kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Yeni Medya ve Gazetecilik 2019 Taban Puanları

DGS yeni medya ve gazetecilik taban puanları 2019 nasıldır, DGS yeni medya ve gazetecilik puanları içinde yer alan en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

DGS yeni medya ve gazetecilik taban puanları 2019 nasıldır, DGS üzerinden yeni medya ve gazetecilik bölümüne kimler hangi puan türü ile yerleşebilir, dikey geçiş sınavı ile yerleşilebilecek yeni medya ve gazetecilik kontenjanları 2018 yılında kaçtı, 2019 yılında kaç olabilir, DGS yeni medya ve gazetecilik puanları içinde yer alan en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçtır gibi sorulara sizin için cevaplar oluşturmaya çalıştık.

Türkiye genelinde 4 yıllık bir lisans programı okumak için bulunan yöntemler vardır ve bunlardan birisi de ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) yürüttüğü DGS’dir (dikey geçiş sınavı) diyebiliriz. Bir önlisans programını yani 2 yıllık bir bölümü bitiren şahısların bu sınava başvurma hakkı vardır fakat bir lisans programına yerleşebilmek için hem tercih edilecek lisans programını tercih edebilecek önlisans programını bitirmek hem de o lisans programına yerleşebilmeye yetecek puanı almak gerekmektedir. Bu konular ÖSYM’nin DGS tercih kılavuzlarında ayrıntılandırılarak açıklanmaktadır ve yetecek diye fikir veren puanlar da yine aynı kılavuza bir önceki yılın yerleştirmelerindeki puanlar üzerinden konmaktadır.

Bu şekilde hazırlanacak, 2018 yılında yapılan DGS yerleştirmeleri üzerinden ortaya çıkan ve 2019 DGS tercih kılavuzlarında yer alacak taban puanları bizler size yol göstermesi amacıyla her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

DGS YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK TABAN PUANLARI 2019

2018 dikey geçiş sınavı ile girilebilecek, yerleşilebilecek yeni medya ve gazetecilik kontenjanları 28 olarak belirlenmişti ve sanıyoruz ki 2019 kontenjanları da bu civarlarda olacaktır.

DGS üzerinden yeni medya ve gazetecilik bölümüne geçiş yapabilmek için yukarıda da dediğimiz gibi bölümü tercih edebilme şartını yerine getiren bir önlisans programından mezun olmak ve DGS puan türlerinden biri olan SÖZ (sözel) puan türünden yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.

Yeni medya ve gazetecilik puanları üzerinden en küçük ve en yüksek taban puanları incelediğimizde ise bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin 169,72993 ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne (%50 İndirimli) olduğunu görmekteyiz. En yüksek taban puan ile yeni medya ve gazetecilik bölümüne yerleştirmenin gerçekleştiği üniversite ise 263,88248 ile Üsküdar Üniversitesi (Burslu) olarak karşımıza çıkmıştır. Özetle adaylar 2019 DGS’den sözel puan türünde bu iki puan arasında bir puan alırlarsa yeni medya ve gazetecilik bölümüne (büyük bir farklılık olmaz ise) yerleşebilirler.

DGS yeni medya ve gazetecilik 2019 taban puanları değerlerini içeren listemiz aşağıdadır. Yazımızdaki veya bu tip konularda merak ettiklerinizi FORUM sayfamıza gelerek sorabilirsiniz.

*Yukarıda yer alan bilgiler ve DGS yeni medya ve gazetecilik taban puanları listesi ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzlardan ve resmi internet sitesindeki bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yaptığı son duyuru dikkate alınmak zorundadır bu yüzden düzenli olarak ÖSYM internet sitesini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

5727 1 eceb5515efbeac7dc7d393e968e69566

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.