kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bilgisayar Operatörlüğü 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Bilgisayar operatörlüğü başarı sıralamaları 2019 yılı içinde kaç binler ile tercih edilebilir olmuştur, bilgisayar operatörlüğü taban puanları 2019 listesindeki puanlar nasıldır, bilgisayar operatörlüğü sıralama sayıları açıklandı mı, hangi tarihlerde açıklanacak, bilgisayar operatörlüğü puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır, bilgisayar operatörlüğü bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

2 yıllık veya 4 yıllık herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşebilmek için adayların ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmekte olan yükseköğretim kurumları sınavına (YKS) girmeleri ve istedikleri bölüme yetecek puanı almaları gerekmektedir. Puanlar her yıl büyük farklılık gösterebildiği için adayların bakacağı bir diğer değişken ise ilgili bölümün sıralama sayılarıdır.

Her yıl yapılan yerleştirmeler sonucunda her bölümün taban puanları ve başarı sıralamaları değerleri bir sonraki yılın yol gösteren değerleri olarak kılavuzlara konmaktadır. Yani 2018 YKS yerleştirme sonuçlarına göre oluşmuş olan ve ÖSYM tarafından 2019 YKS tercih kılavuzlarına konulacak, her bölüme ait taban puanları ve başarı sıralamaları verilerini sizlere yol göstermesi için hazırlamaya devam ediyoruz.

BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

2 yıllık bölümleri tercih etmek için adayların en az ortaöğretim kurumu mezunu olması ve tercih edilecek bölüm için temel yeterlilik testi (TYT) puan türünden yeterli puanı alması gerektiğinden dolayı bilgisayar operatörlüğü bölümüne yerleşebilmek için de bu şartların yerine gelmiş olması gerekmektedir.

Bilgisayar operatörlüğü bölümüne 2018 yılı yerleştirmeleri için toplamda 54 kontenjan ayrılmıştı ve sanıyoruz ki 2019 bilgisayar operatörlüğü kontenjanları da bu civarlarda olacaktır.

Bahsedilen kontenjanlara yerleştirmelerin yapılması sonucu oluşan bilgisayar operatörlüğü puanları içindeki en küçük ve en büyük puanları değerlendirecek olursak; bölüme yerleştirme yapılmasını sağlayan bilinen en küçük puan 215,14248 olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu puan ile Girne Amerikan Üniversitesi’ne (KKTC-Girne) (İngilizce) (Burslu) yerleştirilme yapılmıştır. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 231,902 puan ile Anadolu Üniversitesi’ne olmuştur. 2019 yılında TYT puan türünden bu iki puan arasında alan bir adayın bilgisayar operatörlüğü bölümüne yerleşebileceğini söylemek çok yanlış olmaz.

ÖSYM veya YÖK Atlas henüz sıralama ile ilgili verileri herhangi bir yere yüklemediği için bilgisayar operatörlüğü başarı sıralamaları verilerini yazımıza şu an ekleyemiyoruz. YÖK Atlas veya ÖSYM başarı sıralaması değerlerini yayımladıkları anda ki bunun önümüzdeki birkaç ay içinde olmasını bekliyoruz, bizler bilgisayar operatörlüğü başarı sıralaması değerlerini bu yazının içine ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (EKLENDİ)

Bilgisayar operatörlüğü taban puanları 2019 listesini içeren görseller yazımızın en alt kısmında bulunmaktadır.

Üniversiteyi ilgilendiren her konuda, ÖSYM sınavları hakkında, meslek hayatına dair merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz forum sayfalarımız deneyim sahibi kadrosu ile hizmetinizdedir, forum sayfalarımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

* Yazımızda derlediğimiz bilgiler ve bilgisayar operatörlüğü taban puanları listesi ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki kılavuzlardan ve bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı en son duyuru geçerli olacağı için ÖSYM resmi sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeyi unutmayınız.

BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Operatörlüğü     225,98444 1184931
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ  Bilgisayar Operatörlüğü    
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ  Bilgisayar Operatörlüğü  İngilizce  Burslu  
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ  Bilgisayar Operatörlüğü  İngilizce  Ücretli   Dolmadı Dolmadı
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ  Bilgisayar Operatörlüğü  İngilizce  %50 İndirimli   Dolmadı Dolmadı

5815 1 f3f9d1af143d8e141fd97069711405b9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.