kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 YKS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Milyonlarca öğrenciyi ve veliyi ilgilendiren Yükseöğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleştirildi. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS puan hesaplama nasıl yapılır? YKS ham puan hesaplama nasıl yapılır?

YKS
A+
A-

Binlerce öğrenci ve veli sınav merkezlerine koştu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran 2018 tarihinde Cumartesi günü 12:30’da gerçekleştirildi. Sabah saat 10.15’te başlayan sınav 135 boyunca sürdü. Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz 2018 tarihinde Pazar günü gerçekleştirildi. Sınav sürecinin tamamlanmasının ardından milyonlarca öğrenci ve veli derin bir nefes aldı.

Daha sonra da TYT, AYT ve YDT soru ve cevapları ÖSYM tarafından resmi internet sitesinden yayınlandı. Böylece öğrenciler sınavdaki başarılarını tahmin etmeye başladı. Ancak öğrenciler ve veliler için süreç sona ermedi. Şimdi de milyonlarca kişi hesaplama yönetimini merak etmeye ve araştırmaya başladı. Peki YKS-TYT puan hesaplama yöntemi nedir? YKS puanı nasıl hesaplanır? TYT puan hesaplama nasıl yapılır?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu. Binlerce öğrenci ve veli sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresine girerek sonuçlarına ulaşabilecek.

2018 YKS SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan puan hesaplama kriterleri “YKS puan hesaplama nasıl yapılır?” sorusunu açıkça cevaplamaktadır. Temel Yeterlilik Testinde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanması için Türkçe veya Temel Matematik Testlerinin birinden en az 0,5, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) puan türünün hesaplanabilmesi için testlerin birinden en az 0,5 ham puana ihtiyaç duyulmaktadır.

2018 YKS HAM PUAN NASIL HESAPLANIR?

YKS’ye giren binlerce adayın öncelikle testlerdeki doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın testlerden almış olduğu ham puan ortaya çıkartılır. YKS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.