kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 TYT Sınavından 260 Puan Almak İçin Kaç Net Gerekir?

2019 Temel Yeterlilik Testi puan türünden 260 puan almak için kaç net gerekir? TYT'de yer alan dört ana dersin ortalaması kaç net olduğunda 260 puan alınır? Hangi bölüm derslerinde kaç net kaç puan getirir? Polis Meslek Yüksekokulu giriş sınavına hak kazanmak için TYT'de kaç net yapmak gerekir? Sizler için sınav öncesi yaptığınız netleri yeniden gözden geçirtecek bir yazı hazırladık.

YKS
A+
A-

Temel Yeterlilik Testi sınavı için geri sayım başladı. Bugünlerde adaylar olabildiğince fazla soru çözerek, branş derslerindeki açıklarını kapatmaya çalışıyor. Özellikle, polis meslek yüksekokulunu kazanmak isteyen adaylar,  TYT sınavından 260 ham puan almak için çaba sarf ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından lise ve dengi okuldan mezun olanların polis olabilmeleri için açılan sınavın adı: PMYO olarak bilinmektedir. Bu sınava katılmak isteyen adayların, başvuru ön şartında belirtilen, temel yeterlilik testi sınavından 260 ham puan alma şartını sağlamış olmaları gerekir. Peki o halde 2019 TYT sınavından 260 ham puan almak için kaç net gerekir? Hangi branştan kaç net yaptığımızda TYT’de 260 puan alabiliriz? Bütün detayları haberimiz devamında bulabilirsiniz.

TYT’de 260 Puan Almak İçin Kaç Net Gerekir?

Polis Meslek Yüksekokulu tarafından her yıl açılan PMYO sınavına katılım şartlarından bir tanesi, TYT sınavından 260 ham puan almış olmak şeklinde belirlenmektedir. Bu puan sınavın zorluğu veya kolaylığına göre de 250’ye çekilebilmektedir. Biz 2019 PMYO sınavı içinde 260 ham puan almış olma şartı belirleneceğini düşünmekteyiz. O halde, 260 ham puan almak için kaç net gerekir? Bu soruya cevap vermeye çalışalım.

Matematik soruları çok çözemeyen adaylar için 260 ham puan kaç net yapıldığında alınır, öncelikle bunun cevabını verelim. 28 net Türkçe + 14,25 net Sosyal Bilimler ve 6 net Matematik yapanlar, 260 ham puan alacaktır. Bir diğer durumda ise, 32 net Türkçe + 12 net Sosyal Bilimler ve 4,75 net Matematik yapan adaylar bu puanı almaya hak kazanacaktır. Her iki durum birlikte değerlendirildiğinde, TYT sınavında 48 ile 50 net arası yapan adaylar PMYO sınavı için belirlenen 260 ham puanı almaya hak kazanacaktır.

Başka bir durumda Matematik yaparak bu puanın nasıl alınacağını düşünmektir. Bununla ilgili hesaplamada aşağıdaki şekilde yapılmalıdır:

  • 22 Türkçe neti + 8 Sosyal Bilimler neti + 18 Matematik neti yaparak 260 ham puan alınmaktadır.
  • 27 Türkçe neti + 10 Sosyal Bilimler neti + 11,25 Matematik neti yaparak TYT sınavında 260 ham puan alınmaktadır.

Sınavda hangi dersin standart sapmasının yüksek olacağını bugünden kestirmek kolay olmadığından siz değerli arkadaşlarımıza önerimiz en az 50 net yapacak şekilde sınava hazırlanmanızdır. Ayrıca, PMYO sınavında TYT puanlarınızın genel ortalamaya ciddi şekilde etki edeceğini de hesaba katacak olursak, bu sınavdan ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar faydanıza bir iş yapmış olacağınızı belirtmek isteriz.

Sayısal Mezunu Adaylar İçin Netler Nasıl Olmalıdır?

Sayısal mezunu adaylar içinde hesaplamayı yapalım. Nitekim sayısal mezunları da sosyal bilimler alanından çok fazla net çıkaramamaktadır. Bu nedenle matematik ve fen bilimleri dersi ağırlıklı bir hesaplama yapacağız.

  • 14 Türkçe neti + 24 Matematik neti + 10 Fen Bilimleri neti 260 puan için yeterlidir.
  • 18,5 Türkçe neti + 18 Matematik neti + 12 Fen Bilimleri neti yapmak yeterli olacaktır.
  • 24 Türkçe neti + 17 Matematik neti + 7,75 Fen Bilimleri neti. Toplam 48,75 net.
  • 25 Türkçe neti + 11 Matematik neti + 13 Fen Bilimleri neti. Toplam 49 net.
  • 28 Türkçe neti + 21 Matematik neti. Toplam 49 net.

ÖSYM sonuçları ile aynı puanı çıkaran 2019 YKS Puan Hesaplama Robotumuz İçin Tıklayınız.

TYT Netlerini Arttırmak İçin Kalan Sürede Neler Yapılmalıdır?

  • Her sabah en az yarım saat kitap okunmalıdır.
  • Konu çalışması azaltılarak, bol test sorusu çözülmelidir.
  • Her gün parağraf ve problem sorusu çözülmelidir.
  • Haftada bir deneme sınavı çözülmelidir.
  • Yapılamayan soruları çözdürmek için etüd alınmalıdır.
  • Olabildiğince planlı, verimli ve düzenli çalışma şartı konulmalıdır.
  • TYT Netlerini Arttırmak İçin Yapılacak Son Hamleler yazısı için TIKLAYINIZ.
  • 2019 TYT Matematik konuları ve soru dağılımı için TIKLAYINIZ.
Yorumlar

  1. zehra baktı Avatar zehra baktı dedi ki:

    fazla net anlatamadı