kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru Şartları ve Tarihleri 2019

Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru Şartları ve Tarihleri 2019 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavı için geri sayım sürüyor. Peki bursluluk sınavı başvuru şartları 2019 nelerdir? Başvuru tarihleri 2019 ne zaman? Nasıl başvuru yapılır?

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişinin gözü kulağı bu sınavdaydı. Hem binlerce veli hem de binlerce öğrenci bursluluk sınavı ile ilgili her gelişmeyi yakıntan takip ediyordu. 2019 yılı Bursluluk sınavı başvuruları için süreç başladı. 11 Mart 2019 tarihi itibariyle bursluluk sınavı başvuruları yapılabiliyor. Başvuru süreci için geri sayım sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan başvuru kılavuzunda sınavla ilgili tüm detaylar açıkça belirtildi. Peki bursluluk sınavı başvuru şartları 2019 neler? Bursluluk sınavı başvuru tarihleri 2019 ne zaman? Bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları için süreç tüm hızıyla sürüyor. Bursluluk sınavı başvuru tarihleri 2019 11-22 Mart tarihleri arası olarak belirlendi. Ayrıca sınav için başvuru şartları da açıklandı. Sınava 5, 6, 7, 8 hazırlık sınıfı 9, 10, ve 11. sınıfların başvuru yapabileceği bursluluk sınavı 2 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Bursluluk sınavı için sınav giriş belgeleri ise MEB tarafından 17 Mayıs 2019 tarihinde adayların erişimine açılacak. Kamu Haber

Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları 2019

Bursluluk sınavına katılmak isteyen veya çocuğunun sınava girmesini isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı sınava girecek olan kişilerde bazı şartlar aramaktadır. Peki bursluluk sınavı başvuru şartları 2019 nelerdir?

Adayların Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Adayların mevzuatta açıkça belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca sınava girebilmek için 5. 6. 7. 8. hazırlık sınıvı ve 9. 10. ve 11. sınıf düzeyinde eğitim almaları gerekmektedir.

Adayların ilköğretim ve ortaöğretim eğitimleri sırasında sınavın yapılacağı yıl boyunca okul değiştirme yaptırımı cezası almamış olmaları gerekmektedir.

Adayların uzun süreli tedavi görmeleri sonucunda sağlık raporu ile belgelendirmeleri durumların haricinde bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamaları gerekmektedir.

Bursluluk Sınavı Başvuru Tarihleri 2019

Bursluluk sınavı ile ilgili başvuru tarihleri kritik önem taşıyor. Çünkü başvuru tarihleri geçtikten sonra başvuru yapmak mümkün olmayacak. Bursluluk sınavı başvuru tarihleri 2019 yılı içerisinde 11-22 Mart 2019 tarihleri arası olarak belirlendi. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı 9, 10 ve 11’inci sınıflarda okuyan öğrencilerin başvurularını bu tarihler arasında yapmaları gerekmektedir.

Bursluluk Sınavı İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Bursluluk sınavına girecek öğrenciler ve öğrencilerin velileri sınav başvurularının nasıl yapılacağını merak ediyor. Pek çok kişi internet üzerinden başvuru yapma işlemleri ile ilgili araştırma yapıyor. Bu kapsamda yapılacak tüm başvurular elektronik ortam üzerinden yapılacak. Ayrıca öğrenci velileri de çocukların başvuru şartlarını taşıması durumunda çocukların eğitim aldığı okul müdürlüğüne giderek başvuru yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sitesi www.meb.gov.tr ve odsgm. meb.gov.tr ve eokul.meb.goc.tr internet adresleri üzerinden bursluluk sınavıyla ilgili başvuru işlemleri yapılabilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.