kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Soruları ve Yanıtları

TYT din kültürü ve ahlak bilgisi soruları ve cevapları nelerdir? TYT'de adaylara neler soruldu? Kaç soru yöneltildi? TYT zor muydu? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT sınavı sonrası adaylar girdikleri sınavın cevaplarını araştırmaktadır. Biz de sizlere TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ve yanıtlarını sizler için paylaştık.

TYT sınavı din kültürü ve ahlak bilgisi soruları ve yanıtları nelerdir? TYT sosyal bilimlerden kaç soru geldi? TYT din kültürü ve ahlak bilgisinde kaç soru soruldu? Sınav kaç dakikaydı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

TYT Temel Yeterlilik Testinde Kaç Soru Soruldu? Sınav Süresi Kaç Dakikaydı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan TYT Temel Yeterlik Testinde adaylara toplam 120 adet soru yöneltildi. YKS kapsamında üniversiteye yerleşmek isteyen tüm adayların katılması gereken TYT Temel Yeterlik Testi oturumunda adaylara sorulan 120 sorunun kırk tanesi Türkçe alanından, 40 tanesi Matematik alanından, 20 tanesi sosyal bilimler alanından (coğrafya, tarih, din kültürü ve ahlak bilgisi ve felsefe), 20 tanesi ise Fen Bilimleri alanından (biyoloji, fizik ve kimya) yöneltildi. YKS Temel Yeterlik Testine özgü olmak üzere bu yıl adaylara 120 adet soruyu yanıtlamaları için tanınan süre uzatıldı. Çin Halk Cumhuriyeti’nden başlamak üzere tüm ülkeleri etkisi altına alan yeni tip koronavirüs kovid 19 salgını ile üniversite sınavına katılacak adayların da etkilendiği bir yıl oldu. Bu olumsuz etkilerin bir nebze tazmini bağlamında adaylara tanınan sınav süresi 30 dakika uzatılarak 2 saat 45 dakika olarak uygulandı. Buna göre 10:15’te başlayan Temel Yeterlik Testi, saat 13:00’da sona erdi.

TYT Sosyal Bilimler kısmında adaylara sorulan 20 soru, dört derse beşer soru olarak eşit şekilde dağıtılmaktadır. Yazımızda yer vereceğimiz TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kısmından adaylara yöneltilen soru sayısı da beş tanedir.

TYT oturumuna katılan adayların bizlere ilettikleri bilgilere dayanılarak derlemiş olduğumuz sorularda eksikler olması mümkün olacaktır. Sınava katılan sizler de haberimize yorum yaparak soruların hızlı ve doğru bir biçimde derlenmesini ve yanıtlarının en doğru biçimde aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları ve Cevapları

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN KİTAPÇIKLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

1) Hz. Muhammed’in doğru ve güvenilir bir kişi olması

2) Tefsir sorusu – Ayetlerin tek tek yorumlanması

3) Tebliğ

4) Özel hayat sorusu

5) Dinin hayatı anlamlandırması

*TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ve yanıtları sınava katılan adaylardan gelecek yeni bilgiler oldukça derlenecektir ve yazımız bu doğrultuda güncellenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.