kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Tarih Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği alan sınavı konuları neler? Soru dağılımları nasıl? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Üniversitelerden mezun öğretmen adaylarının 2020 yılında katılacakları 2020 KPSS ÖABT konuları neler? 2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği sınav konuları ve soru dağılımları nasıl? 2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği puan türü nedir? Kaç yıl geçerlidir? Tüm bu detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS ÖABT Sınavına Hangi Öğretmen Adayları Katılacaktır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın öğretmen adaylarının bir kısmının atanması KPSS Lisans sınavı ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna ilave olarak KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi düzenlenmektedir. 2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne katılması gereken alanlardan birisi de Tarih Öğretmenliği alanıdır. 2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği alanının yanı sıra gerçekleştirilecek diğer ÖABT oturumlarına dair detaylı bilgiler almak için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanarak ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği Sınavı’nın Hesaplanacak Puan Türü Hangisidir? 2020 KPSS ÖABT Puanlarının Geçerliliği Kaç Yıldır?

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği alan bilgisi sınavına katılacak olan öğretmen adaylarının öncelikle bu sınavdan iki hafta evvel gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Lisans ve 2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılmaları, atanmalarına esas olacak KPSS P121 puan türünün hesaplanması için şarttır.

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği adaylarının atanmaları için almaları gereken puan türü olan KPSS P121’in adayların katılmaları gereken üç sınavın ağırlığına göre hesaplanması şu şekildedir;

KPSS P121 Puan Türü Nasıl Hesaplanmaktadır?

2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ağırlığı; %50

2020 KPSS Eğitim Bilimleri Testi ağırlığı; %20

2020 KPSS Lisans Testi ağırlığı; %30

şeklinde hesaplanmaktadır.

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği ile alan bilgisi sınavına katılmak zorunda olan tüm öğretmen adaylarının alan bilgisi oturumunun puanın hesaplanmasında yarı yarıya etkili olduğu konusunu göz önüne alarak KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi hazırlıklarını ciddiye almaları, atanabilecekleri güzel puanları alabilmeleri açısından oldukça önemlidir.

2020 KPSS ÖABT ile birlikte adayların elde edecekleri KPSS P121 puan türünün geçerliliği konusunda yeniden düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeye göre adayların alacakları puanları kullanabilecekleri süre yeniden bir seneye indirilmiştir. Bu uygulamanın ne zaman ve ne şekilde hayata geçeceğine dair detaylı bilgiler için aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz ayrıntılı yazımızı inceleyebilirsiniz;

osym binasy

2019 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği Sınavına Kaç Kişi Katıldı? Ortalama ve Standart Sapma Değerleri Kaç Oldu?

2019 yılında yine öğretmen adaylarının bir kısmı için uygulanan KPSS ÖABT’nin Tarih Öğretmenliği kısmına katılmış olan adaylara dair istatistikleri aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Soru Sayısı Standart Sapma Ortalama Net Aday Sayısı
75 13,628 32,482 20200

2019 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavına Tarih Öğretmenliği için katılan adayların istatistiklerinden yola çıkarak 2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği sınavına da yine benzer sayıda katılım olmasını beklemekteyiz.

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği Sınav Konuları Nelerdir? Soru Dağılımları Nasıldır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 2020 yılında öğretmen olmak isteyen adaylar için 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği sınavında adaylara toplam 75 adet soru yöneltilecektir. Yöneltilecek olan bu 75 sorunun yüzde seksenlik kısmı yani 60 tanesi alan bilgisi konularından meydana gelirken yüzde yirmilik kısmı yani 15 tanesi Tarih Öğretmenliği alan eğitimi konularından oluşacaktır.

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği adaylarının kendilerine yöneltilen 75 adet alan bilgisi ve alan eğitimi sorusunu yanıtlamaları için ÖSYM’nin kendilerine tanıdığı süre ise 2 saat yani 120 dakika olacaktır.

2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği sınavının yüzde seksenlik kısmını oluşturan alan bilgisi bölümü aşağıda yer alan derslerden meydana gelmektedir;

-Osmanlı Tarihi dersi; 10 soru
-Türkiye Cumhuriyet Tarihi dersi; 9 soru
-Orta Çağ İslam Tarihi dersi; 8 ilâ 9 soru
-Orta Çağ’dan XX. Yüzyıl’a Dünya Tarihi dersi; 8 ilâ 9 soru
-İslamiyet Evveli Türk Tarihi dersi; 6 ilâ 7 soru
-XX. Yüzyıl Türk Tarihi ve Dünya Tarihi dersi; 6 soru
-Tarih Metodu dersi; 5 soru
-Osmanlı Türkçesi dersi; 3 ilâ 4 soru
-Eski Çağ Tarihi dersi; 3 soru

*2020 KPSS ÖABT Tarih Öğretmenliği alan bilgisi sınavına dair hazırlamış olduğumuz yazımız mevcut ÖSYM dökümanlarından faydalanılarak hazırlanmıştır. Bu bilgilerde ÖSYM tarafından herhangi bir değişiklik ya da güncelleme olması durumunda biz de yazımızı mevcut duruma uygun hale getirecek, güncelleyeceğiz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.