kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği 2019 Taban Puanları

DGS bilgisayar ve yazılım mühendisliği taban puanları 2019 nasıldır, dikey geçiş sınavı ile 2018 yılında geçiş yapılabilecek bilgisayar ve yazılım mühendisliği kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS bilgisayar ve yazılım mühendisliği puanları arasında bulunan en küçük puan ve en büyük taban puan kaçtır, DGS ile bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümüne kimler geçiş yapabilir, hangi puan türü ile tercih edebilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) dikey geçiş sınavı (DGS) adını taşıyan, 2 yıllık önlisans bölümü mezunu adayların girerek 4 yıllık programlara geçiş yapmasını sağlayacak puan türlerini almasını sağlayan sınavı düzenleyen, yürütmesini yapan, hazırlayan devlet kurumudur. Bu kurum sadece sınavı değil bu sınav sonrası yerleştirmeleri yapan ve yerleştirmelerin neye göre yapılacağını belirleyen kılavuzları hazırlayan, düzenleyen ve yayımlayan bir kurumdur. Kılavuzlarda bölümlerin tercih edilirken kaç puan ile tercih edilebileceğini gösteren listeleri de yine bu kurum, kılavuzu yayımladığı yıldan önce yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan puanlar üzerinden derlemektedir.

2018 DGS yerleştirmeleri ile ortaya çıkmış taban puan değerleri tam da bu yöntem ile 2019 DGS tercih kılavuzlarına bölümlerin tercih edilebileceği taban puanlar olarak eklenecektir ve bizler de bu mantık ile bütün bölümlere ait taban puanları sizin için hazırlamaya ve yayımlamaya devam ediyoruz.

DGS BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI 2019

2018 yılı için dikey geçiş sınavı ile girilebilecek bilgisayar ve yazılım mühendisliği kontenjanları 5 olarak belirlenmişti, 2019 DGS bilgisayar ve yazılım mühendisliği kontenjanları da bizce bu civarda olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirme sonucu ortaya çıkan DGS bilgisayar ve yazılım mühendisliği puanları incelendiğinde ise en küçük ve bilinen puan ile yerleştirmenin Toros Üniversitesi’ne (İngilizce) (Ücretli) 227,53832 puan ile yapıldığı karşımıza çıkmaktadır. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise 275,1299 puan ile Toros Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) olduğu görülmektedir. Adaylar bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümünü DGS’nin sayısal (SAY) puan türü ile tercih edebilmektedirler ve bir aday eğer ki büyük bir değişiklik olmaz ise (sınav aşırı zor veya kolay, sistem değişikliği gibi değişiklikler) DGS’den SAY puan türünde bu civarda bir puan alır ise bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümüne geçiş hakkı elde edebilecektir.

DGS aracılığı ile bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümünü tercih etmek için ayrıca ÖSYM’nin yine DGS tercih kılavuzunda yayımladığı, hangi bölümü hangi bölüm mezunları tercih edebilir bilgisini içeren tabloda bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümünü tercih edebilecek önlisans programı mezunu olmak gerekmektedir.

2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden toparlanmış verileri içeren DGS bilgisayar ve yazılım mühendisliği 2019 taban puanları listesini içeren görsel yazımızın en alt kısmında yer almaktadır.

Üniversite tercihi yapmak, sınavlara hazırlanmak, meslek sahibi olmak, işe girmek ve bunlar gibi hayatınızın geri kalan bölümünü belirleyecek önemde konularda aklınıza takılan tüm soruları sorup cevaplar alabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları deneyim ve bilgi sahibi yöneticileri ve üyeleri ile sizleri beklemektedir.

* DGS bilgisayar ve yazılım mühendisliği taban puanları listesi ve DGS hakkında verdiğimiz diğer bilgiler ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan bilgiler üzerinden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte yazımızı güncellemeye çalışacak olsak da ÖSYM’nin yapacağı duyuru bu konuları şekillendireceği için ÖSYM resmi web sitesini düzenli olarak takip etmeyi ve duyurulara göz atmayı ihmal etmeyiniz.

5924 1 1346ac56a176fa43aa9f5fd604d18e9a

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.