kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı 2020 Ne Zaman?

Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı 2020 yılında ne zaman yapılacak? Bu konudaki son gelişmeler neler? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, Başkanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere istihdam edilen Gelir Uzman Yardımcılarının mesleğe alınması için gerçekleştirilen Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı 2020 yılında var mı? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Nedir? Başvuru Şartları Nelerdir?

Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı, gelir uzman yardımcılarının Başkanlık tarafından mesleğe alınması için düzenlenen yarışma sınavıdır. sınavı 2 aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu iki aşamadan ilki gelir uzman yardımcılığı yazılı sınavı, diğer ise gelir uzman yardımcılığı sözlü mülakatlarıdır. Her iki aşama da bizzat Başkanlık tarafından gerçekleştirilmektedir.

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına toplam üç mezun grubundan alım gerçekleştirilmektedir. Bu üç mezun grubu için de ayrı ayrı puan türleri ve sınav konuları belirlenmiştir. Adaylar açılan iller bazında başvuru yapmakta ve il tercihlerine göre taban puanlar ayrı ayrı belirlenmektedir. Tüm bu koşulları bir arada incelemek, gelir uzman yardımcılığı sınavına başvuru koşullarını öğrenmek için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz;

Gelir Uzman Yardımcılığı Taban Puanları

Gelir Uzman Yardımcılığı için en son sınav 2018 yılında gerçekleştirilmiştir. 2018 yılında gerçekleştirilen bu sınav için açılan iller ve bu iller bazında oluşan taban puanlar şu şekilde olmuştur;

guy tabanpuan2018 2

Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları Nelerdir?

İki aşamalı olarak gerçekleştirilen Gelir Uzman Yardımcılığı alımının ilk bölümü olan yazılı sınavda adaylara toplam 100 soruluk çoktan seçmeli bir sınav yapılmaktadır. Adayların bu aşamada başarılı olabilmeleri için yazılı sınavlarının en az 70 puan olması ve mesleğe alınacağı ilan edilen kadro sayısının il bazında iki katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir.

Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına dair daha detaylı bilgileri alabileceğiniz, sınav konularını inceleyebileceğiniz yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Son dönemde adayların 2018 yılından beri ilanı verilmeyen Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavının 2020 yılında yapılıp yapılmayacağı konusunda merak içerisinde bekledikleri aşikardır. Bu konuda henüz net bir bilgi yoktur. Ancak gerek forum sayfamız yöneticileri ile hatırı sayılır üyelerinin dile getirdikleri haberler, gerekse son dönem ortaya çıkan gelişmeler sınavın 2020 ilkbahar döneminde yapılabileceğine işaret etmektedir.

Geçtiğimi günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak ile iletişim kurma imkanı bulan bir adaya Sayın Bakanın az kaldığını dile getirmesi, ondan evvel de bütçe görüşmelerinde kendisine yöneltilen soruya Sn. Albayrak’ın bu konuda hazırlık yaptıklarını, yakında netleşeceğini dile getirmesi, bir süredir forum sayfamızda da dile getirilen 2020 İlkbaharı ihtimalini kuvvetlendiren gelişmeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Son olarak Sayın Bakan Albayrak kendisine il ziyaretlerinde sorulan soruda Ocak ayı içerisinde ilanın verilebileceği müjdesini vermiştir.

2019 yılının sonunda Cumhurbaşkanlığı’nın 2019 – 468 sayılı kararına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ona bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’na 2000 kişilik açıktan ya da naklen atama suretiyle kullanılabilecek atama izni verildi. Bu atama izninin daha evvel duyurduğumuz Gelir Uzman Yardımcılığı alımı ile alakalı olduğunu ve ilana artık bir adım daha yaklaşıldığını düşünüyoruz.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavına dair yeni gelişmeler olması durumunda gerek forum sayfamızda gerekse haberlerimizde bu güncel gelişmelere yer vereceğiz.

Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 yılı alımıyla alakalı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK yıl içerisinde başka unvanları da içeren toplam 2000 kişilik bir paket açıkladı. Açıklanan 2000 kişilik alımın içerisinde yer alan unvanlar ise şu şekilde;

berat acyklama

Buna göre sınav 24 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Sözlü mülakatlar ise 7 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. 22 Mart 2020 tarihli sosyal medya paylaşımında yukarıdaki bilgileri detaylandıran Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı alımının 1000 kişilik olacağını açıklamıştır.

Bekir Bayrakdar’dan Gelen Açıklama

Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının takvimine dair 9 Nisan 2020 tarihinde TRT Haber’de katılmış olduğu 7/24 Ekonomi programında kendisine soru yöneltilen Gelir İdaresi Başkanı Sayın Bekir Bayrakdar soruyu şu şekilde yanıtladı; “Ekim ayında yapmayı planladığımız sınav 2020 KPSS’nin ertelenmesi sebebiyle bir süre gecikebilir. En geç Kasım ya da Aralık ayında sınavı yapmayı planlıyoruz.”

Bu yanıta göre 2020 yılı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavının yapılmasında 2020 KPSS’nin dikkate alındığı sonucunu çıkarmak mümkündür. 2020 KPSS’nin ertelenmiş olmasına bağlı olarak takvimin de ötelenmesi bu sonucu ortaya çıkarmaktadır.

Güncel bilgiler ve gelişmeler oldukça sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Gelir Uzman Yardımcıları Ne İş Yapar? Mesleğe Dair Bilinmesi Gerekenler;

Yorumlar

  1. sssss Avatar sssss dedi ki:

    site alt yapısı çok kalitesiz