kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hatay Fen Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

​​​​​​​Hatay fen liseleri 2021 taban puanları kaçta kalmıştır ve nasıl belirlenmiştir? Hatay fen liseleri içinde en düşük ve en yüksek puan ile kapatan liseler kaçla kapatmıştır?

İyi okullarda öğrenim görmek hemen hemen herkesin hayalidir, bu ilkokul, ortaokul, lise, üniversite fark etmeksizin her insanın hayali olduğu gibi aynı zamanda bireyin yaşam kalitesini arttırdığı için de gereklidir. LGS yani Liseye Geçiş Sistemi aracılığıyla da ortaokul mezunu gençler iyi liselere girmeye çalışırlar. Tabi ki bunun gerçekleşmesi için sınavdan belli bir puanın üzerinde almaları gerekir.

Adayların iyi liseye girmelerine yetecek puanlar nelerdir diye sorduğumuzda bunun her sen değişebildiğini görürüz. Yapılan sınavın zorluğu, kolaylığı, adayların başarı durumu gibi etkenler sınavdan alınan puanlara doğrudan etki ettiği için puanlar sınavın yapıldığı yılda azalmakta veya artmaktadır. Yine de adaylar için fikir verecek puanlar vardır ve bu puanlar özellikle bir önceki yılın yerleştirme puanlarıdır.

2020 yılı verilerine göre düzenlenmiş ve adaylara fikir vermesi için oluşturulmuş 2021 Hatay fen liseleri taban puanları listesini aşağıda bulabilirsiniz.

HATAY 2021 FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI

Bahsettiğimiz üzere 2021 taban puanları listeleri 2020 LGS yerleştirmeleri üzerinden adaylara fikir vermesi amacıyla derlenmektedir ve Hatay fen liseleri 2021 taban puanları da aynı şekilde ortaya koyulmuştur.

2020 yerleştirmelerine göre Hatay fen liselerindeki en düşük puan ile kapatan lise Hatay Yahya Turan Fen Lisesi olarak kayıtlara geçmiş ve 383,1692 puan ile kapanmıştır. En yüksek taban puan ile ise Hatay Fen Lisesi’ne yerleştirme yapılmıştır ve bu puan da 458,0211 olarak belirlenmiştir.

Hatay ilinde 4 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bu fen liselerinin tamamına ait Hatay fen liseleri taban puanları 2021 tablosunun görseli aşağıda paylaşılmıştır.

hatay fen liseleri 2021 taban puanlari

Sınavlara hazırlık, eğitim-öğretim ve kariyer planlama ile ilgili olarak merak ettiklerinizi sorabileceğiniz tecrübeli yöneticilerin olduğu forum sayfalarımızı FORUM.TERCİHİNİYAP.NET adresinden ziyaret edebilir ve tüm sorularınızı sorarak cevaplar alabilirsiniz.

* Yazımızda yer alan bilgiler, Hatay 2021 fen liseleri taban puanları listesi MEB’in resmi internet sitesinde yer verdiği bilgilerden derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı duyuru esas olacaktır ve tüm adaylar için geçerli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.