kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023 Ne Kadar? Çocuk gelişimcisi nedir? Çocuk gelişimcisi kimdir? Çocuk gelişimcisi çalışma şartları 2023 nasıl? Çocuk gelişimcisi çalışma saatleri 2023 nasıl? Çocuk gelişimcisi ne iş yapar?

A+
A-

Türkiye’de son dönemde adını sık sık duymaya başladığımız “çocuk gelişimcisi” unvanı ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Meslek en eğlenceli meslekler arasında gösterilmektedir. Ayrıca çocuk gelişimi konusuna verilen önem artıkça bu personellerin de önemi artmaktadır. Çocuk gelişimi 0-18 yaş arasındaki milyonlarca çocuğa yönelik yürütülen faaliyetlerin tamamını kapsamaktadır. Engelli çocuklara da bu kapsamda gerekli destek verilebilmektedir. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen aileler çocuk gelişimcileri ile ilgili araştırma yapmaktadır. Peki çocuk gelişimcisi kimdir? Çocuk gelişimcisi nedir? Çocuk gelişimcisi çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıl? Çocuk gelişimcisi maaşları 2023 ne kadar?

Çocuk ve Bebek Bakıcı Ücretleri 2023 Ne Kadar?

Çocuk Gelişimcisi Nedir? Kimdir?

Çocuk gelişimcisi, çocukların büyüme sürecini sorunsuz atlatabilmeleri için onlara destek veren ve fiziksel ile zihinsel gelişimlerine katkı sağlayan kişilerdir. Çocuk gelişimcisi olmak için gerekli eğitimleri almak gerekmektedir. Bu kapsamda eğitim veren üniversitelerden mezun olan kişilerin kendilerini geliştirmeleri de son derece önemlidir. Bu kişiler çocuklara, duygusal, zihinsel, fiziksel, sosyal alanlarda gelişim desteği vermektedir.

Çocuk Gelişimcisi Çalışma Şartları 2023

Çocuk gelişimcisi olarak çalışan kişiler oldukça popüler bir mesleği icra etmektedirler. Hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde iş bulabilen bu kişiler oldukça iyi çalışma koşullarına sahiptirler. Devlette çocuk gelişimcisi olarak çalışan kişiler Aile Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıklar bünyesinde faaliyet gösterirler. Ayrıca bakanlıkların alt kurumlarında, hak eğitim merkezlerinde, hastanelerde, devlet üniversitelerinde, kreşlerde, ilkokullarda, çocuk esirgeme kurumlarında çalışabilirler. Çocuklarla iç içe çalışan personellerin kendilerine ait bir ortamları bulunmaktadır. Ancak çalışmalarının merkezlerinde çocuklar olduğu için personellerin her saniye tetikte olmaları gerekmektedir.

Çocuk Gelişimcisi Çalışma Saatleri 2023

Devlette çocuk gelişimcisi olarak çalışan personeller tıpkı diğer memurlar gibi 09.00-17.00 saatleri arasında mesai yaparlar. Ancak personellerin çalıştıkları kurum ve kuruluşlara bağlı olarak mesai saatleri değişebilir.

cocuk gelisimcisi calisma sartlari saatleri

Çocuk Gelişimcisi Ne İş Yapar?

Çocuk gelişimcisinin yaptığı işleri saymakla bitmez. Çalıştıkları kuruma göre personeller ilgilendikleri çocuklarla ilgili rapor ve çizelge hazırlarlar. Çocukların yaş grubuna göre özel eğitimler oluştururlar. Evebeynlere yönelik eğitimler düzenlerler. Özel çocuklara, özel ihtiyaçlara karşılık verebilmek gelişimcilerin görevleri arasındadır. Ayrıca çocukların sözel sayısal psikolojik sosyal görsel fiziksel vb. gelişimleri için onları destekelemek yine bu personellerin görevleri arasındadır.

Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023

Türkiye’de son yıllarda eğitim sektörü devasa boyutlara ulaşmıştır. Eğitimin önemi anlaşıldıkça eğitim sektörüne yapılan yatırımlarda da artış yaşanmıştır. Bu nedenle eğitim sektöründe çalışan personellerin maaşlarının yüksek olduğu düşünülmektedir. Ancak ne yazık ki ne devlette ne de özel sektörde eğtiimcilerin maaşları yeterli düzeye ulaşamamıştır. Peki çocuk gelişimcisi maaşları 2023 ne kadar? Çocuk gelişimcileri 2023 yılında ne kadar maaş alıyor?

Mesleğe yeni başlayan 8/1 derecesindeki bir çocuk gelişimcisi 2023 yılında 14 bin TL civarında maaş almaktadır.

Yukarıda yer alan maaşların içerisinde çocuk yardımı, aile yardımı, eş yardımı, asgari geçim indirimi, döner sermaye ücreti gibi ek ücretler dahil edilmemiştir. Bu ücretlerin eklenmesi durumunda çocuk gelişimcisi maaşlarının 15 bin TL’ye kadar yükseldiği bilinmesi gerekmektedir.

ÇOCUK GELİŞİMCİSİ KPSS 2022/5 ATAMA VE TABAN PUANLARI

Özel Sektör Çocuk Gelişimcisi Maaşları 2023

Özel sektörde yeni mezun çocuk gelişimcisi maaşı 2023 asgari ücret tutarında yani 8506 TL civarındadır. Personeller deneyim kazandıkça, başarı sağladıkça daha yüksek maaş alabilir ve daha yüksek paralar kazanabilirler. Personeller özel sektörde büyük şirketlerde, anaokullarda, özel okullarda, eğitim tesislerinde çalışabilirler. Çalıştıkları kuruma, çocukların durumuna göre farklı miktarda personeller maaş alabilir. 10 yıl deneyimli ve başarılı çocuk gelişimcisi maaşları 2023 ise 20 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yeni Doğan Çocuk Parası Nasıl Alınır?

Çocuk Gelişimci Nedir?

Çocuk gelişimci, çocukların gelişimini değerlendirmeye yönelik araçlar geliştirir; alanla ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara gereksinimleri doğrultusunda danışmanlık yapar; yayın ve araştırma hizmetleri sunar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.