kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS İlköğretim Matematik ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT oturumu sınav konuları nelerdir? KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınav soru dağılımı nasıl?

A+
A-

Kamu kurumlarında bulunan öğretmenlik kadrolarına atanmayı hedefleyen adayların katılımına sahne olacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi hakkında merak edilenlerden biri de matematik konuları ve soru dağılımıdır.

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT alan sınavı ne zaman yapılacak? KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT konuları nelerdir?  KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT soru dağılımı nasıldır? Detaylarını çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Kimler İçin KPSS ÖABT Oturumu Gerçekleştirilecek? Kimlerin KPSS ÖABT Oturumuna Katılması Şart?

ÖSYM tarafından gerçekleştirileceği ilan edilen ve kamu kurumlarında bulunan öğretmenlik kadrolarına atanmayı hedefleyen adayların katılımına sahne olacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT oturumuna, diğer bir KPSS öğretmenlik oturumu olan KPSS Eğitim Bilimleri oturumu ile tüm Lisans mezunu adayların ortak oturumu olan KPSS Lisans oturumuna katılan adaylardan yalnızca bir kısmı katılmak durumundadır. Bu adaylar dışında kalan tüm öğretmen adaylarının KPSS lisans oturumu ve bunu takiben KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmaları atanmalarına esas puanları elde etmeleri için yeterli olmaktadır.

KPSS oturumuna katılan adaylardan hangilerinin KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT oturumlarına katılmaları gerektiğine dair detaylı açıklamalara yer verdiğimiz çalışmamıza aşağıda bulunan bağlantı yardımı ile ulaşabilirsiniz;

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT Puan Türü Nedir? Ne Şekilde Hesaplanmaktadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın öğretmenlik ile alakalı oturumlarına katılacak olan adayların alan sınavına tabi olup olmamalarına göre hesaplanan puan türleri farklı olmaktadır. KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği alan sınavına katılan adaylar içinse alan sınavına tabi olmaları sebebiyle KPSS P121 puan türleri hesaplanmaktadır. KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT oturumu sonucunda adayların hesaplanan KPSS P121 puan türleri hesaplanırken katılacakları alan sınavının etkisi yüzde elli etkili olmaktadır. Bununla birlikte KPSS Lisans oturumunun etkisi yüzde otuz, KPSS Eğitim Bilimleri oturumunda elde edilen netlerin etkisi ise yüzde yirmi düzeyinde gerçekleşmektedir.

osym binasy

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT Oturumuna Kaç Kişi Katıldı? Net Ortalaması ile Standart Sapma Kaç Oldu?

Kamu kurumlarında ilköğretim matematik öğretmeni olarak görev yapmak isteyen adayların katıldıkları KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT oturumunda adayların oluşturdukları standart sapma değeri, net ortalaması ve kaç adayın sınava katıldığına dair bilgilere aşağıda yer alan tablomuzda erişebilirsiniz;

Sınava Katılan Aday Sayısı Net Ortalaması Standart Sapma
9.357 30,086 10,538

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT Oturumu Sınav Konuları Nelerdir? KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT Soru Dağılımı Nasıl?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesi planlanan KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT alan sınavında adaylara toplam 75 adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilecektir. Bu 75 adet çoktan seçmeli sorunun yüzde seksenlik kısmı ilköğretim matematik öğretmenliği alan bilgisi konularından, yüzde yirmilik kısmı ise ilköğretim matematik öğretmenliği alan eğitimi konularından oluşacaktır. Adaylara KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT oturumunda yöneltilecek olan soruların konulara göre dağılımını aşağıda inceleyebilirsiniz;

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT alan eğitiminden adaylara 15 soru sorulacaktır.

KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT alan bilgisinden adaylara toplam 60 soru yöneltilecektir ve dağılımı şu şekildedir;

image 149

*KPSS İlköğretim Matematik Öğretmenliği ÖABT oturumunda sorulacak soruların dağılımına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz çalışmamızda yer alan bilgiler derlenirken ÖSYM’nin mevcut sınav verileri ile kılavuzlarından faydalanılmıştır. Yayımlamış olduğumuz bilgilerde bir yenileme ya da değişim olması durumunda çalışmamızda bunları güncelleyerek yeniden sunacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.