kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alım İlanı 2020

Dışişleri Bakanlığı tarafından 2020 yılı aday meslek memurluğu alım ilanı yayınlandı. İlana göre başvuru şartları neler? Kaç kişi alınacak? Başvurular ne zaman? Detaylar haberimizde.

A+
A-

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı ilanı yayınlandı. 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı başvuru şartları neler? 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı kaç kişi için olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve başvuru koşullarını karşılayabilen adaylar başvurularını 26 Ekim 2020 tarihinden 6 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirebilirler. Adaylar 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı başvurularını elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. Ayrıca elektronik ortamda belge gönderimi de yapacaklardır.

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların bazı başvuru genel ve özel koşullarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartların başında adayların devlet memurluğu için öngörülmüş olan genel şartları haiz olmaları gelmektedir. Buna ilave olarak adayların 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımının gerçekleştirileceği 2020 senesinin birinci günü baz alınmak kaydıyla otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların üniversitelerin Kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, işletme, halkla ilişkiler ve tanıtım, iktisat, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih veya psikoloji bölümlerinin birisinden lisans düzeyinde mezun durumda bulunmaları gerekmektedir. Adayların farklı bir lisans programından mezun durumda olmaları durumunda ise detayların ilanın tam metninde erişebileceğiniz alanların birisinden yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir. kamu haber

dyyiyleri bina

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı Hangi Alanlardan Kaç Kişi İçin Yapılacak?

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı için adayların hangi alanlarda kaç kişilik kadro için başvuru yapabilecekler, adayların sahip olmaları gereken YDS puanı düzeyleri ve sınava her bir alan için katılabilecek aday sayısını aşağıda yer verdiğimiz tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Alım Alanı Alım Sayısı YDS Puan Düzeyi Sınava Katılabilecek Aday Sayısı
İngilizce alanı 20 kişi 85 puan 400 kişi
Almanca veya Fransızca alanı 10 kişi 85 puan 200 kişi
İtalyanca, Portekizce veya İspanyolca alanı 3 kişi 85 puan 60 kişi
Rusça alanı 2 kişi 75 puan 40 kişi
Farsça ve Arapça alanı 2 kişi 75 puan 40 kişi
Japonca ve Çince alanı 2 kişi 75 puan 40 kişi
Yunanca alanı 1 kişi 75 puan 20 kişi
TOPLAM 40 kişi 800 kişi

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımına başvuruda bulunacak olan adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş olan 2018 YDS, 2019 YDS veya 2020 YDS oturumlarının birisinden ya da dengi sayılan sınavlardan puan sahibi olmaları gerekmektedir.

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı başvuru belgelerini, sınav takvimini ve diğer detayları incelemek adına İLANIN TAM METNİNİ görmek için Tıklayınız!

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

pareto instagram

pareto twitter

tercihini yap instagram 1

tercihini yap twitter

tercihini yap telegram

2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alımı sürecini izlemek ve 2020 Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu sınavına hazırlık yapan diğer adaylarla istişare etmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.