kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Gıda Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

2016 2017 dönemi gıda mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, gıda mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2016 2017 dönemi gıda mühendisliği DGS taban puanları nasıldır, gıda mühendisliği bölümü nedir, DGS nedir, gıda mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, gıda mühendisliği iş imkanları nelerdir, DGS gıda mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM)düzenlediği DGS önlisans mezunu adayların lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayan üniversiteye giriş/geçiş sınavıdır. 60 sayısal ve 60 sözel sorudan oluşmakta olan DGS toplamda 140 dakika süreye sahiptir.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Gıda mühendisliği 4 yıllık eğitim süresi bulunan ve yükseköğrenim kurumlarında okutulan bir lisans programıdır. Gıda mühendisliğinin amacı insanların sağlık ve güvenilir bir biçimde beslenmesini sağlamak maksadıyla gıdaların üretilmesi, hazırlanması ve sunulması aşamalarında aldıkları eğitimi kullanarak bu süreçlerin uygun bir biçimde gerçekleşmesini hayata geçiren bireyler yetiştirmek ve bu alanlarda çalışmalar ile araştırmalar yapmaktır. Gıda mühendisliği uluslararası standartlara uygun üretim yapabilmek için gıda alanındaki birçok alanda çalışmalar yapabilmektedir.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Mühendis unvanı alarak mezun olunan gıda mühendisleri kendi alanlarındaki birçok yapıda görev alabilirler. Gıda üretiminin teknolojik araçlarının tasarımında da görev alabilen gıda mühendisleri özellikle kalite kontrol uzmanı olarak istihdam edilebilmektedir. Kamu kurumlarında kendi mezun oldukları alandan istihdam edilebilen gıda mühendisliği mezunları ayrıca herhangi bir lisans mezununun başvurabildiği kadrolara da yerleşebilmektedir.Ayrıca akademik çalışmalar yaparak üniversitelerdeki akademik kadrolarda da yer alabilirler. Bunlarla beraber özel sektördeki gıda üretimi ve gıda teknolojisi ile ilişkili her şirkette çalışabilirler. Gıda mühendisliği bölümü mezunları yukarıda da değindiğimiz gibi uluslararası standartlara uyma gerekliliği olarak önümüzdeki yıllarda daha fazla istihdam alanı bulabileceklerdir.

DGS GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 2017 eğitim yılında yerleştirme yapılmış olan DGS 2016 gıda mühendisliği taban puanları aşağıdaki gibidir.

Üniversite Rehberi

3109 1 869cbd2845bafaf03ba06c32261e39f9 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.