kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Enerjisa Personel Alımı Nasıl Yapılır? Enerjisa Enerji A.Ş. İş İlanları Nerede Yayımlanır? Enerjisa İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

​​​​​​​Enerjisa personel alımı nasıl yapılır, Enerjisa iş ilanları nerede yayımlanır, Enerjisa Enerji A.Ş. iş başvurusu nereden ve nasıl yapılır, Enerjisa personel alımı başvuru şartları nelerdir, Enerjisa nasıl bir firmadır, Enerjisa Enerji A.Ş. hangi pozisyonlara kadro açmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımıza göz atarak bulabilirsiniz.

A+
A-

Büyük şirketlerin personel alımları, başvuru şartları, ne şekilde ilana çıktıkları gibi bilgileri içeren yazıları hazırlamaya devam ediyoruz. Sizlere bu yazımızda Enerjisa firması hakkında genel ve personel alımı, başvuru şartları, hangi pozisyonlara alım yapıldığı gibi bilgileri aktarmaya çalışacağız. 

ENERJİSA NE ZAMAN KURULMUŞTUR, NASIL BİR FİRMADIR? ENERJİSA A.Ş. HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Enerjisa Sabancı Holding bünyesinde bulunan bir enerji şirketidir. Şirket 1996 yılında kurulmuştur. Enerjisa’nın kendi web sitesinde yazan şirket bilgileri şu şekildedir:

Enerjisa Enerji A.Ş. olarak, elektrik dağıtımı ve satışından oluşan iki ana iş kolumuzu operasyonel mükemmellik odaklı yürütüyor; 14 ilde 9.2 milyon müşteriye ulaşarak yaklaşık 20 milyonu aşkın kullanıcıya dağıtım hizmeti sağlıyoruz. Aynı zamanda insan, teknoloji ve çözüm odaklı elektrik dağıtım yatırımlarımız ve operasyonlarımız sayesinde sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlıyoruz. Faaliyetlerimizi sürdürürken sektördeki yeni fırsatları da değerlendirerek ortaklarımıza, müşterilerimize, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve topluma değer yaratmayı amaçlıyoruz.

Çatı şirketimiz olan Enerjisa Enerji A.Ş.* bünyesindeki Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş., Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile elektrik dağıtımı ve perakende satışı ile ilgili faaliyetlerimizi ve Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş. ile de müşteri odaklı pazarlama hizmetlerinin sağlanması, sektöre uygun ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, enerji yönetimi, enerji danışmanlığı gibi faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 

Enerjisa olarak elektrik endüstrisinin her alanında müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak ve yenilikçi çözümler üretmek en büyük hedeflerimizden biridir. Bu doğrultuda Nisan 2018’de elektrikli araç şarj istasyonları ağı kurulumu ve işletmeciliği alanında faaliyet gösteren ve bu alanda Türkiye’de pazar lideri konumunda bulunan Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. hisselerinin büyük çoğunluğunun alımı Enerjisa tarafından tamamlanmıştır.

Türkiye’nin çevik ve yenilikçi enerji şirketi olarak insanımızın hayatına dokunan çözümler üretmeye devam edeceğiz.

*Enerjisa Enerji, Türkiye’nin en büyük özel sektör halka arzını gerçekleştirerek 8 Şubat 2018 tarihinde hisselerinin yüzde 20’sini halka açmış ve Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır.

ENERJİSA HANGİ POZİSYONLAR İÇİN KADRO AÇMAKTADIR?

Enerjisa enerji sektöründe hizmet veren oldukça büyük bir firmadır. Böyle bir firmanın pek çok unvandaki meslek grubuna ve stajyere ihtiyacı olmaktadır. Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. ve Enerjisa Enerji A.Ş. isimleri altında kariyer.net ve kariyer.sabanci.com/tr/acik-pozisyonlar/enerjisa üzerinde ilan bulunan firmanın bu ilanlar içinde personel alımı yaptığı pozisyonlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Financial Planning and Budget Team Leader
  • Satış Süreçleri Uzmanı
  • Veri Analizi ve Raporlama Uzmanı
  • İdari İşler Uzmanı
  • Çağrı Merkezi Uzmanı
  • İşletme Mühendisi
  • IT Auditor Process Leader
  • Veri Yönetimi Takım Yöneticisi
  • Mali İşler Uzmanı
  • Risk ve Sayısal Çözümleme Stajyeri
  • Mali İşler Memuru
  • Hazine Uzmanı
  • Maintenance Manager

Bu listeye şirketin alım yaptığı süreçlere bağlı olarak daha pek çok pozisyon eklenebilir. Şirket güvenlik görevlisinden avukata, mühendisten insan kaynakları uzmanına kadar pek çok pozisyona ihtiyacı doğrultusunda personel alımı yapabilmektedir.

