kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adana Fen Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

​​​​​​​Adana fen liseleri taban puanları 2021 kaçla kapattı? En düşük ve en yüksek kapatan Adana fen lisesi puanı kaçtır? 2021 Adana fen liseleri puanları nasıl belirlenmiştir?

Ortaokuldan mezun olduktan sonra adaylar iyi liselere girmek için sınava girerler. İşte bu sınav sistemi Liseye Geçiş Sistemi yani LGS olarak adlandırılan sistemdir. Lise adayı gençler bu sınava girerek iyi birer liseye yetecek puanı almaya çalışırlar.

İyi liselere yetecek puanlar ise her yıl yapılan sınavın durumuna göre değişmektedir çünkü her sene sınavın zorluğu, kolaylığı veya adayların durumuna göre puanlar yükselmekte veya düşmektedir. Buna rağmen adaylar almaları gereken puana dair fikir edinmek isterler ve işte bu noktada bir önceki yılın taban puanları devreye girer. Bizler de genç lise adaylarına fikir vermesi amacıyla fen liselerinin taban puanlarını derledik. Bu yazımızda Adana fen liseleri 2021 taban puanlarını bulabileceksiniz.

ADANA 2021 FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI

Öncelikle açıklamak gerekir ki 2021 Adana fen liseleri taban puanları 2020 yani bir önceki yılın yerleştirmelerine göre derlenmiştir. Genellikle adayların tercih yapacakları seneden önceki senenin yerleştirmeleri adaylara fikir verdiği için 2021 Adana fen liseleri taban puanları 2020 yılındaki LGS yerleştirmeleri sonucu oluşturulmuştur.

Adana ilinde en yüksek puan ile kapatan lise Adana Fen Lisesi’dir ve 477,3162 puan ile kapatmıştır. Adana ilinde bir fen lisesine yerleşen adaylardan en düşük puan ile yerleşen ise 422,9122 puan ile Adana Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesi’ne yerleşmiştir.

Adana ilinde toplamda 4 fen lisesi bulunmaktadır ve bunların hepsinin 2020 yılı LGS yerleştirmelerine göre oluşturulmuş 2021 Adana fen liseleri taban puanları aşağıdaki gibidir.

adana fen liseleri 2021 taban puanlari

LGS, liseler, sonraki süreç için üniversite sınavı ve üniversiteler hakkında bilgi almak için forum sayfalarımızı FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresinden ziyaret edebilirsiniz.

* Yazımızda yer alan bilgiler ve Adana 2021 fen liseleri taban puanları listesi MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesindeki bilgilerden faydalanarak hazırlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.