kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 Karnemi Nereden ve Nasıl Görebilirim?

2021 Karnemi Nereden ve Nasıl Görebilirim? Karnemi Görmek İstiyorum, Ne Yapmalıyım? 2021 Karne Nereden ve Nasıl Görüntülenir? Öğrenilir? e-Okul'dan Nasıl Karne Sorgulanır?

A+
A-

2020-2021 eğitim öğretim dönemi yeni tip Koronavirüs salgını gölgesinde geçti. Virüs tehdidi nedeniyle okullar uzaktan eğitime geçti. İlköğretimden yükseköğretime kadar tüm eğitim kurumları pandemiden olumsuz etkilendi. Özel eğitim kuruluşları tedbirleri alarak yüz yüze eğitime devam etse de genel olarak eğitim faaliyetleri aksadı. Salgın tehdidine rağmen eğitim öğretim dönemleri yine de tamamlandı. Bu nedenle binlerce öğrenci karne sorgulama, karne öğrenme işlemlerini yapmaya başladı. Eğitim faaliyetlerinin çoğunun elektronik ortama taşınması nedeniyle artık karnelerde internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki karne notları nereden ve nasıl öğrenilir? 2021 karnemi görmek istiyorum, nereden ve nasıl bakabilirim?

Karnemi Görmek İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Eğitim öğretim yılı iki dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler için her yıl 2 kez karne basılır. Öğrenciler de yarı yıl boyunca girdikleri sınavlar, verdikleri ödevlet, sergiledikleri performanslar sonucunda değerlendirilir. Öğrencilerin başarılarını gösteren bu karneler için hem öğrenciler hem de veliler heyecanlanmaktadır. Bu nedenle bu karnelerin nasıl ve nereden sorgulanacağı sorulur. Bunun için bakılacak ilk adres e-Okul Veli Bilgilendirme sistemidir. Karne notlarını internet üzerinden kolayca öğrenmek için e-Okul veli bilgilendirme sistemine girerek karne notlarını sorgulayabilirsiniz. kamu haber

e-Okul Karne Sorgulama Ekranı: https://eokulyd.meb.gov.tr/

2021 Karne Nereden ve Nasıl Görüntülenir? Öğrenilir?

İlkokul, ortaokul ve lise için basılan karneler e-Okul sistemi üzerinden görüntülenir. E-Okul sistemine girdikten sonra sizden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri istenir. Bu bilgileri vererek sisteme giriş yaptıktan sonra öğrenciye ait her bilgi sorgulanabilir. Devamsızlık durumu, karne notları, sınav notları görüntülenebilir. Burada “Not Bilgileri” kısmına girerek açıklanan son notları, karne bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ekin çıl Avatar Ekin çıl dedi ki: