kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Uluslararası İlişkiler 2019 Taban Puanları

DGS uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 nasıl olacak, 2018 DGS ile tercih edilebilecek uluslararası ilişkiler kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

2018 DGS ile tercih edilebilecek uluslararası ilişkiler kontenjanları kaçtı, 2019 yılında kaç olur, DGS uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 nasıl olacak, DGS ile uluslararası ilişkiler bölümüne kimler hangi puan türü ile yerleşebilir, DGS 2018 sonrası oluşan uluslararası ilişkiler puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruları yazımız içinde cevaplandırmaya çalıştık.

Türkiye’de bir lisans programını okumanın birkaç farklı metodu bulunmaktadır ve bunlardan birisi de ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) ismindeki kurum tarafından düzenlenen DGS yani dikey geçiş sınavıdır. Önlisans mezunu bireylerin başvurabildiği bu sınav türü, mezun olunan önlisans programı ile alakalı bir lisans programını kazanmak amacıyla girilen ve bitirilen önlisans programını lisansa tamamlama fırsatının sunulduğu bir sınavdır.

Sınava giren adayların ilgili önlisans bölümü mezunu olmasına ek olarak tercih edilecek lisans bölümüne yetebilecek puanı alması da gerekmektedir ve bu puanlar her yıl değişse de bir önceki yıl yapılan yerleştirmelerin puanları tercih kılavuzlarında fikir vermesi amacıyla bulunmaktadır. 2019 yılında kaç puan almanız gerektiği hakkında yol göstermek, fikir vermek amacıyla 2018 DGS yerleştirmeleri üzerinden hazırlanan ve DGS tercih kılavuzlarına konulacak olan, bölümlerin taban puanları listelerini biz sizler için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS ULUSLARARASI İLİŞKİLER TABAN PUANLARI 2019

Dikey geçiş sınavı ile geçiş yapılabilecek/yerleştirme sağlanacak 2018 uluslararası ilişkiler kontenjanları sayısı 10190 olarak karşımıza çıkmıştı. 2019 DGS uluslararası ilişkiler kontenjanları da sanıyoruz ki bundan farklı olmayacaktır.

DGS ile uluslararası ilişkiler bölümünü tercih edebilmek için ÖSYM tarafından yayımlanan DGS tercih kılavuzunun içinde yer alan ilgili önlisans bölümü mezunu olmak şartını yerine getiren bir önlisans programından mezun olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra DGS puan türlerinden biri olan EA yani eşit ağırlık puan türünden de yeterli puanı almadan uluslararası ilişkiler bölümüne yerleşmek mümkün olmayacaktır.

Uluslararası ilişkiler bölümüne DGS ile yerleştirmeler yapıldıktan sonra oluşan uluslararası ilişkiler puanları incelendiğinde ortaya çıkan en küçük ve en büyük taban puanları inceleyecek olursak, bölüme yerleştirmede kullanılan en küçük ve bilinen puan 164,86663 ile Anadolu Üniversitesi’ne (Açıköğretim) aittir. En büyük taban puan ile yerleştirme ise 287,27412 ile Galatasaray Üniversitesi’ne olmuştur. Eşit ağırlık puan türünden bu iki puan arasında bir puan alan adaylar muhtemelen 2019 DGS ile uluslararası ilişkiler bölümüne yerleşebilirler.

DGS uluslararası ilişkiler taban puanları 2019 listesini içeren görselimiz aşağıdadır.

Dikey geçiş sınavı, DGS ile tercih yapmak, DGS puanları gibi DGS’yi ilgilendiren tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz FORUM sayfalarımız deneyimi bulunan kadrosu ile hizmetinizdedir.

*DGS’ye dair verdiğimiz bilgiler ve DGS uluslararası ilişkiler taban puanları verileri ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlar ve sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklik olması halinde kurumun yapacağı duyuru esas olacağı için düzenli aralıklar ile ÖSYM internet sitesini ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

5658 1 cfac376d668d4d5d52e05014c6af1213 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.