kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hemşire Lisans KPSS 2022/5 Kontenjan Tablosu

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 sözleşmeli personel alımı tercih kılavuzu yayımlandı. Bu tercih kılavuzuna göre hemşire alımlarında kontenjanlar belli oldu. Hangi iller için hemşire alımı yapılacak? İl il, hastane hastane hemşire kadro sayısı ve kontenjanları sizler için tablo haline getirdik. Yazımız içerisinde Hemşire Lisans KPSS 2017/5 kontenjan tablosunu bulabilirsiniz.

A+
A-

Sağlık Bakanlığı KPSS 2022/5 tercih kılavuzu yayımlandı. Bu kılavuza göre, toplamda 12.500 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılacak. Yapılacak alımlara ilişkin tercih kılavuzu sitemizde de yayımlandı. Adaylar tercihlerini 7-13 Haziran 2022 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecek. Merkezi yerleştirme sonucu atamaların yapılacağı bu alımlarda hemşire kadrosu en fazla yer verilen kadro oldu. Biz de hemşire kadrosuna ilişkin KPSS 2022 /5 tercih kılavuzunda açılan kontenjanları, sizler için tablo haline getirdik. Bu tablo sayesinde tercih işleminizi daha rahat yapabilirsiniz.

2023 Hemşire Maaşları

Hemşire Kadroları Analizi

KPSS 2017/5 tercih kılavuzuna göre, 12.500 personel alımında lisans hemşire bölümü mezunlarına yer verilen kadro sayısı 6.368 olarak belirlenmiştir. Bu alımların büyük çoğunluğu İstanbul iline yapılacaktır. İstanbul ili için açılan kadro sayısı 2.410 olarak belirlenmiştir. İstanbul ili dışında alımın en fazla yapılacağı il 454 kişilik kontenjan açılan Şanlıurfa ili olmuştur. Erzurum iline 296, Van iline 279, Diyarbakır iline 200 ve Gaziantep iline de 156 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Tercih kılavuzunda dikkat çeken bir diğer husus: Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük iller için kadro açılmaması olmuştur.

Hemşire Lisans Kadrolarına Kimler Başvuru Yapabilecek

KPSS 2022/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli hemşire alımlarına başvuru yapabilecek lisans mezunları, 4 yıllık eğitim verilen Hemşire, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu bölümlerinin birinden mezun olmalıdır. Diğer başvuru şartları tercih kılavuzda detaylı bir şekilde yer almaktadır. Adaylar tercih işlemi tarihlerine dikkat etmelidir. Son tercih tarihi 13 Haziran 2022 saat 23:59 olarak belirlenmiştir.

Sözleşmeli Hemşire Maaşları 2023

 

Hemşire Lisans Kadrolarına Kimler Başvuru Yapabilecek?

KPSS 2022/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli hemşire alımlarına başvuru yapabilecek lisans mezunları, 4 yıllık eğitim verilen Hemşire, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu bölümlerinin birinden mezun olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.