kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Nedir? Ne İş Yapar?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğü İdare Memurluğu nedir? CTE idare memurları ne iş yaparlar? Nasıl CTE idare memuru olunur? Maaşı ne kadar? CTE İdare memurluğu nasıl bir iş? Detayları meslek tanıtım çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Makalede Neler Var?

Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Nedir? Ne İş Yapar?

Adalet bakanlığı bünyesinde pek çok meslek grubu vardır. Bunlardan biri de ceza ve tevkifleri idare memurluğudur. Sizlere bu memurluk hakkında genel tüm bilgilere yazımızda yer verdik.

Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından alımı gerçekleştirilen İdare Memurluğu nasıl bir meslek? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu nedir? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu öğrenciliği süreci nasıldır?

Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu alımları nasıl gerçekleştiriliyor? Kimler Ceza ve Tevkifevleri İdare Memuru olabilir? Nasıl Ceza ve Tevkifevleri İdare Memuru olunur? Sınavı nasıl yapılıyor? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu mesleği nasıl bir meslek? Zor bir meslek mi? Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu maaşı ne kadar? Kariyer imkanları nasıl? Detayları Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu meslek tanıtım çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Nedir?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mesleği Adalet Bakanlığı’na bağlı CTE Genel Müdürlüğü uhdesinde yer alan cezaevlerinde görevlendirilen ve idari kademede yer alan kadrolara yetiştirilmek üzere alımı gerçekleştirilen meslek mensupluğudur. Mesleğe alınan adaylar öncelikle öğrenci statüsünde başlarlar. Eğitim sürecini başarı ile geride bırakmaları durumunda ise Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memuru olarak görevlendirilirler.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memuru Nasıl Olunur? Sınavı Nasıl? Alımı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan şartları haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartların başında adayların devlet memurluğu şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Devlet Memurları Kanunu’nda karşılığını bulan bu şartların yanında adayların alım dönemi ve KPSS dönemi dikkate alınmak kaydıyla 18 yaşlarını tamamlamış, 35 yaşlarını doldurmamış olmaları, üniversitelerin lisans düzeyinde öğrenim veren programlarından mezun durumda bulunmaları, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu alımı dönemi itibariyle geçerliliği devam eden KPSS puanlarının bulunması gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Hangi Puan Türüyle Alınıyor?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kamu kurumlarında bulunan B grubu düzeyindeki kadrolara girmek isteyen adaylar için gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumuna katılmış olmaları ve geçerliliği devam etmek kaydıyla KPSS P3 puan türünden en az 70 puana sahip olmaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Sınavına Kaç Kişi Katılabilir? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Sınavı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu sınavına, Adalet Bakanlığı tarafından mesleğe alınacağı ilan edilmiş olan aday sayısının toplam beş katı kadar aday katılma hakkı elde edebilmektedir. Örneğin 300 kişinin alımı ilan edilmiş ise, bu kadrolar için 1500 kişi sınava katılacaktır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu sınavı sözlü mülakat olarak tek aşamada, Adalet Bakanlığı tarafından Ankara’da gerçekleştirilmektedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Sınav Konuları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu sözlü mülakatlarına katılacak olan adaylara aşağıda yer alan konularda sorular yöneltilmektedir;

  • Atatürk İlkeleri ile İnkılap Tarihi konuları
  • Genel Kültür konuları
  • Alımı gerçekleştirilen CTE İdare Memurluğu kadrosuna dair mesleki bilgi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu sınavında adaylara soru yöneltilen bu konulardan genel kültür ve mesleki bilgi hususlarının ağırlığı %40’ar, tarih konularının ağırlığı ise %20 olmaktadır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mülakatlarında yapılan değerlendirme sonucunda en az 70 puan alan ve mesleğe alınacak aday sayısı kadar başarılı aday arasında kendisine yer bulan adaylar Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memur Öğrencisi olarak mesleğe girme hakkı elde etmektedirler.

