kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Memur Maaşları Hangi Gün Yatar? Saat Kaçta Yatar?

2019 Memur Maaşları Hangi Gün Yatar? Saat Kaçta Yatar? Türkiye'deki farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Peki devlet memurlarının maaşları 2019 ne zaman yatar? Memur maaşlar saat kaçta yatar? Memur maaşları ayın kaçında yatar?

A+
A-

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında binlerce devlet memuru istihdam edilmektedir. Devlet memurları kamu görevlerinde düzenli maaş ve sahip olunan haklarla çalışan kişilerdir. Memurların belirli görevleri bulunmaktadır. Memur kelimesinin kökeni Arapça’ya dayanmaktadır ve emir kökünden gelmektedir. Memur kısaca bir işle görevlendirilen kişi anlamına gelir. Peki 2019 memur maaşları ne zaman yatar? Memur maaşları 2019 hangi gün yatar? Memur maaşları 2019 saat kaçta yatar?

2019 Memur Maaşları Hangi Gün Yatar?

Türkiye’de devlet memurlarına düzenli olarak her ay maaş yatırılmaktadır. Kamu görevlileri aldıkları aylıklar karşılığında görev yapmaktadır. Türkiye’deki tüm memurların maaşları belirlenen bir günde aynı anda yatmaktadır. Kamu personelleri maaşlarını özel durumlar dışında her ayın 15’inde almaktadır. Maaşlar düzenli olarak kamu görevlilerinin maaş hesaplarına yatar. Peki özel durumlar nedir? Örneğin Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda devlet memurları maaşlarını farklı tarihlerde alabilmektedir. Maaş ödeme tarihlerinin Ramazan ve Kurban Bayramlarına denk gelmesi durumunda maaş ödeme tarihleri erkene alınabilmektedir.  Böylece devlet memurları bayram harcamalarını yaparken daha rahat bir şekilde yaşamalrını sürdürebilir. Kamu Haber

2019 Memur Maaşları Saat Kaçta Yatar?

Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzlerce ilçesinde farklı kurum ve kuruluşlar bünyesinde görev yapan binlerce devlet memurunun banka hesaplarına maaşları düzenli olarak her ayın 15’inde yatmaktadır. Örneğin İçişleri Bakanlığı bünyesindeki emniyet personelleri de Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık personelleri de maaşlarını ayın 15’inde almaktadırlar. Ancak maaşların hesaplara yatış saatiyle ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır. Genellikle devlet memurlarının maaşları banka hesaplarına gece yarısından sonra yatmaktadır. Gece yarısı 00.00 ile sabaha karşı 03.00 aralığında devlet memurlarının maaşlarının yatırıldığı genellemesi yapılabilir. Devlet memurları sabah uyandıklarında hesaplarında maaşlarını görebilirler.

Devlet memurlarının maaşlarının yatacağı banka hesapları kurumların anlaşmalı olduğu bankalara göre değişmektedir. Örneğin önceki senelerde devlet memurları Ziraat Bankasındaki hesaplarından maaşlarını çekiyorlardı. Ancak yapılan yeni anlaşmalar doğrultusunda artık İş Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, Akbank, Finansbank gibi bankalarda da maaş hesabı açılabilmektedir. Devlet memurları hangi banka ile anlaşmalı olursa olsun maaşına her ayın 15’inde kavuşmaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.