kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Havacılık ve Uzay Mühendisliği 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Havacılık ve uzay mühendisliği başarı sıralamaları kaç binlere gelmiştir, havacılık ve uzay mühendisliği taban puanları 2019 nasıldır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Havacılık ve uzay mühendisliği taban puanları 2019 yılı için nasıl olacak, 2018 yılı havacılık ve uzay mühendisliği kontenjanları kaçtı, 2019 havacılık ve uzay mühendisliği kontenjanları nasıl olur, havacılık ve uzay mühendisliği başarı sıralamaları kaç binlere gelmiştir, havacılık ve uzay mühendisliği sıralama sayıları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, havacılık ve uzay mühendisliği puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük taban puanlar kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversiteye yerleşmek geçmiş yıllarda olduğu kadar büyük öneme sahip olmasa bile yine de lise mezunu birçok birey için hala heyecan verici ve arzulanan bir olay. Üniversite adayı bu ortaöğretim kurumu mezunları ÖSYM tarafından düzenlenen ve uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek yeterli seviyede bir puan alıp istedikleri bölümlere yerleşmeye çalışmaktadırlar. İşte bu yerleştirmenin yapılmasını sağlayan bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de tercih edilmesi düşünülen bölümün istediği puan türünden yeterli sıralamaya veya puana sahip olmaktır.

Bizler üniversite adaylarına yol göstermek için 2018 yılında yapılan yerleştirmeler sonucunda 2019 yılı tercih kılavuzlarında yer alacak puanları ve sıralamaları her bölüm için hazırlamaya devam ediyoruz.

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bölümlere belirli puan türleri ile yerleştirme yapılmaktadır. YKS sonrasında üniversite adayları beş puan türünden, çözdükleri test gruplarına göre puanlar elde etmektedir. Bunlar TYT, EA, SAY, SÖZ ve DİL puan türleridir ve her bölümün kendine özel puan türü olduğu göz önünde bulundurulursa havacılık ve uzay mühendisliği bölümü de SAY yani sayısal puan türü ile tercih edilebilmektedir.

Havacılık ve uzay mühendisliği kontenjanları değerlendirildiğinde 2018 yılı yerleştirmeleri için havacılık ve uzay mühendisliği bölümüne toplam 230 kontenjan ayrılmış olarak karşımıza çıkmaktadır. 2019 yılı havacılık ve uzay mühendisliği kontenjanları da muhtemelen bu sayıya yakın veya biraz daha yüksek olacaktır diyebiliriz.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşme noktasında havacılık ve uzay mühendisliği puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanları inceleyecek olursak; bölüme yerleştirmede kullanılmış olan ve bilinen en küçük puan 251,98611’dir. Bu puan ile yerleşen aday ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne (İngilizce) (%50 İndirimli) yerleşmiştir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek taban puan ise 496,82417 ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi’ne (İngilizce) olmuştur. Adaylar SAY puan türünden bu aralıkta bir puan almaları halinde 2019 yılında açılacak havacılık ve uzay mühendisliği kontenjanlarından birine yerleşebilirler (sınavın hemen hemen aynı standartta olması şartıyla).

Havacılık ve uzay mühendisliği başarı sıralaması değerlerine geldiğimizde ise şu an bunu yazımıza ekleyemediğimizi üzüntü ile bildiriyoruz. YÖK Atlas ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sıralamalar ile ilgili verileri kendi sistemlerine yüklemedikleri için henüz havacılık ve uzay mühendisliği başarı sıralamaları yazımıza konulamadı. Muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içinde bu veriler kurumların sitelerine eklenecektir ve bizler de anında havacılık ve uzay mühendisliği sıralama sayılarını buraya ekleyerek yazımızı güncelleyeceğiz. (SIRALAMA EKLENDİ)

Havacılık ve uzay mühendisliği taban puanları 2019 ile ilgili görsele aşağıdan ulaşabilirsiniz. Taban puanları, üniversite bölümleri tercihleri, üniversitelerin bölümleri gibi üniversiteyi ilgilendiren tüm konularda da merak ettiklerinizi TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarına gelerek sorabilirsiniz.

* Havacılık ve uzay mühendisliği taban puanları değerleri ve yazımızda geçen bilgiler ÖSYM’nin resmi internet sitesi ile kılavuzlarından derlenmiştir. Yapılacak değişikler ÖSYM’nin yapacağı duyurulara bağlı olduğu için kurumun resmi sitesini zaman zaman ziyaret ederek duyurular kısmını incelemeyi ihmal etmeyiniz.

HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Mühendislik Fak. Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.     SAY 6706 496,82417
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.  KIBRIS ODTÜ Kuz. Kıbrıs Kamp. (KKTC-G.yurt) Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.  Burslu    SAY 29326 439,70399
İZMİR EKONOMİ ÜNİV. VAKIF ÜNİV. Mühendislik Fak. Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.  Burslu    SAY 42260 416,06253
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.  KIBRIS ODTÜ Kuz. Kıbrıs Kamp. (KKTC-G.yurt) Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.  %75 İnd.    SAY 83403 359,16506
ADANA BİLİM VE TEKN. ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fak. Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.     SAY 157435 300,24636
İZMİR EKONOMİ ÜNİV. VAKIF ÜNİV. Mühendislik Fak. Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.  %50 İnd.    SAY 194416 281,77961
İZMİR EKONOMİ ÜNİV. VAKIF ÜNİV. Mühendislik Fak. Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.  %25 İnd.    SAY 276663 253,85038
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİV.  KIBRIS ODTÜ Kuz. Kıbrıs Kamp. (KKTC-G.yurt) Havacılık ve Uzay Müh.  İNG.  %50 İnd.    SAY Dolmadı Dolmadı

2018 YKS yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan sayısal bilgileri incelemek için:

► YKS 2018 YERLEŞTİRMELERİ SONRASINDA ORTAYA ÇIKAN SAYISAL BİLGİLER

ÖSYM tarafından 2018 yerleştirmeleri sonrasında yayımlanan 4 yıllık bölümlerin taban puanları dosyasını incelemek için:

► 2018 YERLEŞTİRMELERİ SONUCU OLUŞAN 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI DOSYASI

YÖK Atlas tarafından 2018 yerleştirmeleri sonrasında yayımlanan 4 yıllık bölümlerin başarı sıralamaları dosyasını incelemek için:

► 2018 YERLEŞTİRMELERİ SONUCU OLUŞAN 4 YILLIK TÜM BÖLÜMLERİN BAŞARI SIRALAMALARI DOSYASI

5539 1 e03a60d5bf3ef92a8a77ecc72b916523

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.