kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Hemşirelik Taban Puanları 2017 2018

DGS tercih sonuçları hafta içinde açıklandı. Yapılan açıklamada tercih işleminde bulunan adayların yarısı dikey geçiş hakkı kazandı. Bu açıklamanın ardından en önemli mesele olan taban puanları konusu herkesin merak ettiği konu haline geldi. Biz de sizler için DGS hemşirelik taban puanları 2017 tablosunu oluşturduk.

DGS
A+
A-

Üniversite tercihlerinde hemşirelik bölümü son yıllarda çok popüler bir bölüm haline geldi. Gerek mesleğin toplumsal tabandaki saygınlığı, gerekse de mezuniyet sonrası iş garantisi sağlaması mesleği cazibesini arttırdı. Üniversiteye giriş taban puanlarına göz attığımızda bu durumun, hemşirelik bölümü taban puanlarına da yansıdığını görüyoruz. Biz de açıklanan DGS tercih sonuçlarının ardından hemşirelik bölümü taban puanları tablosunu yaparak, 2018 dikey geçiş sınavına hazırlanacak olan arkadaşlarımıza yardım etmek istiyoruz.

2017 DGS Hemşirelik Bölümü Kontenjanları 

2017 Dikey Geçiş Sınavı sonrası hemşirelik bölümü için devlet ve vakıf üniversitelerinde toplam 1.144 kontenjana yer verilmiştir. Bu kontenjanların dağılımı devlet ve vakıf üniversitelerde birbirine yakındır. En fazla kontenjan ayrılan üniversiteler, Atatürk Üniversitesi 24 kişi, Ege Üniversitesi 22 kişi, Erciyes ve Akdeniz Üniversitelerine 20 kişi ve Dokuz Eylül, Gaziantep ve Bülent Ecevit Üniversitelerine de 19’ar kişilik kontenjan ayrılmıştır. Sayısal olarak 2018 yılında da kontenjanların çok değişmeyeceğini düşünüyoruz.

2017 DGS Hemşirelik Taban Puanları Analizi

Dikey Geçiş Sınavı tercihleri sonrası adayların en çok merak ettiği konu, üniversitelerin taban puanlarının kaç ile kapattığıdır. Hemşirelik bölümü taban puanları analizini yaparak bu konuda sizlere yol göstereceğiz. DGS hemşirelik bölümü puanları içerisinde en yüksek taban puanla kapatan üniversite: Gaziantep ilinde bulunan ve 366,12 taban puanda kalan Hasan Kalyoncu Üniversitesi tam burslu hemşirelik bölümü olurken, en düşük taban puanla kapatan üniversite ise Girne Amerikan Üniversitesi hemşirelik bölümü olmuştur. Devlet üniversiteleri içerisinde en düşük puanla kapatan üniversite 289,62 puanla Sivas’ta bulunan Cumhuriyet Üniversitesi olurken, Dicle Üniversitesi hemşirelik bölümü 334,4 puanda, Gazi Üniversitesi 300,91 ve Ankara Üniversitesi 296,97 puanda kalmıştır. Doğu illerinde yer alan üniversitelerin taban puanlarının, diğer batı üniversitelerine göre yüksek kapatması şaşırtıcı bir durumdur. İşte sizler için hazırladığımız dgs hemşirelik bölümü taban puanları 2017 – 2018 . DGS

3291 1 d8af233338f612775ff99afcf163b28d scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.