kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Açıköğretim Lisesi (AÖL) Kayıt Yenileme ve Sınav Tarihleri 2021

Açıköğretim Lisesi (AÖL) Kayıt Yenileme ve Sınav Tarihleri 2021 2021 AÖL 3. Dönem Kayıt Yenileme Tarihi Ne Zaman? 2021 AÖL 3. Dönem Sınavları Yüz Yüze Mi Yapılacak? AÖL Kayıt Yenileme Ücretleri 2021 Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişi Açıköğretim Lisesi bünyesinde eğitim almaktadır. Bu kapsamda binlerce kişi AÖL kayıt yenileme ve 3. dönem sınav tarihleri konsunda araştırma yapıyor. Yeni tip Koronavirüs salgını öncesinde Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ve Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavları yüz yüze yapılıyordu. Ancak salgın şartlarında sınavlar online olarak yapılmaya başlandı. Ancak son dönemde sınavların tekrar yüz yüze mi yoksa çevrimiçi mi yapılacağı sorulmaya başlantı. İşte Açıköğretim Lisesi ile ilgili tüm merak edilenler…

2021 AÖL 3. Dönem Kayıt Yenileme Tarihi Ne Zaman?

Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme ve sınav işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilmedik. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz 3. döneme ilişkin kayıt yenileme tarihlerine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak AÖL sınav tarihlerinin Temmuz 2021 döneminde yapılması bekleniyor. Eğer sınav tarihleri Temmuz ayında gerçekleştirilirse kayıt yenileme işlemleri de Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilir.

2021 AÖL 3. Dönem Sınavları Yüz Yüze Mi Yapılacak?

Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artıyor. Öyle ki son dönemde vaka sayıları 60 binin üzerine çıktı. Vaka sayılarındaki artış ve salgın tehlikesi nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim döneminde 1. dönem ve 2. dönem sınavlarının online olarak yapılması kararlaştırılmıştı. Üstelik Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze yapılması planlanan bursluluk ve öğretmenlik adaylık kaldırma sınavını da erteledi. Yani Milli Eğitim Bakanlığının AÖL 3. dönem sınavlarının da çevrimiçi yapılması kararı alması bekleniyor. kamu haber

AÖL Kayıt Yenileme Ücretleri 2021 Ne Kadar?

Açıköğretim Lisesi bünyesinde kayıt yenileme yapacak öğrencilerin önce kayıt ücretlerini yatırmaları gerekir. Bunun için belirlenen tarihlerde kayıt ücreti ödenmelidir. Bir dönemde sınav ve kayıt yenileme ücreti 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına 5 TL ödenmelidir.

AÖL Kayıt Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti ödendikten sonra öğrencilerin AÖL sistemine girmesi gerek. Öğrenci numarası ve şifre ile sisteme giren öğrenciler daha sonra sol menüdeki kayıt yenileme ve ders seçme bölümüne giriş yapmalıdır. Sonra alacakları dersleri seçebilirler. Bir dönemde en fazla 35 kredilik ders seçilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.