kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Doğum ve Ölüm Yardımı Miktarı 2020 Ne Kadar?

Doğum ve Ölüm Yardımı Miktarı 2020 Ne Kadar? Doğum ve Ölüm Yardımı Nedir? 2020 Devlet Memurlarına Ne Kadar Ölüm Yardımı Verilir? 2020 Devlet Memurlarına Ne Kadar Doğum Yardımı Verilir?

A+
A-

Devlet memurlarının pek çok özlük, sosyal, ekonomik hakları bulunmaktadır. Bu kapsamda memurlara bazı hallerde yardım ödemeleri yapılır. Örneğin evli olan, çocuk sahibi olan, eşi çalışmayan memura diğer memurlara kıyasla ek ödemeler yapılmaktadır. Doğum ve ölüm hallerinde de bu kapsamda yardım ödemeleri yapılır. Ülkedeki binlerce memur da bu ödemelerin, yardımların miktarını, 2020 yılıyla birlikte ne kadar arttığını merak etmektedir. Peki doğrum ve ölüm yardımı miktarı 2020 ne kadar?

Doğum ve Ölüm Yardımı Nedir?

Devlet memurlarının yeni çocuk sahibi olması durumunda çocuk yardımı ödenmektedir. Ayrıca memurun eşinin, çocuğunun yani 1. derecede yakınlarının ölmesi durumunda da ölüm yardımı ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda sosyal devlet anlayışı hayata geçirilmiş olur. Doğum ve ölüm yardımlarının miktarı her yıl değişmektedir. Ölüm yardımı memur maaş katsayısındaki artışa bağlı olarak yükselir. Doğum yardım miktarı ise doğum sayısına göre belirlenir.

2020 Devlet Memurlarına Ne Kadar Doğum Yardımı Verilir?

Doğum yardımında kritik tarih 15 Mayıs 2015 tarihidir. Bu tarihten önce memura 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpımı dututarında doğum yardımı ödenmekteydi. Daha sonra değişiklik yapıldı ve memurlara doğan çocuk sayısına göre sabit tutarlarda doğum yardımı ödenmeye başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen doğum yardımı miktarı 2015 yılından beri hiç değişmedi. Bu kapsamda doğrum yardımı miktarı 2020 şu şekildedir;

Doğum yardımı miktarı 2020: 300 TL (ilk çocuk için)

Doğum yardımı ücreti 2020: 400 TL (ikinci çocuk)

Doğum yardımı ücreti 2020: 600 TL (üçüncü ve sonraki çocuklar için)

2020 Devlet Memurlarına Ne Kadar Ölüm Yardımı Verilir?

Devlet memuruna, kamu personeli olmayan eşinin ölümü durumunda en yüksek devlet memuru aylığı tutarında ölüm yardımı yapılır. Aile yardımı kapsamındaki çocukların ölümü halinde yine en yüksek devlet memuru aylığı miktarında ödeme yapılır. Ölüm yardımı yapılmasında çocuk sayısı sınırlamasından bahsedilemez. kamu Haber

Devlet memurunun kendisinin ölmesi durumunda, yaşarken kuruma belirtilen kişiye, kimse bildirilmezse eşine veya çocuklarına ya da anne ve babasına, bunlarda yoksa kardeşlerine en yüksek devlet memuru maaşının iki katı kadar ölüm yardımı ödenir.

Eşi ölen devlet memuruna 1.387,58 TL ölüm yardımı yapılır.

Çocuğu ölen devlet memuruna 1.387,58 TL ödeme yapılır.

Memurun kendisi ölürse ödeme yapılacak kişiye 2.775,16 TL verilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.