kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adli Bilişim Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Adli bilişim mühendisi maaşları ne kadar oldu? Adli bilişim mühendislerinin net ve brüt maaşı ne kadar? Özel sektörde ve kamuda ne kadar kazanıyorlar?

A+
A-

Bilişim denilince akla ilk gelen mesleklerden biri de adli bilişim mühendisliğidir. Fazla rağbet gören bu bölüm hakkında aynı zamanda pek çok şey merak edilmektedir. Bizde sizlere bu yazımızda merak ettiklerinizi cevapladık. Adli bilişim mühendisliği maaşları ne kadar oldu, ne iş yaparlar, nasıl adli bilişim mühendisi olunur gibi…

Ne kadar maaş alıyorsun, ne kadar kazanıyorsun, A mesleğini yapanlar şu kadar kazanıyormuş gibi cümleler halk arasında sıklıkla duyduğumuz cümlelerdir. İnternetin herkese ulaşması ile birlikte bu cümleler arama motorlarında da çok fazla aranmaktadır.

Bu soruları soranların, bu bilgileri arayanların başında da genellikle o mesleği yapmayı düşünen bireyler gelmektedir. İşte biz bu bireylerin meraklarını gidermek amacıyla mesleklerin maaşlarını derlemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda adli bilişim mühendisi maaşları ne kadar oldu buna dair bilgiler bulabileceksiniz.

Adli Yargı Hakimliği Ve Savcılık Mesleği

ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLERİ NE İŞ YAPAR? NASIL OLUNUR?

Adli Bilişim mühendisliği siber suçların işlenmeden önce gerekli tedbirleri alarak kurum ve kuruluşları maddi ve manevi zarardan koruyabilen uzmanları barındıran mühendislik grubudur. İşlenmiş bir bilişim suçu ile ilgili kanıtları toplayabilen ve kurumları her türlü siber saldırıdan koruyabilen mühendisler de yine bu mühendis grubudur.

Adli Bilişim Mühendisleri, kurum ya da firmaları bilişim suçlarından korumak amacıyla donanım ve yazılım hazırlarlar. Bilişim suçları ile ilgili herhangi bir adli vaka durumunda delilleri toplar, inceler ve analiz ederler. Suç olarak görülen deliller ile ilgili adli makamların anlayacağı biçimde rapor hazırlarlar. Yine bilişim suçuyla karşı karşıya kalan firma ya da kurumun ihtiyaçlarını belirler ve kanunu da göz önünde bulundurarak ilgili çözümler üretirler

Adli bilişim mühendisi olmayı düşünen bir birey adli bilişim mühendisliği bölümünü bitirmelidir. Eğer adli bilişim mühendisliği mesleğini özel sektörde yapacak ise bu konuda personel alımı yapan firmaların ilanları takip ederek bu ilanlara başvuru yapmalı, bu tarz firmalara cv bırakmalıdır. Eğer ki devlette adli bilişim mühendisi olmak isteniyorsa da kamu personeli seçme sınavı adını taşıyan sınava girerek yeterli puan elde edilmeli ve kamu için açılan ilanlara başvurarak bu süreç tamamlanmalıdır.

adli bilisim muhendisi ne is yapar

ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSİ KAMU PERSONELİ MAAŞLARI NE KADAR?

Devlette genellikle alınan maaşlar grup grup ayrılmıştır. Örneğin alanına, branşına bakılmadan öğretmenin de mühendisin de teknikerin de maaşları bellidir. Kamudaki mühendis maaşlarını listelemek gerekirse şöyle bir tablo karşımıza çıkmaktadır.

Yeni başlayan Mühendis Maaşı: 16500-16750 TL

Buradaki rakamlar devletteki bir mühendisin net maaşlarıdır. Yani yeni başlayan bir adli bilişim mühendisi de  yılında 16500-16750 TL civarı bir maaş almaktadır.

Bu noktada iki konuya değinecek olursak birincisi bu rakamların net ele geçen rakamlar olduğudur. Yani brüt maaşları bundan yüksek olsa da adli bilişim mühendisleri emeklilik kesintisi, sağlık primi, gelir vergisi ödemeleri nedeniyle net olarak brüte göre 1200-1500 TL daha az ele geçen para sahibidirler.

Diğer konu ise buradaki rakamlar ortalama olarak verilen ve aralık olarak belirttiğimiz rakamlardır çünkü çalışılan kurumun verebileceği ek ödeneklere, aile yardımına, AGİ’ye vs. ye bağlı olarak maaşlar buradaki rakamlardan artı eksi yönlü 100-200 TL farklılık gösterebilmektedir.

Temmuz ayında yapılacak zamdan sonra ise kamuda çalışan adli bilişim mühendisi maaşı 300-400 TL artacak gibi görünse de gelir vergisi dilimlerinden bir üst vergi dilimine geçildiği için net maaşa yansıma 100-200 TL dolaylarında olacaktır ve 16700-16900 TL civarında net maaş ile başlangıç yapılabilecektir.

ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSİ ÖZEL SEKTÖR MAAŞLARI NE KADAR?

Adli bilişim mühendisleri de birçok mühendis veya meslek grubu gibi genellikle asgari ücret civarında bir maaş ile işe başlamaktadırlar. Özel sektörde bu konu her ne kadar bireyin mezun olduğu okula veya kendini geliştirmişlik düzeyine göre değişkenlik gösterebiliyor olsa da ortalama olarak adli bilişim mühendisleri asgari ücreti olan 8506 TL veya yakınlarında 9000 TL dolaylarında işe başlamaktadırlar. Tabi ki deneyim kazandıkça, var olan birikim arttıkça maaşlar da bu durumlara bağlı olarak yükselmektedir.

Adli Sicil Belgesi (Sabıka Kaydı) Nereden Alınır?

Adli Bilişim Mühendisliği kaç yıl?

Adli Bilişim Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.