kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Çocuk koruma ve bakım hizmetleri taban puanları 2019 yılında kaç puanlara gelecektir, kaç puan ile yerleşilebilir, çocuk koruma ve bakım hizmetleri sıralama sayıları kaç binlere gerilemiştir, çocuk koruma ve bakım hizmetleri puanları arasında yer alan en büyük ve en küçük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Çocuk koruma ve bakım hizmetleri taban puanları 2019 yılında kaç puanlara gelecektir, kaç puan ile yerleşilebilir, çocuk koruma ve bakım hizmetleri sıralama sayıları kaç binlere gerilemiştir, çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümü hangi puan türü ile tercih edilebilir, çocuk koruma ve bakım hizmetleri puanları arasında yer alan en büyük ve en küçük taban puanlar kaçtır, çocuk koruma ve bakım hizmetleri başarı sıralamaları 2019 için açıklandı mı, ne zaman açıklanabilir gibi soruların cevaplarını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Yükseköğretim kurumları sınavı (YKS), ÖSYM (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) tarafından yürütülmekte olan, ortaöğretim kurumu mezunu adayların üniversite tercihi yapabilmesini sağlayan puan türlerinin alınabildiği bir üniversiteye giriş sınavıdır. Adaylar bu sınava girerek tercih edecekleri bölüme yeterli olabilecek puanı veya sıralamayı elde etmeye çalışırlar ve elde edilen puan veya sıralamalar ile de tercihlerde bulunarak bir yükseköğretim kurumu bölümüne yerleşmek için beklemeye koyulurlar.

İstenilen bölüme hangi puanın veya sıralamanın yeteceği her yıl değişkenlik gösterebilmektedir fakat bu belirsizliğin önüne geçmek için en azından fikir vermesi, yol göstermesi maksadı ile her sene bir önceki yılın yerleştirmeleri sonucunda ortaya çıkan puan ve sıralama rakamları ÖSYM tarafından o senenin tercih kılavuzlarına konulur. İşte bu şekilde oluşturulacak olan 2019 YKS tercih kılavuzuna eklenecek, 2018 yerleştirmeleri üzerinden ortaya çıkan taban puanları ve sıralama rakamlarını biz tüm bölümler için derlemeye devam ediyoruz.

ÖSYM sonuçları ile aynı puanı çıkaran 2019 YKS Puan Hesaplama Robotumuz İçin Tıklayınız.

ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Üniversite bölümü tercihinde kullanılabilecek 5 farklı puan türü bulunmaktadır ve 2 yıllık önlisans programlarının hepsi TYT puan türüyle tercih edilebilmektedir bu yüzden 2 yıllık bir önlisans programı olan çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümü de TYT (temel yeterlilik testi) puan türü ile tercih edilebilir.

2 yıllık bir önlisans programı olan çocuk koruma ve bakım hizmetleri için 2018 yılında ayrılan kontenjan sayısı 120 olarak karşımıza çıkmıştı, sanıyoruz ki 2019 çocuk koruma ve bakım hizmetleri kontenjanları da buna yakın bir rakam olarak karşımıza çıkacaktır.

Çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümüne yerleştirmeler sonucu oluşan çocuk koruma ve bakım hizmetleri puanları içinde yer alan ve bilinen en küçük taban puan 189,64072’dir. Bu puan ile yerleştirme Altınbaş Üniversitesi’ne (%75 İndirimli) yapılmıştır. Bölüme yerleştirme yapılmasını sağlayan en büyük taban puan ise 278,35645’dir. Bu puan ile yerleştirme de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne yapılmıştır. Adaylar 2019 YKS’de TYT puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak, büyük bir değişiklik olmaz ise, çocuk koruma ve bakım hizmetleri bölümünü kazanabilirler demek yanlış olmayacaktır.

Sıralama ile ilgili değerleri henüz ÖSYM veya diğer ilgili kurum olan YÖK herhangi bir yerde yayımlamadığı için çocuk koruma ve bakım hizmetleri başarı sıralamaları rakamlarını henüz yazımıza ekleyemedik. Bahsettiğimiz kurumlardan biri sistemlerine bu rakamları yükledikleri anda çocuk koruma ve bakım hizmetleri sıralama sayıları verilerini yazımıza ekleyerek güncelleyeceğiz, bunun da önümüzdeki birkaç ay içinde olmasını bekliyoruz. (EKLENDİ)

YKS’ye girerek TYT puan türü ile tercih edilebilecek çocuk koruma ve bakım hizmetleri 2019 taban puanları değerlerinin hepsini içeren listemiz yazımızın en alt kısmındaki görsellerde yer almaktadır.

Bütün bu konulardaki soru, görüş ve paylaşımlarınız için deneyimli yönetici kadrosuyla sizlere hizmet veren forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz, forum sayfalarımıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

* Yukarıdaki bilgiler ve çocuk koruma ve bakım hizmetleri taban puanları 2019 listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve sitesindeki diğer bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişikliği biz yazılarımız içinde güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için sizler ÖSYM internet sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmeye çalışınız.

ÖSYM sonuçları ile aynı puanı çıkaran 2019 YKS Puan Hesaplama Robotumuz İçin Tıklayınız.

ÇOCUK KORUMA VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri     278,35645 561893
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ  Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri  Burslu    272,26126 617625
ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ  Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri  Burslu    271,54033 624505
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ  Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri  %75 İndirimli    193,56480 1661495
ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ  Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri  %75 İndirimli    Dolmadı Dolmadı

5839 1 207baf4e1aa735a73385070127123bfb

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.