kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adres Değişikliğini Bildirmeme Cezası 2020 Ne Kadar?

Adres Değişikliğini Bildirmeme Cezası 2020 Ne Kadar? Adres Değişikliğini Bildirmemek Suç Mu? Cezası Var Mı? Adres Değişikliğini Bildirmeme Süresi Ne Kadar? Adres Değişikliği Nasıl ve Nereden Bildirilir? Adres Değişikliğini Bildirmeme Cezası 2020 ne kadar oldu? Adres Değişikliği Cezası 2020 Nereye Ödenir?

A+
A-

Türkiye’de yaşayan kişiler nerede yaşadıklarını, ikamet ettikleri yerleri yani ikametgahlarını devlete bildirirler.  Bu sayede devlet, devletin birimleri vatandaşlarına ait bilgilere, posta adreslerine ulaşmış olur. Vatandaşlar da bilgilerinde değişiklik olması durumunda bu bilgileri devlete iletir. Özellikle de e-Devlet platformunun oluşturulması sonrasında bir tıkla bilgi girişi, bilgi teyidi mümkün hale geldi. Üstelik devlet bilgilerini doğru girmeyen vatandaşlar için de yaptırım uygulamasını hayata geçirdi. Özellikle de adres değişikliğini bildirmeme cezası 2020 milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kamu Haber

Adres Değişikliğini Bildirmemek Suç Mu? Cezası Var Mı?

Adres değişikliği yaşanırsa, başka bir adrese, başka bir şehre taşınılması durumunda bildirim yapılması yasal olarak bir zorunluluktur. Eğer ikametgah değişikliği yaşanırsa ve bu durum devlete bildirilmezse yaptırıma maruz kalırsınız. Bu yaptırıma adres değişikliği bildirmeme cezası denmektedir.

Adres Değişikliğini Bildirmeme Süresi Ne Kadar?

Adres değişikliği yaptınız. Örneğin Ankara’dan İstanbul’a taşındınız. Eğer ceza ödemek istemiyorsanız ikametgah değişikliğini bildirmek zorundasınız. Bu durumda bu bildirimi yapmak için yasal olarak 20 günlük bir süreniz bulunmaktadır. 20 iş günü içerisinde yeni ikametgahınıza ilişkin adresinizi devlete bildirmeniz gerekmektedir. Eğer gerekli sürede bilgi verilirse ceza ödemeniz gerekmez.

Adres Değişikliği Nasıl ve Nereden Bildirilir?

Adresinizi değiştirmeniz durumunda devlete bildirmeniz gerekir. Bunun için vatandaşın önünde 2 seçenek bulunmaktadır.

  • Oturduğunuz yer doğrultusunda bağlı olunan Nüfus Müdürlüğüne gidebilirsiniz. Daha sonra elle ikametgah değişikliği yaptığınızı bildirebilirsiniz. Hangi nüfus müdürlüğüne bağlı olduğunuzu öğrenmek için adres.nvi.gov.tr adresine tıklamanız yeterlidir.
  • Son olarak e-Devlet sistemine girerek e-imza ile adres değişikliğinizi bildirebilirsiniz.

Adres Değişikliğini Bildirmeme Cezası 2020

Adres değişikliğini bildirmemenin cezası olduğuna inanmayan pek çok kişi bulunuyor. Bilgi paylaşmadığı için kimse ceza alacağını düşünmüyor. Ancak bu bilgiyi paylaşmayan binlerce kişi idari para cezasına çarptırılmıştır. Adres değişikliği bildirmemenin cezası 2020 yılında 87 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Yasal olarak belirlenen 20 günlük bilgi verme süresinde bilgi paylaşmayan vatandaşlar para cezası ile karşı karşıya kalacaktır. Adresi geç beyan etmenin cezası 87 TL’dir. Asılsız, yalan, yanlış bilgi paylaşımı yapan, adresini yanlış bilgi vererek paylaşan kişilere ise 1000 TL idari para cezası uygulanır.

Adres Değişikliği Cezası 2020 Nereye Ödenir?

Adres değişikliğini bildirmeme cezasını ödemek istemiyorsanız doğru bilgilendirmeyi yapmalısınız. Ancak eğer bilgilendirmeyi zamanında yapmadıysanız, ceza yediyseniz bu cezayı ödemek zorundasınız. Bunun için cezayı yedikten sonraki 1 ay içerisinde Defterdar Muhasebe Müdürlüğü veya Vergi Dairelerindeki Mal Müdürlüklerine giderek ödeme yapabilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.