ENERJİSA PERSONEL ALIMI NASIL YAPILMAKTADIR? ENERJİSA PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NASILDIR?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi şirket personel alımına kariyer.sabanci.com/tr/acik-pozisyonlar/enerjisa ve kariyer.net adresleri üzerinden çıkmakta ve farklı birçok unvan için personel alımı yapabilmektedir. Bunların net bir tarihi bulunmamaktadır çünkü şirket ihtiyacı doğrultusunda personel alımı yapmaktadır.

Başvuru şartları noktasında da kesin bir bilgi vermek doğru değildir çünkü pozisyonlar farklı farklı başvuru şartları ile açılmaktadır. Yine de genel olarak bir tablo çizmek gerekirse aşağıdaki şartlar Enerjisa veya bu tip büyük firmaların genelde aradığı şartların temel halleridir.

  • İlgili pozisyon ile ilişkili olan 4 yıllık lisans veya 2 yıllık önlisans bölümü veya bölümlerinden birinden mezunu olmak.
  • Birçok kadro için iyi derecede duruma bağlı olarak da orta derecede İngilizce bilmek hatta bazı ilanlar için ikinci dil biliyor olmak.
  • Başvurulacak pozisyonla ilişkili olan sertifikalara sahip olmak.
  • Yine birçok kadro için MS Office programlarını iyi derecede kullanıyor olmak.
  • Başvurulacak ilana bağlı olarak o alanda en az 3-4 yıl tecrübe sahibi olmak.
  • Yoğun çalışma temposuna ayak uydurmak ve yine çalışılacak işe bağlı olarak seyahat engeli bulunmamak.
  • Proje üretme alanında veya yönetim departmanlarında çalışacak olanlarda üretilmiş projeleri bulunmak veya yönetici olarak deneyim sahibi olmak.
  • Kadroya bağlı olarak gerekli programları ve ekipmanları kullanma konusunda beceri ve deneyim sahibi olmak.
  • Takım çalışması, insanlarla iletişim, disiplin gibi konularda yetenekli ve bunları geliştirmeye elverişli olmak.
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak.
  • Çoğu ilan için de, sürücü belgesine sahip olmak ve aktif araç kullanabilmek.

 Bu tip köklü ve büyük firmaların başvuru şartları genellikle bu biçimde olmaktadır, Enerjisa veya benzer firmalarda işe girebilmek için kendinizi geliştirmiş olmanız bir zorunluluktur diyebiliriz.

ENERJİSA İŞ İLANLARI NERELERDE YAYIMLANIR? ENERJİSA ENERJİ A.Ş. İŞ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Yukarıda iki kez belirttiğimiz üzere şirketin ilanları kariyer.net veya kariyer.sabanci.com/tr/acik-pozisyonlar adreslerinde yayımlanmaktadır ve adaylar var ise kendilerine uygun pozisyonların iş başvurularını bu adresler üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İki internet sitesinde de kişisel bilgileriniz ile kayıt oluşturmanız, özgeçmişinizi doldurmanız ve kayıt yaptığınız hesabınızla iş başvurularını yapmanız beklenmektedir.

Tercihini Yap Ekibinden Öneri

Birçok yazımızda dile getirdiğimiz bazı şeyleri burada da uzatmadan dile getirmek istiyoruz. Bu tip kurumsal ve büyük firmalarda çalışabilecek olmanız kendinizi geliştirmiş olmanıza bağlıdır. O her zaman, sık sık duyduğunuz dil öğrenin, staj yapın gibi klişeler bu tip yerlere iş başvurusu yaparken bunları neden yapmanız gerektiğini size fark ettirir. Üniversite hayatında mümkünse kendinizi geliştirin eğer üniversitede olmadıysa korkmayın hiçbir şey için geç değil, bir yerlerde çalışmaya, bir şeyler üretmeye, becerilerinizi arttırmaya devam edin ve ondan sonra istediğiniz daha iyi yerlere göz dikin. İşsizliğin bol olduğu ülkemizde bunlar havada kalıyor gibi görünse de gerçekten kendilerini geliştirmiş bireyler emin olun kendi kariyer planlarını yönetebileceklerdir. Her şey hak ettiğiniz gibi olsun . kamu haber

Aklınıza takılanlar konusunda destek almak için de forum sayfalarımızdaki tecrübe sahibi üyelerden ve yöneticilerden faydalanabilirsiniz. Forum sayfalarımız için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Özge Gernikci Avatar Özge Gernikci dedi ki:

    Salemun aleykum ben işitme engelliyim cihaz kullanıyorum ama normal konuşabiliyorum yine iş arıyorum ben 22 yaşındayım ama lise mezunuyum bilgisayar bölüm okudum ama 1 sene büro çalıştım şuan iş arıyorum yıne orda ben Arçelik a.ş çayırova fabrika da çok çalışmak istiyorum ve Ataşehir de oturuyorum burda ararsanız sevinirim