kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adalet Bakanlığı 10 Bin Personel Ataması Yapacak

Adalet Bakanlığı eylül ayı ile ekim ayı başlarında 10 bin personel alımı gerçekleştirecek. Alımların büyük bölümü ceza ve infaz kurumlarına yapılacak. En fazla atamanın infaz ve koruma memuru olarak gerçekleştireceği atamalarda zabit katibi, icra katibi, mübaşir gibi unvanlara da yer verilecek. Alımlar önceki alımlarda olduğu gibi ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için yapılacak.

A+
A-

Adalet Bakanlığı tarafından 10 bin personel alım yapılacak. Bu alımların eylül ayı sonu ile ekim ayı başında açıklanması planlanmaktadır.  Alınan bilgiye göre yayımlanacak ilan metninde belirtilecek kadro sayısı için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerekli onayın verilmesi bekleniyor. Onayın yayımlanması ile birlikte 10 bin kişilik ilan metni de yayımlanacak. Bir çok kadro ve pozisyona atama yapılacak bu alımda eski ilanlarda olduğu gibi ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için sınav yapılacak. KPSS puan türlerine göre alım yapılacak 10 bin kişi için KPSSP3, P93 ve P94 puanları kullanılacak.

ADALET BAKANLIĞI 10 BİN PERSONEL ATAMASI YAPILACAK

Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak 10 bin kişilik atamada farklı kadro ve pozisyonlara alım yapılacak. Yapılacak atama ile birlikte lisans mezunları için KPSSP3 puan türü, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türü ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü kullanılacak. Atamaların büyük bölümü ceza ve infaz kurumları için yapılacak olup; infaz ve koruma memuru, zabit katibi, icra katibi ve mübaşir kadrolarına alım olacaktır. Atama şartlarının netleşmesi ile birlikte internet sitemizde yer alacak ilan için bazı şartlar şu şekilde yer alacaktır:

İnfaz ve Koruma Memurluğu Genel Şartları

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak 70 puan almayı başaran bütün adaylar infaz koruma memuru olabilirler. İlan metninde belirtilen kadro sayısının 5 katı arasında yer almak şartı puanların daha yüksek kapatmasını sağlamaktadır. Örneğin, bir komisyon tarafından 165 kişilik infaz koruma memuru alım ilanına çıkıldı diyelim, bu durumda geçerli şekilde sınava başvuru yapan ve en yüksek puana sahip ilk 825 aday sınava katılabilecektir. Şayet, 825’inci sırada yer alan adayın puanı 71,2 puanda kalırsa, bu puandan daha düşük puanda olan adaylar yazılı sınava katılmaya hak kazanamayacaktır. Başvurularda lisans mezunları KPSSP3, önlisans mezunları KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları da KPSSP94 puan türüyle başvuru işlemini yapacaktır. Yapılacak sınavda son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak şartı da ilan metninde yer alacaktır.

İcra Katibi Genel Şartları

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak 70 puan almayı başaran bütün adaylar, ilan metninde belirtilen diğer şartları da taşımak şartıyla icra katibi olabilmektedir. Her bir komisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 20 katı arasında yer almak şartı da olduğu bilinmektedir. Örneğin, bir komisyon için 25 kişilik icra katibi alım ilanı olduğunu varsayalım, böyle bir durumda uygulama sınavına katılan ve en yüksek puandan başlanarak ilk 500 aday arasına girmeye hak kazanan kişiler uygulama sınavına katılacaktır. Uygulama sınavına 500’üncü sırada katılmaya hak kazanan adayın puanı 75,7 olması durumunda, bu puandan daha düşük puanı olan adaylar uygulama sınava katılmaya hak kazanamayacaktır. Uygulama sınavında başarılı olan adaylar içerisinde, ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı kadar aday da sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınavdan sonra da icra katibi olmaya hak kazananlar açıklanacaktır. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları içinde KPSSP94 puan türü kullanılacaktır. Yapılacak olan sınavın son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak şartı da ilan metninde yer alacaktır.

Zabit Katibi Genel Şartları

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak 70 puan almayı başaran bütün adaylar zabit katibi olabilirler. Her bir komisyon için ilan edilen pozisyon sayısının 20 katı arasında yer almak şartı olduğu da bilinmelidir. Örneğin, bir komisyon için 175 kişilik zabit katibi alınacağını varsayalım, bu durumda uygulama sınavına geçerli başvuruyu yapan ve en yüksek puandan başlanarak ilk 3.500 aday arasına girmeye hak kazanan kişiler zabit katipliği sınavına katılabilecektir. Şayet, 3.500’üncü sırada yer alan adayın puanı 74,5 puanda kalırsa, bu puandan daha düşük puanı olan adaylar uygulama sınavına katılmaya hak kazanamayacaktır. Uygulama sınavında başarılı olan adaylar içerisinde, ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı kadar aday da sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınavdan sonra da zabit katibi olmaya hak kazananlar belirlenmiş olacaktır. Başvurularda lisans mezunları KPSSP3, önlisans mezunları KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları da KPSSP94 puan türüyle yapılan başvurular kabul edilecektir. İlana son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olan adaylar başvuru yapabilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.