlarını tamamlayan veya mülakatlara girecek olan öğretmen adayları ise sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Öncelikle sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavları 10 Aralık 2018 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek. Mülakat aşaması tamamlandıktan sonra ise sonuçlar incelenecek. Ardından da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları 15 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak. Mülakat sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi olan personel.meb.gov.tr adresi üzerinden sözlü sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

2018-2019 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TABAN PUANLARI

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

2018-2019 İşte Sözleşmeli Öğretmenlik Alım Takvimi

6296 1 e4b88ef2a49cdaa5a78e5d0b1b289f5b

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.