kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

28 Aralık 2019 İcra Müdürlüğü Sınavına Kaç Kişi Başvurdu ve Katıldı?

28 Aralık 2019 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına kaç kişi başvurdu ve kaç kişi katıldı? Haberimizde.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, 1 Ekim 2019 tarihinde Bakanlıkça yayınlanan ilana istinaden 28 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen 2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı konuları nelerdi? Sınava başvuru koşulları neler? 2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına kaç kişi başvurdu, sınava kaç kişi katıldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavına Kimler Girdi? 

29 Aralık 2019 tarihinde ÖSYM tarafından 700 adayın mesleğe alınması için, çoktan seçmeli usulde gerçekleştirilen 2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına üniversitelerin Ön Lisans programlarından Adalet Meslek Eğitimi ve Adalet bölümleri ile Hukuk Lisans programından mezun olan adaylar katıldılar. Bu adayların sınava başvuru aşamasında sağlaması gereken koşullar ise şu şekildeydi;

-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığında olmaları,
-Sınavın yapılmış olduğu 2019 yılının 1 Ocak günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları,
-Vazifelerini ifa etmelerini engelleyecek düzeyde akıl rahatsızlıklarının olmaması,
-Ceza Kanunu uyarınca Anayasal düzene karşı suçlar ile yüz kızartıcı suçlardan dolayı mahkumiyetlerinin olmaması,
-Kamu haklarını kullanmaktan mahrum edilmemiş olmaları,
-Askerlik görevlerini tecil ettirmiş ya da gerçekleştirmiş olmaları veya bu görevden muaf tutulmuş olmaları,

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı alımının ilk aşaması olan yazılı sınava başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 7 Kasım 2019 tarihinden 14 Kasım 2019 tarihine kadar başvurularını ÖSYM’nin sınav başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirdiler. Adaylar başvurularını yine ÖSYM’nin ücret ödeme sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri ile tamamladılar.

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdi?

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavında adaylara Hukuk derslerini içeren alan bilgisi konularından ve Genel Yetenek / Genel Kültür konularından sorular yöneltilmektedir. Her iki alandan da toplam 35’er adet soru sorulmakta ve toplam 70 sorunun yanıtlanması için adaylara 1.5 saat – 90 dakika süre tanınmaktadır.

İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sınavının konu dağılımı aşağıdaki şekildedir;

icra konular

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı’na Kaç Kişi Başvurdu?

28 Aralık 2019 tarihinde yazılı kısmı gerçekleştirilen 2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı’na başvuran aday sayısının, sınava başvuruda bulunan adayların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e yapmış oldukları başvuruya İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan cevaben gelen yazıda 11.447 kişi olduğu belirtilmiştir.

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı’na Kaç Kişi Katıldı?

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı’na başvuruda bulunan 11.447 adaydan kaç tanesinin sınava katılım gösterdiği, sınav sonuçları ile birlikte ÖSYM tarafından açıklanmasını beklediğimiz sayısal veriler neticesinde netleşecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.