kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2018 yılında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları hala açıklanmadı. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl ilk kez üniversiteye giriş sınavı olarak gerçekleştirildi. Binlerce öğrenci YKS’ye girerek ter döktü. Zorlu sınav maratonunun geride kalmasıyla öğrenciler, öğretmenler ve veliler derin bir nefes aldıysa da şimdi sıra sonuçların açıklanmasına geldi. Öğrenciler sınav sonrasında 2018 YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya koyuldu. Milyonlarca öğrencinin girdiği YKS sınavının ne zaman açıklanacağı internette en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki 2018YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları ne zaman duyurulacak? YKS sonuçları ile ilgili her türlü soruyu sizin için cevaplandırdık.

YKS sınavı gerçekleştirildikten sonra soru ve cevapları da yayınlanmıştı. Binlerce öğrenci YKS sınav sonuçlarına gözlerini çevirdi. YKS sonuçları açıklandıktan sonra havadaki belirsizlik iklimi sona erecek. Öğrenciler sonuçlarını öğrendikten sonra tercih listelerini oluşturacak. Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) öğrencilerin tercihleri için kılavuz yayınlamıştı. O kılavuz sonrasında ise sınav sonuçlarının açıklanmasına sıra geldi.

2018 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sene başında açıklanan takvime göre YKS sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Ancak önceki yıllarda belirlenen tarihten daha önce veya daha sonra da sınav sonuçları açıklanmıştı. 2018 yılında YKS sonuçlarının da 31 Temmuz öncesinde açıklanması bekleniyor.  Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesine girerek sorgulama yapabilecek.  YKS

YKS SONUÇ BELGESİNDE HANGİ BİLGİLER VAR?

– Doğru ve yanlış cevap sayısı

– Başarı sıralaması

– TYT puanı

– Eğer varsa YDT ve AYT puanları, başarı sıralaması

– Ortaöğretim başarı puanı

– Yerleştirmede kullanılacak olan puan ve başarı sırası 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.