alcatraz

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Öğrencilik Süreci Nasıldır?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu alımında başarılı olarak mesleğe girme hakkı kazanan adaylar diğer bir çok kurum ve meslekten farklı olarak doğrudan mesleğe atanma imkanına sahip değildirler.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu alımına giren adaylar öncelikli olarak İdare Memurluğu Öğrencisi olarak mesleğe adım atmaktadırlar. Mesleğe başladıkları ilk dönem itibariyle doğrudan eğitim ve hazırlama sürecine giren adayların bu eğitim süreçleri beş ay sürmektedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu öğrencisi olarak adayların eğitim ve yetişme sürecini geçirebilecekleri beş eğitim merkezi vardır. Bu eğitim merkezleri; Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Erzurum ve Denizli’de bulunmaktadır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu öğrenciliği döneminde adaylara öncelikle teorik eğitim verilmektedir. Bu teorik eğitimi daha sonrasında uygulamalı eğitim ve staj eğitimi izlemektedir. Toplam 5 ay süren eğitimlerin sonunda öğrenciler idare memurluğu kadrosuna geçiş için sınava tabi tutulmaktadırlar.

Öğrencilik Döneminde Maaş Ödemesi Yapılıyor Mu?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu öğrenciliği döneminde eğer ki yatılı olarak eğitim almayı kabul etmiş olanlara harçlık verilmektedir. Bu dönemde herhangi bir maaş alınması söz konusu değildir. Yalnızca harçlık ödemesi yapılmaktadır. Bu ödeme ise yatılı olarak kalan öğrencilere verilmektedir. Diğer öğrencilere ödeme yapılıp yapılmaması hususu Bakanlığın inisiyatifindedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Mesleğine Geçiş Sınavı Nasıl Olmaktadır?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu öğrencilerine verilen beş aylık eğitimin üç aylık kısmı teorik eğitimi kapsamaktadır. Bu 3 aylık dönemde verilen derslerden öğrencilere vize ve final sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlarda başarılı olan adaylar sonraki iki aylık staj dönemine geçiş yapabilmektedirler. 3 ayın sonunda İdare Memurluk Öğrencilerinden staj yapmak istedikleri kapalı cezaevlerini tercih etmeleri istenmektedir. 2 aylık uygulamalı eğitim – staj süreci sonunda staj yapılan cezaevi müdürü tarafından staj notu verilmektedir.

Gerek teorik eğitim gerekse stajda yeterli notları alan İdare Memur Öğrencileri, soruşturmalarının da olumlu olması durumunda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memuru olarak atanmaya hak kazanmaktadırlar.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Mesleği Nasıl Bir Meslektir?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu öğrencilik sürecini başarı ile tamamlayan adaylar İdare Memuru olarak atanırlar. İdare Memurları atandıkları görev yerinde unvan değişikliği yapmadıkları sürece görev yapabilirler. Zorunlu yer değiştirmeye tabi değildirler. Temelde ceza ve tefkifevlerinin idari işlerini gerçekleştirirler. İkinci müdürlerin yaptıkları işlere benzer işler yürütür, cezaevine dair her tür evrak iş ve işlemlerini gerçekleştirirler. İkinci müdürden itibaren cezaevi idarecisi olanlar dışında geri kalan tüm personelin üstü olarak görevlerini sürdürürler. Bu görevlerini sürdürürken bazı cezaevlerinde ağır şartlar da olabilmektedir. Örneğin cep telefonu kullanımı kısıtlanması vb. olağanüstü tedbirlerin bulunduğu yerlerde de görev yapabilmektedirler.

