kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adana Fen Liseleri Taban Puanları 2019 2018

Adana fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Adana ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Adana fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Adana ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır, Adana’da bulunan bu fen liseleri için kaç kontenjan ayrılmıştır, Adana fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç taban puanları ile kapatmıştır, bunlar hangi tarihe ait yerleştirmelerin taban puanlarıdır gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sık sık değişen liselere yerleşme sistemi en son hali ile Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adını almıştır. Ortaokul eğitimini tamamlayan adaylar bu sınava girerek istedikleri liselere yerleşmenin mücadelesini vermektedir.Adaylar için oldukça önemli olan bu yerleştirme işlemlerinde adayların aklındaki belki de en önemli soru aldığım puan istediğim liseye/ortaöğretim kurumuna yetecek mi sorusudur. Bizler bu sorunun cevabı noktasında sizlere fikir vermesi amacıyla liselerin taban puanları listelerini derlemeye ve yayımlamaya çalışıyoruz.

ADANA FEN LİSELERİ 2019 TABAN PUANLARI

Adana fen liseleri 2019 2018 taban puanları listesi aşağıdaki görseldedir. Görseli incelemeden önce verdiğimiz bilgilere göz atmak isteyebilirsiniz.

Adana iline bağlı toplamda 4 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar:Adana Fen Lisesi, Seyhan İMKB Fen Lisesi, Kazan Fen Lisesi ve Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesi’dir.

Bu liselere ait toplamda 480 kontenjan bulunmaktadır. Her lise için 120 kontenjan ayrılmıştır.

30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelere göre Adana ilindeki bir fen lisesine yerleşmek için alınması gereken en düşük taban puan 372,1265 olarak belirlenirken en yüksek taban puan ise 434,9559 olarak belirlenmiştir. Bunlar sırasıyla Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesi’ne ve Adana Fen Lisesi’ne aittir.

Her yıl olduğu gibi bir sonraki yılın tercihlerinde kullanılmak üzere kontrol edilecek taban puanlar bir önceki yıldan alındığı için sizlere 2019 taban puanları için 2018 yerleştirmeleri üzerinden derleme yaptık. Bu puanlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla hazırlanmıştır. Unutulmamalıdır ki her sene yapılan sınav kendi senesi ile değerlendirilmektedir. Sınav zor olduğunda taban puanlar düşebilir, kolay olduğunda ise yükselebilir. Tercih yaparken bu detayları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

Fen liseleri, LGS, diğer liseler, ders konuları, tercihler ve yerleştirmeler gibi konularda deneyim sahibi yöneticilerimizin bulunduğu forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Foruma ulaşmak için TIKLAYINIZ

*Bilgiler ve taban puan verileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynaklarından ve resmi internet sitesinden derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde, yeni yerleştirme puanları ile ilgili verilerin belirlenmesinde MEB’in yapacağı duyurular ve yayımlayacağı bilgiler esas olacaktır. Biz de bu bilgiler ışığında verilerimizi güncellemeye çalışacak olsak da MEB’in resmi internet sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5312 1 f031c551a0c4aa38ed188543e8f467f7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.