kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Olacak? (ÖSYM)

Sayıştay Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Denetçi Yardımcılığı alımı 2021 yılında olacak mı? 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Gelişmeler ve değerlendirmeleri çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Sayıştay Başkanlığı tarafından denetim ve kontrol görevini ifa etmesi için alımı gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleği için sınav süreci nasıldır? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı nasıl oluyor? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı 2021 yılında yapılacak mı? 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Gelişmeleri ve değerlendirmelerimizi çalışmamızda bulabilirsiniz.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Nedir? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Sayıştay Başkanlığı, asli görevi olan denetim ve inceleme fonksiyonunu yerine getirmesindeki eli olan Denetçi Yardımcılarının istihdamı sürecinde Başkanlık üç aşamalı bir alım öngörmektedir. Bu alımın ilk aşaması Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı, ikinci aşaması eleme sınavında başarılı olan adaylar için gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı, üçüncü ve son aşaması ise Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sözlü Mülakatlarıdır. kamu haber

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımının ilk aşamasına başvuruda bulunacak olan adayların herhangi bir şekilde KPSS puanına sahip olmaları gerekmemektedir. Adaylar diğer şartları sağlıyor olmaları durumunda Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavına başvuruda bulunabilmekte ve sınava katılabilmektedirler.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavlarında adaylara 90 adet çoktan seçmeli soru sorulmakta ve 90 dakika süre tanınmaktadır. Adayların Sayıştay Denetçi Yardımcılığı eleme sınavında başarılı olabilmeleri için bu sınavdan en az 70 puan almaları şarttır. Ancak adayların ikinci aşama olan klasik yazılı sınava katılma hakkı elde edebilmeleri için Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine alınacak aday sayısının 5 katı kadar başarılı aday arasında kendilerine yer bulmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Sayıştay Denetçi Yardımcılığı klasik yazılı sınavına katılmaları mümkün olmamaktadır.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı’nda adaylara yazılı usulde sorular sorulmaktadır. Bu sınavın konuları ile Eleme Sınavının konularını bir arada görmek ve değerlendirmek için aşağıda yönlendirmesi yer alan çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

sayyytay bina 1

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Zor Mu? Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavında Neler Soruluyor?

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımlarında eleme sınavında başarılı olarak ikinci aşama olan klasik yazılı sınava girmeye hak kazanan adayları, klasik usulde nispeten zor sorular beklemektedir. Bu soruları bir arada incelemek ve değerlendirme yapabilmek adına ilgili çalışmamızı aşağıda yer alan yönlendirme ile erişerek inceleyebilirsiniz;

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sözlü Mülakatları Nasıl Oluyor? 

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylardan mesleğe alınacağı Başkanlık tarafından ilan edilmiş olan aday sayısının 3 katı kadarı başkanlık tarafından düzenlenen sözlü sınava katılma hakkı elde etmektedir. Bu adaylar sözlü mülakat öncesinde evlerinde ziyaret edilmekte ve bir ilk intiba oluşturulmaya çalışılmaktadır. Sonrasında düzenlenen mülakatta ise adaylara güncel konulardan ya da müfredat konularından sözlü sorular yöneltilmektedir. Adayların başarısı için bu kısımda da en az 70 puan almaları şarttır.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı 2021 Sınavı Var Mı? 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

Sayıştay Başkanlığı ihtiyacı dairesinde uzun süredir her yıl alım yapma rutini edinmiştir. Sayıştay Başkanı tarafından da sık sık dile getirilen bu hususu dikkate alarak 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımının da olacağını varsaymak mümkündür. Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavlarının yıllardan beri devam eden rutin takvimi sonbahar döneminde başlamaktadır. 2018 ve 2019 yıllarında karışan bu takvim 2020 yılında yeniden rayına oturmuştur. 2020 yılı Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alım sürecinin normal süresinde tamamlanması durumunda 2021 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımının da yine 2021 sonbaharında yapılmasını bekliyoruz. Konu hakkında daha somut veriler, duyumlar oldukça forum sayfamızda paylaşacağız ve çalışmamızı da güncelleyerek sizlere bilgi aktarmaya devam edeceğiz.

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

pareto instagram

pareto twitter

tercihini yap instagram 1

tercihini yap twitter

tercihini yap telegram

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı mesleğine ve 2021 yılı Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavına dair sorularınızı sormak ve hazırlık yürüten diğer adaylarla istişare etmek için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Cenk Avatar Cenk dedi ki:

    Devlette sabit maaş 5750 artı ek ödeme döner ile birlikte 8 9 civarı alırlar Uzman diş hekimleri daha fazla kazanır