kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Açık Lise (AÖL) Öğrencileri YKS’Ye Girebilir Mi? 

Açık Lise (AÖL) Öğrencileri YKS'Ye Girebilir Mi? AÖL Mezunu Olmadan YKS'ye Girilir Mi? Açık Lise mezunu olduktan sonra Yükseköğretim Kurumları Sınavına girilebilir mi?

A+
A-

Açık Öğretim Lisesi bünyesinde binlerce kişi eğitim almaktadır. Peki bu öğrenciler YKS ye girebilir mi gelin birlikte bakalım…

Türkiye’de son yıllarda Açıköğretim Lisesinin popülerliği artıyor. Devlet okullarındaki eğitimin yetersiz bulunması, özel okullardaki fiyat pahalılığı, öğrencilerin internet üzerinden eğitim alabilmesi gibi durumlar buna gerekçe olarak gösteriliyor. Açık Öğretim Lisesi veya kısaca AÖL, farklı nedenlerden dolayı örgün öğretime gitmeyen öğrencilerin lise eğitimlerini aldıkları eğitim sistemidir. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) uzaktan eğitim ile işlemektedir. AÖL öğrencilerine örgün eğitime benzer bir eğitim verilir. AÖL ile ilgili pek çok soru sorulsa da en çok merak edilen konu ÖSYM sınavları ile ilgilidir. AÖL öğrencileri YKS’ye girebilir mi? Açık Öğretim Lisesi öğrencileri YKS’ya girebilir mi ?

Açık Lise Ders Kitapları Nasıl ve Nereden Alınır?

Açık Lise Öğrencileri YKS’ye Girebilir Mi?

Açık Öğretim Lisesi bünyesinde yüz binlerce kişi eğitim almaktadır. Bu öğrencilerle ilgili, AÖL sistemi ile ilgili bilgi azdır. Örgün öğretim öğrencilerinin, normal liseye giden öğrencilerin hakları, zorunlulukları neyse AÖL öğrencileri için de durum aynıdır. Açık lise öğrencileri isterse, başvuru yaparsa YKS’ye girebilir. AÖL öğrencileri sınavı kazanmaları durumunda istediği üniversitede ve bölümlerde eğitim alabilir. Açık lise öğrencileri bu konuda farklı değildir. kamu haber

AÖL Mezunu Olmadan YKS’ye Girilir Mi?

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı yani kısaca YKS için başvuru şartları bulunmaktadır. Ancak başvuru şartları arasında AÖL bitirmiş olma şartı bulunmaz. Yani YKS’ye girebilmek için ya Açık Lise, AÖL son sınıf öğrencisi olmanız ya da mezun olmanız gerekmektedir. Son sınıfta okuyup, YKS’ye girip kazansanız bile mezun olmadan üniversiteye giremezsiniz.

İmam Hatip Lisesi mezunları hangi kurumlara girebilir?

Açık lise üniversiteye gidebilir mi?

Açık öğretim lisesinden mezun olan bir öğrenci ile örgün liselerden mezun olmuş öğrenci aynı haklara sahiptir. Yani öğrenci açık liseden mezun olduğu için açık öğretim üniversite okumak zorunda değildir. 

Yorumlar

  1. Gizemli Avatar Gizemli dedi ki:

    Peki diyelim üniversitesi sınav kazanabildi mezun lisede olmadı o üniversitesi kalır mı yoksa silinir mi