kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Lisans Geometri Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 KPSS Lisans sınavı genel yetenek bölümünde yer alan Geometri dersi konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? Hangi konulardan soru gelmektedir? Yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 senesinin yaz döneminde lisans mezunu adaylar için yapılacak olan 2020 KPSS Lisans sınavı Geometri dersi konuları nelerdir? 2020 KPSS Lisans geometri soru dağılımı nasıldır? KPSS Lisans sınavına ve geometri konu dağılımına dair detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS Lisans Sınavı

2020 yılı bildiğiniz gibi son hanesi çift rakam ile sonlanan bir çift yıldır. Çift yıl ise kamu kurumlarında yer alan memur kadrolarına atanmak isteyen adaylar için sınav yılı demektir.

Adaylar 2020 KPSS Lisans sınavında yer alan soruları çözerek KSPS Lisans atamalarına esas olan KPSS P3 puanını elde etmektedirler. Elde ettikleri bu puan ile bir sonraki çift yıl KPSS gerçekleştirilene kadar tercih ve başvuru hakkına sahip olurlar.

2020 KPSS Lisans Sınavı’nda Hangi Dersler Var?

2020 KPSS Lisans sınavına katılacak olan adayları 2 ana test ve toplam 5 ana ders beklemektedir. Bu 5 ana ders de kendi içerisinde alt alanlara bölünmektedir.

Geometri dersi ise bu testlerden Genel Yetenek testi içerisinde yer alan Matematik dersi altında bulunan bir alandır. Geometri soruları, ayrı bir test başlığında yer almamakta, matematik dersi içerisinde sorulmaktadır. 

2020 KPSS Lisans sınavı dersleri ana başlıklarıyla 2020 KPSS Genel Yetenek testi altında; KPSS Türkçe ve KPSS Matematik, 2020 KPSS Genel Kültür testi altında; KPSS Tarih, KPSS Coğrafya ve KPSS Vatandaşlık şeklindedir.

Yazımızın konusu KPSS Geometri konuları olduğundan diğer derslerin konularına bu yazıda yer vermeyeceğiz ancak her ders için ayrı ayrı yazılara sitemizde yer vereceğiz. 

Şimdi 2020 KPSS Lisans sınavı Geometri dersi konularına ve soru dağılımlarına göz atalım;

geometri2020 KPSS Lisans Sınavı Geometri Dersi Konuları ve Soru Dağılımı

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek testi matematik soruları içerisinde yer alan Geometri soruları aşağıda yer alan konulardan oluşmaktadır;

KPSS Geometri Konuları;

-Doğru açılar konusu
-Üçgende açı konusu
-Açı – Kenar bağıntıları konusu
-Açıortay ve Kenarortay bağıntıları konuları
-Üçgende alan konusu
-Üçgenlerde benzerlikler konusu
-Çokgenler konusu
-Dörtgenler konusu
-Çember ve Daire konusu
-Analitik Geometri konusu
-Katı Cisimler konusu

Adaylara KPSS Lisans sınavının geometri bölümünden ortalama olarak 3 ilâ 5 soru yöneltilebilmektedir. Soruların dağılımı her zaman standart olmamakta, sınavdan sınava değişim göstermektedir. Bu nedenle sınavda başarılı olmak isteyen adayların, konuların tamamına hakim olması faydalarına olacaktır. 

2020 KPSS Lisans sınavına hazırlık yapan adaylardan, KPSS Lisans hakkında daha ayrıntılı bilgiler almak, sınava nasıl bir hazırlık yürütebileceğine dair fikir edinmek isteyenler için hazırladığımız yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

KPSS Lisans sınavına ve kamu kurumları atamalarına dair detaylı bilgiler almak, diğer adaylarla istişare etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Murat seyyidoglu Avatar Murat seyyidoglu dedi ki:

    Çocukları var günlük süt ihtiyacım var