kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 TYT Sınavından 260 Puan Almak İçin Kaç Net Gerekir?

2020 TYT – Temel Yeterlilik Testi puan türünden 260 puan almak için kaç net gerekir? TYT'de bulunan dört dersin ortalaması kaç net olduğunda 260 puan alınır? TYT'de bulunan hangi ders kaç net kaç puan getirir? PMYO – Polis Meslek Yüksekokulu giriş sınavına hak kazanmak için TYT'de kaç net yapmak gerekir? Bütün bu sorulara cevap verdiğimiz 2020 TYT sınavından 260 puan almak için kaç net gerekir? Yazımızı sizlere sunuyoruz.

YKS
A+
A-

2020 TYT – Temel Yeterlilik Testi sınavı için yeni süreç başladı. Yazın sonlarıyla birlikte çalışmalara başlayacak olan adaylar, çalışmalara yavaş yavaş başladı. Her sene olduğu gibi önümüzdeki  sene de PMYO – Polis Meslek Yüksekokulunu kazanmak isteyen adaylar, TYT sınavından 260 ham puan almak için uğraşacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından lise ve dengi okuldan mezun olanların polis olabilmeleri için açılan sınavın adı: PMYO olarak bilinmektedir. Bu sınava katılmak isteyen adayların, başvuru ön şartında belirtilen, temel yeterlilik testi sınavından 260 ham puan alma şartını sağlamış olmaları gerekir. Peki o halde, 2020 TYT sınavında 260 ham puan almak için kaç net gerekir? Hangi branştan kaç net yapıldığında 2020 TYT sınavında 260 puan alınır? İşte detaylar…

2020 TYT’de 260 Puan Almak İçin Kaç Net Gerekir?

Polis Meslek Yüksekokulu tarafından her yıl açılan PMYO sınavına katılım şartlarında bir tanesi, TYT sınavından en az 260 ham puan almış olmak gerekmektedir. Sınavın zorluğu veya kolaylığına göre baraj puanı 250 puana da düşürülebilmektedir. 2020 PMYO sınavı içinde baraj puanın 260 ham puan olacağını düşünüyoruz. O halde, 260 ham puan almak için kaç net gerekir? Sorusuna cevap verelim.

Matematik sorularından çok fazla net çıkaramayan arkadaşlarımız için 260 ham puan kaç net ile kazanılır? Öncelikle bu soruya cevabını verelim. 2020 TYT sınavında; 27 net Türkçe + 14,25 net Sosyal Bilimler ve 9 net Matematik yapanlar, 260 ham puan alabilecektir. Bir diğer durumda ise, 30 net Türkçe + 12,5 net Sosyal Bilimler ve 8 net Matematik yapan adaylar bu puanı alabilecektir. Her iki durum birlikte değerlendirildiğinde, TYT sınavında 50 net üstünde yapan adaylar, PMYO sınavı için belirlenen 260 ham puanı almaya hak kazanabilecektir.

Matematik neti iyi olan adaylar içinde hesaplama yapalım. Bununla ilgili hesaplama şu şekilde olacaktır:

  • 21 Türkçe neti, 8 Sosyal Bilimler neti ve 20 Matematik neti yapılarak 260 ham puan alınabilecektir
  • 26,5 Türkçe neti, 10 Sosyal Bilimler neti ve 13,25 Matematik neti yapılarak TYT sınavında 260 ham puan alınabilecektir

Sınavda hangi dersin standart sapmasının yüksek olacağını şimdiden kestirmek kolay olmadığından, siz değerli arkadaşlarımıza önerimiz TYT sınavında en az 50 net yapacak şekilde sınava hazırlanmanızdır. Ayrıca, PMYO sınavında TYT puanlarınızın sınavın genel ortalamasına ciddi şekilde etki edeceğini de hesaba katacak olursanız, bu sınavdan ne kadar yüksek puan alırsanız o kadar faydanıza olacaktır.

Polislik hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için YouTube kanalımıza abone olmalısınız. Tercihiniyap TV kanalına abone olmak için Tıklayınız.

Sayısal Mezunu Adaylar İçin Netler Nasıl Olmalıdır?

Sayısal mezunu adaylar içinde hesaplama yapalım. Nitekim sayısal mezunları da sosyal bilimler alanından çok fazla net çıkaramamaktadır. Bu nedenle matematik ve fen bilimleri dersi ağırlıklı bir hesaplama yapacağız.

  • 13 Türkçe neti + 24 Matematik neti + 11,25 Fen Bilimleri neti 260 puan için yeterlidir.
  • 16 Türkçe neti + 18 Matematik neti + 14,75 Fen Bilimleri neti yapmak yeterli olacaktır.
  • 22,5 Türkçe neti + 17,5 Matematik neti + 9,25 Fen Bilimleri neti. Toplam 49,25 net.
  • 27 Türkçe neti + 10 Matematik neti + 13 Fen Bilimleri neti. Toplam 50 net.
  • 26,5 Türkçe neti + 22,5 Matematik neti. Toplam 49 net.

TYT Netlerini Arttırmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Her sabah en az yarım saat kitap okunmalıdır.

Konu çalışması azaltılarak, bol test sorusu çözülmelidir.

Her gün parağraf ve problem sorusu çözülmelidir.

Haftada bir deneme sınavı çözülmelidir.

Yapılamayan soruları çözdürmek için etüd alınmalıdır.

Olabildiğince planlı, verimli ve düzenli çalışma şartı konulmalıdır.

TYT Netlerini Arttırmak İçin Yapılacak Son Hamleler yazısı için TIKLAYINIZ.

Yorumlar

  1. zeliş güngör Avatar zeliş güngör dedi ki:

    alırız bu puanı herhalde