kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ergoterapi Teknikeri Maaşı, İş ve Uğraşı Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Ergoterapi teknikeri maaşları için devlette ne kadar olacak, özel sektör iş ve uğraşı teknikeri maaşı nasıl, ergoterapi teknikerinin görevleri nelerdir, iş ve uğraşı teknikeri çalışma şartları ve saatleri nasıl, iş ve uğraşı teknikerliği nedir, kimler ergoterapi teknikeri olabilir gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ergoterapi Teknikeri Maaşı, İş ve Uğraşı Teknikeri Maaşları Ne Kadar sorusunun cevaplarını sizler için bu yazımızda derledik. Özelde ve kamudaki maşları merak konusu olan bu meslek için en güncel bilgileri sizler için yazımızda paylaştık.

Mesleklerin görevlerini, o mesleklere kimlerin girebildiğini, çalışma şartlarını ve özellikle maaşlarını anlatmaya çalıştığımız yazılarımıza devam ediyoruz. Bu yazımızda ergoterapi teknikeri diğer adıyla iş ve uğraşı teknikeri hakkında bu tip bilgileri sizler için derlemeye çalıştık.

DGS Ergoterapi 

ERGOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? İŞ VE UĞRAŞI TEKNİKERİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Sağlık alanında çalışan her tekniker ilgili branştaki uzmanların, hekimlerin yanında destek personeli olarak görev yapmaktadır. Ergoterapi teknikerleri de aynı şekilde bu alanın uzmanı hekimlerin yanında yardımcı personel olarak görev yapmaktadır. Ergoterapi teknikeri görevleri mesleği daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır:

Bireyin; günlük yaşam, iş yaşamı, hobi ve boş zaman aktiviteleri ile ilgili becerilerinin geliştirilmesi, iyileştirilmesi veya düzeltilmesi amacıyla rehabilitasyon programı çerçevesinde öngörülen iş-uğraşı terapisi uygulamalarını yapmak.

Bireyin bilişsel, duyu, algı ve nöromüsküler fonksiyonlarının geliştirilmesi, iyileştirilmesi veya düzeltilmesi amacıyla rehabilitasyon programı çerçevesinde öngörülen iş ve uğraşı terapisi uygulamalarını yapmak.

Ortez, protez ve yardımcı teknolojik cihaz kullanım gereksinimi olan bireylerde bu cihazları uygulama ve eğitimine katkıda bulunmak.

Ev ve diğer toplumsal katılım alanlarında bireysel bağımsızlığı artırmak üzere, çevresel değişikliklerle ilgili çalışmalara katılmak.

NASIL ERGOTERAPİ TEKNİKERİ OLUNUR?

Tekniker unvanı ile çalışabilmek için bireylerin 2 yıllık bir önlisans programının mezunu olmaları gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı mezunu istediği her alanda teknikerlik yapamamaktadır. Belli bir alanda tekniker olabilmek için o bilim için istenen bölüm mezunu olmak gerekmektedir. Ergoterapi teknikeri olabilmek için de İş ve Uğraşı Terapisi bölümü mezunu olmak zorunludur. İş ve uğraşı terapisi mezunları iş ve uğraşı teknikeri olarak görev yapma şansına sahiptirler.

İŞ VE UĞRAŞI TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? ERGOTERAPİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Sağlık teknikerliklerinin tamamına yakını oldukça zorlu çalışma koşullarına sahiptir ve ergoterapi teknikerliği de bu zorluktan kendince nasibini almış bir meslektir. Tabi ki birçok sağlık teknikerliğine göre kolay olsa da bir kısmına göre de oldukça zor bir meslektir. Bu alanda çalışılan hastalar, engelliler, yetenek kaybı yaşayan insanlar olduğu için psikolojik olarak zorluğu bulunan bir meslektir. Bunun dışında bu saydığımız grupta yer alan insanlara fiziksel olarak destek olunması gerektiği için bedenen de yorucu yanları olan bir meslektir.

Bunlara ek olarak çalışma saatlerine baktığımızda haftalık 45-55 saatini bulabilen çalışma saatleri olabilmektedir. Normal şartlar altında kamuda çalışanların haftalık mesai saati 40’tır fakat sağlık teknikerleri veya yazımız özelinde iş ve uğraşı teknikerleri nöbetlere veya ek mesailere kalma potansiyeli taşıdıkları için biraz daha uzun çalışabilmektedirler. Tabi ki bu durum çalışılan kuruma, hastaneye, rehabilitasyon merkezine göre değişiklik gösterebilmektedir.

DEVLETTE ERGOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI  OCAK AYINDA NE KADAR OLACAK? İŞ VE UĞRAŞI TEKNİKERİ MAAŞLARI

İş ve uğraşı teknikeri maaş bilgisinden bahsetmeden önce sağlık teknikerlerinin genel bir tablo halinde maaşlarına verecek olursak:

Ocak ayında yapılan zam sonrası teknikerler bu civarlarda maaşlar alacaklardır. Ergoterapi teknikerleri de tablodakine paralel olarak 37-39 bin TL arasında bir maaş ile mesleklerine başlamaktadırlar. Buradaki rakamların aralık olarak verilmesinin nedeni bağlı bulunan kuruluştaki ödemelerin farklılık gösterebilmesi ya da farklı ek mesailerin, nöbetlerin bulunmasıdır. Yine de ortalama olarak devlette bir iş ve uğraşı teknikeri bu civarlarda maaş almaktadır.

ÖZEL SEKTÖRDE İŞ VE UĞRAŞI TEKNİKERİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Özel sektör ne yazık ki devlete kıyasla oldukça düşük maaşlar ile personel çalıştırmaktadır. Özel sektörde de yukarıda bahsettiğimiz oranda bir zam yapılması halinde ergoterapi teknikeri maaşı 26-27 bin TL dolaylarında olacaktır. Tabi ki bu rakamın da ortalama olduğunun altını çizelim çünkü bazı yapılar personellerine ne yazık ki asgari ücret verirlerken bazı kurumlar da daha fazla maaş verebilmektedirler.

Ergoterapi hastanede çalışabilir mi?

Devlet ya da özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, toplum ruh sağlığı merkezlerinde, huzur evlerinde, okullarda, belediyelerde, halk sağlığı merkezlerinde çalışabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.