kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dalgıç Maaşları Ne Kadar?

Dalgıç Maaşları Ne Kadar? Dalgıç Nedir? Ne Demek? Dalgıç Ne İş Yapar? Görev Tanımı Nedir? Turizmde, Bilimsel Çalışmalarda, Otellerde, Arama-Kurtarma Çalışmalarında Çalışan Dalgıç Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Dalgıç maaşları ne kadar diye bir düşünce aklınızdan geçti mi hiç. Eğer geçtiyse bu yazımızı sizlere en iyi cevabı vermek için hazırladık. Dalgıç nedir, maaşı ne kadardır gibi sorularınıza cevap verdiğimiz bu yazımızda sizlere en güncel bilgileri sunuyoruz.

Sanılanın aksine dünyanın büyük bir kısmı kara parçası değil, sulardan oluşur. Okyanuslar, denizler, göller, ırmaklar, dereler dünyanın büyük bir kısmını oluşturur. Üstelik hala denizlerin, okyanusların tamamı, dipleri, derinlikleri keşfedilmemiştir. Söz konusu su kaynakları olduğundaysa akla ilk gelen meslek dalgıçlıktır. Dünyada binlerce dalgıç bulunmaktadır. Amatör, hobi olarak suya dalanların yanı sıra dalgıçlık profesyonel bir meslektir. Turizm, eğitim, arama-kurtarma ve bilimsel çalışmalar kapsamında görev yapan dalgıçlar ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Görev tanımları, ne iş yaptıkları, aldıkları maaşlar hep merak edilir. Peki dalgıç nedir? Ne demek? Kimdir? Dalgıç ne iş yapar? Görev tanımı nedir? Dalgıç maaşları ne kadar? Dalgıç maaşı, ücreti, geliri ne kadar?

Danışman Maaşları Ne Kadar?

Dalgıç Nedir? Ne Demek?

Türk Dil Kurumuna göre dalgıç, deniz, okyanus veya su kaynağının dibine inebilecek, özel donanımla veya yetenekleri ile su altında çalışabilecek uzmanlardır. Balık adam veya kurbağa adam olarak da bilinir. Dalgıçların pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Bunun yanı sıra devlet kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde firmalarda, sahillerde, belediyelerde, spor salonlarında, otellerde ve okullarda çalışabilirler.

Dalgıçlar su dünyasına ait insanlardır. Su ile ilgili çeşitli alanlarda, görevlerde yer almaktadır. Suda kaybolan canlı ve cansız nesne ve kişileri arayabilir. Arama kurtarma görevlerine katılabilir. Su altı keşiflerinde yer alabilir. Kamuda ve özel sektörde görev alabilir. Ancak dalgıç olarak çalışabilmek için ruhsal, fiziksel ve mental açıdan dayanıklı olunması gerekir.

Dalgıç Ne İş Yapar? Görev Tanımı Nedir?

  • Dalgıçlar su altında görev yapan kişilerdir.
  • Kaybolan insanları arama görevlerine katılabilirler.
  • Değerli eşyaları arayabilirler.
  • Kayıp, gizemli, tarihi eser ve olayları araştırabilirler.
  • Gemi batıklarını inceleyebilirler.
  • Su altı yapıları ile ilgili görev alabilirler.
  • Su altında oksijen tüpü gibi dalgıç malzemeleri kullanırlar.
  • Sel, boğulma, kayıp vakaları ile ilgili çalışabilirler.
  • Turizm amacıyla dalış yapabilirler.
  • Dalış eğitimi verebilirler.
  • Askeri alanda görev alabilirler.

Dalgıç Maaşları Ne Kadar?

Gelelim dalgıçlık mesleği ile ilgili işin en can alıcı kısmına… Her meslekte olduğu gibi dalgıçların da ne kadar para kazandığı, ne kadar maaş aldığı merak ediliyor. Özellikle de günümüzde her meslekte maaşların istenilen seviyede olmadığı düşünüldüğünde bu işten çok para kazanılıp kazanılmadığı soruluyor. Ancak dalgıçlık çok yaygın bir meslek olmadığı için net bir ücretten söz etmek mümkün değil. Fakat işin uzmanlık gerektirmesi, herkesin yapamadığı bir iş oluşu, riskleri bu işin önemini artırıyor. Turizm alanında, otellerde, turlarda görev yapan dalgıçlar 15 bin TL ortalama maaş almaktadır. Bilimsel araştırmalara katılan dalgıçların maaşları ise 18.630 TL civarındadır. Arama-kurtarma görevlerine katılan, polis veya askeri teşkilatlarda çalışan personellerin maaşları da 21 bin TL civarında değişmektedir.

SGK İtibari Hizmet Süresi Zammı Nedir? Kimleri Kapsar? Nasıl Hesaplanır?

Kaç yaşında dalgıç olunur?

Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.