kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 MEB EKYS Okul Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen MEB EKYS 2021 sınavı ne zaman yapılacak? 2021 yılında MEB EKYS var mı? Okul Müdürlüğü sınavı nasıl oluyor?

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda okul müdürü veya okul müdür yardımcısı olmak isteyen adayların katılmaları gereken sınav olan MEB EKYS sınavı 2021 yılında yapılacak mı? MEB EKYS sınavı nedir ve 2021 MEB EKYS sınavına kimler katılabilir? 2021 MEB EKYS sınav konuları nelerdir? Detayları haberimizde inceleyebilir, gelişmeleri takip edebilirsiniz.

MEB EKYS Sınavı Nedir? MEB EKYS Sınavına Kimler Katılabilmektedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yayın eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapmak isteyen kişilerin belirlenmesi için gerçekleştirilen yarışma sınavına Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınav veya kısaca MEB EKYS adı verilmektedir. Bu sınavın yazılı kısmı Bakanlık ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM arasında gerçekleştirilen sınav protokolü esaslarına dayalı olarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. MEB EKYS yazılı yarışma sınavına Okul Müdürü olmak için katılmak isteyen adayların daha önce müdür olarak görev yapmış olma, müdür yetkili öğretmen, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ya da kurucu müdür olarak en az bir sene görev yapmış olma, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında en az şube müdürü seviyesinde görev yapmış olma koşullarından bir tanesini yerine getiriyor olmaları lazımdır. Okul Müdür Yardımcısı olmak için katılmak isteyen adaylarınsa okul müdür yardımcısı, müdür yetkili öğretmen, kurucu müdür ya da müdür başyardımcısı olarak görev yapmış olma, aday memurluk dönemi de dahil olmak üzere en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olma veya Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında en az şube müdürü olarak görev yapmış olma şartlarından bir tanesini yerine getirmiş olmaları gerekmektedir. kamu haber

mudur makam

MEB EKYS 2021 Sınavı Konuları Nelerdir? 

2021 yılında gerçekleştirilmesi muhtemel olan 2021 MEB EKSY Okul Müdürlüğü ve Okul Müdür Yardımcılığı sınavında adaylara 80 adet çoktan seçmeli usulde test sorusu sorulacaktır. Bu soruları yanıtlamak için adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından tanınan süre ise 2 saat 30 dakika olacaktır.

MEB EKYS 2021 sınavında adayların başarılı olarak okul müdürlüğü ve okul müdür yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılabilmeleri için alım yapılacağı ilan edilen okul müdürlüğü ve okul müdür yardımcılığı kadro sayısının üç katı kadar başarılı aday arasında yer almaları gerekmektedir. Sözlü mülakatlarda ise okul müdür ve müdür yardımcılığı adaylarının en az 60 puan almaları şarttır.

2021 MEB EKYS Okul Müdürlüğü ve Okul Müdür Yardımcılığı sınavına kimlerin başvuru yapabileceğine, sınav konularının detaylarına ve diğer ayrıntılara aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

MEB EKYS 2021 Okul Müdürlüğü ve Okul Müdür Yardımcılığı Sınavı Olacak Mı? 2021 MEB EKYS Sınavı Ne Zaman?

2020 yılında gerçekleştirilen MEB EKYS okul müdürlüğü ve okul müdür yardımcılığı sınavından sonra MEB idari personeli ve görev süresi şartını tamamlayacak olan öğretmenler 2021 yılı sınavının yapılıp yapılmayacağını merak etmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir çok okulda okul müdürü ve okul müdür yardımcısı ihtiyacı bulunmaktadır. Bu noktada Bakanlığın 2021 yılında da MEB EKYS okul müdürlüğü ve okul müdür yardımcılığı sınavı gerçekleştirmesi konusunda planlama söz konusuydu. Ancak pandemi koşulları sebebiyle özellikle eğitim ve öğretimin uzaktan sistemle yürütülüyor olması, eğitimin ciddi şekilde sekteye uğramış olması planları da şu an için askıya aldırmış durumda.

2021 MEB EKYS Okul Müdürlüğü ve Okul Müdür Yardımcılığı Sınavı başvuruları; 5 Şubat 2021 tarihinden 11 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirilecek. Normal başvuru süresini kaçıran adaylar için geç başvuru günü ise 16 Şubat 2021 günü olacak.

2021 MEB EKYS Okul Müdürlüğü ve Okul Müdür Yardımcılığı sınavı 14 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB EKYS 2021 Okul Müdürlüğü ve Okul Müdür Yardımcılığı Sınavına dair sorularınızı sormak, sınava hazırlık yapan adaylarla bir arada bulunmak için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.