kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Nedir?

Kamu kurumlarına girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması nedir? Nasıl yapılır? Kimleri kapsar? Detaylar çalışmamızda.

A+
A-

Kamu personeli alımlarında yapılan güvenlik soruşturmaları hakkında pek çok bilgi merak edilmektedir. Bizlerde sizlere bu güvenlik soruşturması hakkında merak ettiklerinizi paylaştık.

Kamu personel alımlarında Güvenlik Soruşturması nedir? Güvenlik Soruşturması nasıl yapılmaktadır? Güvenlik soruşturmasını kimler yapar? Güvenlik soruşturmaları kimleri kapsamaktadır? Kamu personel alımlarında Arşiv Araştırması nedir? Arşiv Araştırmasını kim yapar? Arşiv araştırması ile Güvenlik soruşturması arasında ne gibi farklar vardır? Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması düzenlemeleri ile neler değişti? Güvenlik soruşturması yenilikleri neler? Kamu personel alımlarında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile alakalı detaylı bilgilere çalışmamızda erişebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Destek Primi Nedir, Ne Kadar Kesinti Yapılmaktadır? Kimlere Uygulanır?

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Nedir?

Kamu personel alımlarında, belirli alım aşamalarında başarılı olan ya da atama usulü ile görev verilen adayların ve kişilerin kolluk kuvvetlerince aranma durumunun olup olmadığını, bu birimlerle ya da istihbarat birimleri ile herhangi bir kaydının, adli sicil kaydının olup olmadığına dair bilgilerin, kişinin ülke menfaatlerine aykırı herhangi bir yıkıcı ya da bölücü faaliyet içerisinde olup olmadığı bilgisinin, ahlaki durumunun ve yabancılar ile ilişiğinin, sır saklama kabiliyetinin bulunup bulunmadığına dair bilgilerin soruşturulduğu uygulamaya Güvenlik Soruşturması adı verilmektedir. kamu haber

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Nedir ve Kim Tarafından Yapılmaktadır?

Güvenlik soruşturması kamu kurumlarında görev alacak olan personel için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Teşkilatı, Mülki İdare Amirlikleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kamu Personel Alımlarında Arşiv Araştırması Nedir?

Kamu personel alımlarında uygulanan ve adayların çeşitli açılardan araştırılmasını kapsayan arşiv araştırması söz konusu adayların kolluk kuvvetlerince aranmalarının bulunup bulunmadığının, istihbarat ve kolluk kuvvetleri birimlerinde ilişiklerinin, adli sicil kayıtlarının bulunup bulunmadığına yönelik kayden yapılan araştırmadır.

Özel Güvenlik Sertifikası Ne Kadar

Güvenlik soruşturması neye bakılır?

Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.