Görev itibariyle mahkumlarla, tutuklularla muhatap olunması durumu vardır. Bununla birlikte cezaevi iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi yönünden savcı ve hakimlerle de amir – memur ilişkileri bulunmaktadır.

tel

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Kariyer İmkanları Nasıldır?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mesleğinde üç yıl görev yapan meslek mensupları, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından sınav açılması durumunda Cezaevi İkinci Müdürü olmak için sınava katılma hakkı elde ederler. Bu sınavda başarılı olmaları halinde İkinci Müdür olarak kadro bulunan cezaevlerinden birisine atanmaktadırlar. Sonrası süreçte ise Cezaevi Müdürü olarak atanma imkanları bulunmaktadır. Zaten Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu alımlarının temel gayesi ceza ve tevkifevlerine idareci yetiştirilmesidir. Yani bir anlamda bu idarecilik görevleri için basamak niteliğinde bir meslektir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Görev Yeri Neresidir?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mesleğine atanan meslek mensupları Türkiye’de kurulu olan faal 355 cezaevinden birisinde görev yapabilmektedir. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu öğrenciliği döneminde almış oldukları vize ve final notları ile staj puanları baz alınmak kaydıyla tercih yaparak atanırlar. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurları atandıkları cezaevlerinin idari bölümünde görev yapmaktadırlar.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Sosyal ve Mali İmkanları Nasıldır?

Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi İdare Memurluğu öğrenciliği döneminde adaylara herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır. Yalnızca harçlık ödemeleri ve ayni imkanlar adaylara sunulmaktadır. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğuna atandıktan sonra ise meslek mensuplarına maaş ödemesinin yanında döner sermayeden de ödeme yapılmaktadır. Bu ödeneğin meblağı kurumdan kuruma farklılık göstermektedir. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurları servis ve lojman imkanına da sahiptirler. Lojman konusunda Müdürler ve İkinci Müdürlerden sonra öncelik hakları vardır. istisnalar olmakla birlikte hemen hemen tüm meslek mensupları lojman imkanından yararlanabilmektedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Kadınlar İçin Nasıl Bir Meslek?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mesleğine özellikle kadın ceza ve tutukevlerinde görevlendirilmek üzere kadın meslek mensupları da alınmaktadır.

Kadın cezaevlerinde görev yapılacak olması noktasında sağlıklı bir çalışma ortamı ve imkanı bulunmakla birlikte elbette hassas olan kadın – erkek tüm insanlar için zorlayıcı yanları bulunan bir meslektir. Nöbet vb. durumlar özellikle aile düzenine önem veren tüm adaylar için zorlayıcı unsurlardır. Başvuru süreçlerinde bunları göz önüne almak elbette adaylar açısından faydalı olacaktır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Nöbet Sistemi Nasıl?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu nöbet sistemi ilden ile farklılık arz etmektedir. Kimi illerde personel sayısına ve Kurumun büyüklüğüne göre daha sık nöbet tutulurken, kimi kurumlarda nöbet takvimi daha seyrek olmaktadır. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurları mesai bitimi sonrasında icapçı olmaktadırlar. Bu durumda gerek duyulması halinde İdare memurları Kuruma gelmek zorundadırlar. Özellikle Kurumda adli ya da disipline dair bir vaka meydana geldiğinde İdare Memurları Kuruma gitmek durumunda kalabilmektedirler.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu Maaşı Ne Kadar?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu mesleğine yeni başlayacak olan bir meslek mensubu öğrencilik döneminde 2023 yılı için yaklaşık 1500 TL harçlık almaktadır. Öğrencilik dönemi sınav ve stajını başarı ile tamamlayarak CTE İdare Memuru olarak atanmaya hak kazanan bir meslek mensubu ise yaklaşık 18 Bin ile 22 Bin Türk Lirası maaş almaktadır. 

**Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İdare Memurluğu maaşı Kurumdan kuruma değişken olan döner sermaye payı ve kişiden kişiye değişen BES kesintisi, aile yardımı, çocuk yardımı ödemesi gibi ek ödemeler dikkate alınmaksızın yaklaşık olarak belirtilmiştir.

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Tercihiniyap Forum‘u ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.