kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Endüstriyel Tavukçuluk 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Endüstriyel tavukçuluk taban puanları 2019 listesindeki puanlar nasıldır, endüstriyel tavukçuluk sıralama sayıları açıklandı mı, endüstriyel tavukçuluk başarı sıralamaları ne zaman açıklanacak, kaç binlere gelecek, endüstriyel tavukçuluk puanları içinde bulunan en küçük puan ve en büyük taban puan kaçtır, endüstriyel tavukçuluk bölümüne hangi puan türü ile yerleşilir gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) ismini taşıyan kurum üniversiteye yerleşmeyi düşünen adayların girmesi gereken yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) isimli sınavı hazırlayan, düzenleyen kurumdur. Ortaöğretim mezunu adaylar bu sınava girerek ÖSYM tarafından belirlenmiş ve üniversite bölümlerine yerleşmeyi sağlayan puan türlerinden puanlar alarak bir üniversite bölümüne yerleşmeye çalışırlar.

Adaylar tercih etmeyi düşündükleri bölüme yeterli olacak puanı veya puanlar her yıl yapılan sınavın diğer yıllara göre değişkenlik göstermesi nedeniyle belirsiz kalabildiği için buna alternatif olarak yeterli sıralamayı elde etmeye çalışırlar.

Yeterli puan ve sıralamalar diyebileceğimiz puan ve sıralamalar dediğimiz gibi değişkenlik, farklılık gösterebilmektedir fakat yine de tercihlerden önce bir fikir edinilmesi adına ÖSYM, önceki yıl yapılan yerleştirmeler sonrası ortaya çıkan puanlar ile YKS tercih kılavuzları oluşturmaktadır. Bu dediğimiz sistem ile oluşturulacak olan 2019 YKS tercih kılavuzunda, 2018 yerleştirmeleri üzerinden toplanarak yer alacak taban puanları ve başarı sıralamaları rakamlarını biz tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

ENDÜSTRİYEL TAVUKÇULUK TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Ne yazık ki henüz ÖSYM veya diğer bir alakalı kurum olan YÖK başarı sıralamaları ile ilgili rakamları paylaşmadığı için yazımıza bugün endüstriyel tavukçuluk başarı sıralamaları rakamlarını ekleyemiyoruz. Her yıl olduğu gibi önümüzdeki birkaç ay içinde ÖSYM veya YÖK Atlas üzerinden bu rakamlar yayımlandığı anda bizler endüstriyel tavukçuluk başarı sıralaması rakamlarını yazımıza ekleyerek güncelleyeceğiz. (EKLENDİ)

2 yıllık bölümler yani önlisans programları YKS içinde yer alan temel yeterlilik testi (TYT) çözülerek alınan TYT puan türü ile tercih edilebildiği için endüstriyel tavukçuluk da 2 yıllık bir önlisans programı olarak TYT puan türü ile tercih edilebilir.

2018 yerleştirmeleri için endüstriyel tavukçuluk bölümüne 15 kontenjan ayrıldığı görülmektedir, tahminimiz o ki 2019 endüstriyel tavukçuluk kontenjanları da bu sayıya yakın olacaktır.

Yine 2018 yerleştirme puanları üzerinden değerlendirildiğinde endüstriyel tavukçuluk puanları özelinde en küçük taban puan ile yerleştirmenin Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne 191,58872 puan ile yapıldığı görülmektedir. 2019 YKS’ye girerek TYT puan türünde bu civarda bir puan alan adaylar, büyük bir değişiklik olmaz ise, endüstriyel tavukçuluk bölümünü kazanabileceklerdir.

2018 YKS yerleştirmeleri sonucu oluşturulan endüstriyel tavukçuluk 2019 taban puanları listesini içeren görselimiz yazımızın en alt kısmında yer almaktadır, oradan göz atabilirsiniz.

Üniversiteye, sınavlara, mesleklere yani özetle kariyer planlamanıza ait olabilecek tüm konularda aklınıza takılanları sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM tecrübe sahibi üyeleri ve yöneticileri ile sizleri beklemektedir.

* YKS, sınav, yerleştirmeler gibi konularda yazımızda yer alan bilgiler ve endüstriyel tavukçuluk taban puanları listesi ÖSYM’nin sitesinde var olan bilgiler ve kılavuzlardan faydalanılarak yazılmıştır. Yapılacak bir değişiklikte yazımızı güncelleyecek olsak bile ÖSYM’nin yaptığı son duyuru geçerli olacağı için ÖSYM resmi web sitesini düzenli takip etmeniz ve duyurulara göz atmanız sizin için faydalı olacaktır.

ENDÜSTRİYEL TAVUKÇULUK BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE BÖLÜM BURS/DİL TABAN PUAN SIRALAMA
MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Endüstriyel Tavukçuluk     Dolmadı Dolmadı

5884 1 6bf582e5569fd355e9fca28479a75828

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.