kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Rus Dili ve Edebiyatı 2017 2018 Taban Puanları

Dikey geçiş sınavı rus dili ve edebiyatı tercih etmek için hangi bölüm mezunu olmak gerekmektedir, DGS ile alan rus dili ve edebiyatı bölümü en düşük taban puanı kaçtır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Dikey geçiş sınavı rus dili ve edebiyatı tercih etmek için hangi bölüm mezunu olmak gerekmektedir, DGS ile alan rus dili ve edebiyatı bölümü en düşük taban puanı kaçtır, dikey geçiş sınavı rus dili ve edebiyatı 2017 2018 taban puanları listesi nasıldır, DGS rus dili ve edebiyatında en yüksek taban puan kaçtır, DGS’ye nereden mezun olanlar girebilir gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) olarak adlandırılan sınava giren adaylar aldıkları puanlar neticesinde 4 (dört) yıllık bölümlere yerleşebilmektedirler. Bu yerleşmenin gerçekleşmesi için kazanılmak istenen bölümün en son kapattığı taban puanından yüksek puan almış olmak gerekmektedir.Bu yüzden tercih edeceğiniz bölümleri belirlerken kolaylık sağlaması amacıyla sizler için bu taban puanları listelerini hazırlıyoruz.

DGS RUS DİLİ VE EDEBİYATI 2018 TABAN PUANLARI

Dikey geçiş sınavına 2 yıllık önlisans programlarını bitirmiş bireyler girebilmektedir.

Rus dili ve edebiyatı bölümüne DGS ile girmede kullanılan en düşük taban puan 216,15791 ile Gazi Üniversitesi’ne ait olup en yüksek taban puan ise 269,73764 ile İstanbul Üniversitesi’ne aittir.

Dikey geçiş sınavı sonrası yerleşmek için inceleyebileceğiniz DGS rus dili ve edebiyatı 2017 2018 taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

Üniversite Adı Bölüm Adı En Düşük Puan
İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 269,73764
Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) Rus Dili ve Edebiyatı 238,93058
Ankara Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 230,91837
Gazi Üniversitesi (Ankara) Rus Dili ve Edebiyatı 216,15791
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.