kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Kaymakamlık Sınavı Ne Zaman?

2019 yılında gerçekleştirilmesini beklediğimiz Kaymakamlık sınavına dair son gelişmeleri ve sınava dair genel bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

2 Eylül 2018 Kaymakamlık Sınavı ile başlayan 107. dönem Kaymakam Adayı alım süreci 26 Ocak 2019 gecesi açıklanan mülakat sonuçları ile son buldu. Şimdi binlerce adayın aklındaki soru 2019 Kaymakamlık Sınavının ne zaman olacağı. Bu hususta son gelişmelere değinmeden evvel, 2018 Kaymakamlık sınavı süreci ve sonuçlarına kısaca göz atalım. Sınavda adayları nelerin beklediğine değinelim ve son gelişmeleri ele alalım.  Kamu Haber

2018 Kaymakamlık Sınavı 

2018 Kaymakamlık sınav süreci 2 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen yazılı sınav ile başladı. Gerçekleştirilen sınav geçtiğimiz yıllardaki sınavlardan farklı olarak çoktan seçmeli test usûlünde gerçekleştirildi. Adaylardan yine herhangi bir KPSS puanına sahip olmaları koşulu istenmedi. Sınava katılım için mezuniyet koşuluna sahip olmak yeterliydi ve sınav ilanında yer alan koşullar şu şekildeydi;

– Sınavın gerçekleştirileceği yılın ilk günü itibarıyla adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
– Adayların Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler ile İktisat ve İşletme Fakültelerinin birisinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.
– Adayların askerliklerini yapmış, tecil ettirmiş olmaları veya askerlik vazifesinden muaf olmaları gerekmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2018 Kaymakamlık sınavı için adaylardan herhangi bir KPSS ön koşulunu sağlamaları istenmemiş, yukarıdaki koşulları sağlamaları durumunda sınava başvurmaları imkanı sağlanmıştır.

2018 Kaymakamlık Sınavına Kaç Kişi Başvurdu?

2 Eylül 2018 tarihinde yazılı bölümü gerçekleştirilen Kaymakamlık sınavına alınan bilgilere göre;  28 217 kişi başvuruda bulundu. Daha önceki yıllarda başvuran aday sayılarını ve diğer bilgileri incelemek için Tıklayınız!

Kaymakamlık Sınavına Başvuru Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık sınavına başvuruda bulunacak olan adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik olarak başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvuruların bitimini izleyen gün sonuna kadar da sınava katılacak adayların ücretlerini yatırması gerekmektedir. Aksi halde başvuruları geçersiz olacaktır. ÖSYM’nin imkan tanıması halinde geç başvuru da yapılabilecektir. Geç başvuru sürecinin nasıl işlediğini öğrenmek için; ÖSYM Geç Başvuru Nedir? Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz!

2018 Kaymakamlık Sınavının ilk aşaması olan yazılı sınav Ölçme, Seçme ve Değerlendirme Merkezi ÖSYM tarafından test olarak gerçekleştirilmiş ve sınavda adaylara aşağıdaki derslerden, yanlarında yer alan sayılarda sorular yöneltilmiştir;

kaymakamlyk konu 2

Sınavda adayların yanıtlaması gereken soru sayısı 66 tanesi Alan Bilgisi, 34 tanesi Genel Kültür – Genel Yetenek olmak üzere toplam 100’dür. Bu soruların yanıtlanmasında 4 yanlış yanıt 1 doğru yanıtı götürmüş ve kalan netler adayların ham puanları olmuştur. Sıralama ise diğer ÖSYM sınavlarından farklı olarak standart sapma hesaplanmadan yapılmıştır. Bu sıralama neticesinde 2018 yılında Kaymakamlık alımının ikinci aşaması olan sözlü mülakata alınması planlanan 400 kişilik kontenjan dolmamış, 372 aday başarı koşulu olan 70 puanı geçerek sözlü mülakata katılmaya hak kazanmıştır.

2018 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları

372 adayın hak kazandığı sözlü mülakatlar İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Kasım 2018 – 30 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sözlü mülakatların değerlendirilmesi tamamlanarak 26 Ocak 2019 tarihinin ilk saatlerinde Bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlandı. 107. dönem Kaymakam Adaylığı mülakat sonuçlarına dair değerlendirmelerimizin yer aldığı; 2018 Kaymakamlık Mülakat Sonuçları başlıklı yazımızı incelemek için Tıklayınız!

2019 Kaymakamlık Sınavı Ne Zaman?

2018 yılında gerçekleştirilen ve 2019 yılının başında sonuçlanan 2018 Kaymakamlık alım sürecininin ardından adaylar heyecanla sıradaki 108. dönem Kaymakam Adaylığı alımı beklemeye başladılar. Bu konuda henüz net bir gelişme olmamakla birlikte gerek kendi kaynaklarımızdan aldığımız bilgiler, gerekse FORUM sayfamızda yer alan üyelerimizin aktardığı duyumlar doğrultusunda 2019 yılı için 100 kişilik bir alım planının bulunduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu alımın tam olarak ne zaman yapılacağı konusu henüz netlik kazanmış değil. Beklentimiz alım sürecinin en geç 2019 yılının Eylül ayında başlayacağı yönündedir. Mart ayı içerisinde 107. dönem Kaymakam adaylarının katıldığı mesleki uyum kursunda görevli yetkilierin de 2019 yılının Eylül ayında 100 kişilik bir alıma işaret ettiği haberi FORUM sayfamızda paylaşılmıştı.

Ancak 2019 yılında gerçekleştirilecek olan sınava dair yeni gelişmeler söz konusu olmuş, sınav tarihi belli bir süre ötelenmiştir. Gerek yönetmelikte yapılan değişikliklerin yeni kaidelerin düzenlenmesini zorunlu kılması  gerekse sınavı gerçekleştirecek olan ÖSYM ile ortak bir tarih aranması süreci bir nebze geciktirmiştir. Son gelişmeler ve gelen duyumlar ise her iki pürüzün de ortadan kalktığı ve sınav için 9 kasım 2019 tarihi üzerinde mutabık kalındığı yönündedir.

Eğer ciddi bir değişiklik olmaz ise bu yıl sınavın tarihi 9 Kasım 2019 olacaktır. Güncel bilgileri ve gelişmeleri FORUM başlığımızdan takip edebilirsiniz.

İlgili başlığı takip etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. Aysun Avatar Aysun dedi ki:

    Kaymakamlık sınav başvurusu ne zaman?