kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ALES Başvuru Tarihleri ve Ücreti 2019

ALES Başvuru Tarihleri ve Ücreti 2019 ile ilgili her türlü bilgi merak ediliyor. Peki ALES nedir? ALES'te hangi konular çıkar? ALES başvuru tarihleri 2019 ne zaman? ALES başvuru ücreti 2019 ne kadar?

A+
A-

2019 yılının başlamasıyla birlikte binlerce kişi için yeni sınav maratonu başladı. 2019 yılında tıpkı 2018 yılında olduğu gibi pek çok sınav gerçekleştirilecek. Binlerce kişi farklı amaç ve doğrultularda gerçekleştirilen sınavlara girerek şansını deneyecek. Her sene yapılan sınavların içerisinde ÖSYM‘nin yaptığı sınavlar ayrı bir yer tutuyor. Özellikle “Akademisyen” olmak isteyen ya da kurum sınavlarına girebilmek için pek çok kişi “ALES” sınavına giriyor. 2019 yılında da adaylar ALES’e girecek. Peki ALES nedir? ALES başvuru tarihleri 2019 ne zaman? ALES başvuru ücretleri 2019 ne kadar?

ALES Nedir?

ALES, Akademik Personel ve Linsasüstü Eğitim Sınavı’nın kısaltılmış halidir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen ALES’e her yıl binlerce kişi girmektedir. ALES ismi sık sık duyulsa da pek az kişi ALES hakkında bilgi sahibidir. Bu nedenle “ALES nedir?” sorusu sık sık sorulmaktadır. ALES akademisyen olmak isteyen, özel kurum sınavlarına girmek isteyen kişilerin girdiği bir ÖSYM sınavıdır.

ALES Başvuru Tarihleri 2019

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2019 sınav takvimine göre ALES başvuruları belli oldu. Lisans eğitimlerini bitirdikten sonra lisans üstü eğitim almak isteyen kişilerin girebileceği ALES başvuruları 2019 yılında 5 Mart tarihinde başladı. ALES başvuruları 5 Mart tarihinden 13 Mart tarihine kadar sürecek. Adaylar bu tarihler arasında başvuru yapabilecek.

ALES Başvuru Ücreti 2019

2019 yılında ALES’e girecek binlerce kişi sınavla ilgili her detayı araştırmaya koyuldu. Özellikle sınav başvuru ücretinin ne kadar olacağı merak konusuydu. ALES sınav başvuru ücreti 2019 120 Türk Lirası olarak belirlenmiş durumda. 2019 ALES/1 başvurularını yapacak kişiler başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra başvuru ücretlerini de yatırmaları gerekmektedir. Başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Kamu Haber

ALES Başvuru Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından her yıl ALES düzenlenmekte ve sınava binlerce kişi girmektedir. ALES başvuruları için adayların ÖSYM’nin aday sayfası olan ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Sistemde güncel fotoğrafları bulunan adaylar bilgilerini kontrol ettikten sonra sınav başvurularını gerçekleştirebilir. Ardından da sınav başvuru ücreti yatırılmalıdır. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra adayların ALES’e girmelerinin önünde hiçbir engel kalmamış olur.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

ALES NEDİR? ALES’TE NE SORULUR?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.