kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS A Grubu Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

ÖSYM tarafından 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumları tamamlandı. KPSS A Grubu oturumları 12 ve 13 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleşti. Toplam üç oturum şeklinde gerçekleştiren 9 farklı alan dersine ait soruları ve cevapları paylaşmak istedik. Yazımız devamında 2020 KPSS A Grubu sınavlarında sorulan bütün soruları ve cevapları görebilirsiniz.

A+
A-

ÖSYM tarafından 12 Eylül 2020 ve 13 Eylül 2020 tarihleri itibariyle KPSS A Grubu sınav oturumları gerçekleştirildi. İİBF, SBF, Hukuk Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve İstatistik bölümü mezunları bu oturumlara katıldı.12 Eylül 2020 Cumartesi günü iki oturum ve 13 Eylül 2020 Pazar günü bir oturum olmak üzere toplam üç oturum sınav yapıldı. Adaylar 2020 KPSS A Grubu için her oturumda üç dersin sınavına katıldı. Toplam üç oturumdan oluşan sınavda dokuz dersin sınavı yapıldı. Adaylara ilk oturumda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri derslerine ait testler uygulanırken, ikinci oturumda Hukuk, Maliye ve İktisat testleri uygulandı. Her iki oturumunda 12 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleşirken, birinci oturum Cumartesi günü saat 10:15 ile 12:45 arasında, ikinci oturum ise aynı gün 14:45 ile 17:15 saatleri arasında yapıldı. Sınavın üçüncü oturumu ise 13 Eylül Pazar günü İşletme, İstatistik ve Muhasebe derslerinden yapıldı. Bu oturumda pazar günü 10:15 ile 12:45 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Dokuz farklı alan bilgisi sınavına katılan adaylara, her ders için 40 sorudan oluşan bir test dağıtıldı ve adaylara her ders için 50 dakikalık süre verildi. 3 dersten müteşekkil oturumlarda bir ders için verilen sürenin bitmesinin ardından kısa süre içerisinde diğer dersin test kitapçıkları dağıtıldı. Bu şekilde üç oturum için toplam 7 buçuk saat süren bir sınav daha geride kaldı.

2020 KPSS A Grubu Genel Değerlendirme

2020 KPSS A Grubu sınavları beklenenin aksine daha kolay sorulardan oluşan bir sınav olarak karşımıza çıktı. Hukuk dersinin kolay sorulmasının ardından, iktisat soruları da adayları çok zorlamadı. Maliye alanına baktığımızda ise bu iki derse nazaran biraz daha zor bir sınav olarak karşımıza çıktı. Bir çok adayın sonuçlardan umutlu olduğu sınavda puanlar geçtiğimiz yıllara göre biraz düşük kalabilir diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz yılın belirleyicisi olan maliye dersinin bu yılki sınavda geçtiğimiz yıla kıyasla çok zor olmaması da puanların standart sapmasının yüksek olmayacağını gösteriyor. Bütün bu değerlendirmelerden sonra 2020 KPSS A Grubu (Alan Bilgisi) soruları ve cevaplarına göz atalım…

2020 KPSS A Grubu Soruları ve Cevapları

2020 KPSS A Grubu derslerinin soru ve cevapları derleyerek tamamını toplamaya çalıştık. Derslerin her birine ait soru ve cevapları ayrı birer içerik haline getirdik. Sizlerinde istediğiniz derse ait soru ve cevapları görebilmeniz için bu linkleri sırasıyla paylaşmak istiyoruz.

2020 KPSS A Grubu İktisat soruları için : 

2020 KPSS A Grubu Hukuk soruları için : 

2020 KPSS A Grubu Maliye soruları için : 

2020 KPSS A Grubu Muhasebe soruları için : 

2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi soruları için : 

2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler soruları için : 

2020 KPSS A Grubu Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri soruları için : 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.